Kitap Salı

Temmuz 23, 2019

Yeni hafta gelmiş ama ben hâlâ "Tarihi Kırıntılar" kitabını bitirememişim. Küçücük de bir şey oysa ama cümleler beni benden aldığı için pek yavaş ilerliyorum. Tabi gezmekten pek elime de alamamış olabilirim :)




"Bir şiirde su damlasıyla okyanus bir aradadır. İnsan ile ülke, yaprak ile orman, salyangozun yoluyla güneş ışığının yolu, kısacık bir an ile bir ömür bir şiirde iç içedir, bir aradadır.

Şair mutfak masasındaki kırıntıları avucunda toplarken sabahı,  öğleni,  akşamı, masada oturanların geçmişini toplar. Pencerenin önüne serper sonra onları.

Yakın tarihimizi en iyi serçeler biliyor."

"Şimdiki zaman ile ilgili bir şey olmalı bu. Şimdiki zamanda hep bir şeyler eksik kalıyor. Yaşantılar, duygular eksiksiz olmuşsa geçmişte olmuştur ve gelecekte eksiksiz olsun diye hayal kurarız, ümit ederiz. Şimdiki zaman eksikliğin zamanıdır."

Benzer yazılarım

11 Yorum yap

  1. Yanıtlar
    1. Yakın geçmişi şiirsel bir hikâye ile anlatmış :)

      Sil
  2. Şimdiki zaman hala yaşayabilenler için zaman icinde geçmiş olacak. O halde eksiklerimizi tamamlayan zamandan başka ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç tamamlanmıyor ki, geçmişi hatırlarken yanılsama yaşıyoruz ve gelecek için hayalini kuruyoruz :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Neyse sonunda bitirdim, fantastik bir maceraya geçtim B :)

      Sil
  4. Hufff, benim de bu sıralar öyle çok işim var ki hiç okuyamıyorum hiççç :(

    YanıtlaSil
  5. Çok doğru şimdiki zamanın kıymetini bir türlü bilemiyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Web sitemiz hakkında içerik hırsızlığı adlı bir yazı yayınladık. Çok önemli ve sizleri de ilgilendiren bir konu. Bu konu hakkında yanımızda olacağınıza inanıyoruz. Duyarsız kalmamanızı umuyoruz. Sevgilerimle Pixselle.com

    YanıtlaSil