İki Yüz Gram Gitmiş Diye Sevinenlerde Bugün

Temmuz 26, 2019

He canım.  Rejimin başında nee sadece 200 gr mı derkene şimdi yuppiii moduna geçtim. Metabolizmam beni terbiye ediyor yeminle.



Bu hafta Bilgiç'le istediğimizi yeme moduna geçtik. Evde olduğumuzdan pek de abartmadık ama bir gün fast food menü yedik, o bir gün subway sandviçi yemiş okulda. Can'ın Siirt'den getirdiği fıstığa yumulduk. Söylemesi ayıp tatlıya da yumulduk ucundan. Zeytinyağlı biber dolmasına dayanamam zaten. E Metehan'a yaptığım yolluk patatesli böreklerin tadına bakmasa mıydık yane?


Neyse düşündüm de bir haftada bu kadarcık abartmışız :)

Eee nasıl gitti o gramlar?  Akşam yemedik. Örneğin fastfood menüyü saat dört gibi yemiştik. Bir daha bir şey yemedik. Hemen hemen iki öğüne düştük gibi bir şey oldu.

Aslında zaten sıkı yediğim bir öğün sonrasında kolay kolay acıkmamaya başladım. Gece acıkınca da su veya buzlu yeşilçay ile yatana kadar idare ettim.

Her gün yürüyüşümü ve haftanın üç günü pilatesi yapıyorum zaten.

Yani bunca harekete rejim yapmayanın bile kilo vermesi lâzım ama neyse.

Zaten daha hızlı kilo verirsem yüzüm çöker,  bir anda kırışır felan. Böylesi daha sağlıklı.


İşte böyle rejim haberleri.

Neredeyse altı buçuk ay olacak başladığımızdan beri . Bu düzeni güzel oturtup bundan sonra hep böyle besleneceğim sanırım. Çok kısıtlamadan ama dengeli. Zaten sürekli kilo versem bile bu hızla ne oluyor bakalım. Ayda ikiyüz elli gramdan dört ayda bir kilo (iyimser bir ihtimalle)  15x4 60 ay, hımm, beş sene sonra evlendiğim kiloya inmiş olabilirim  Biz onu yavaşlama payıyla on sene diyelim :D

Eh insan daha ne ister :D



Not: Fotoğraflara İrlanda Halk Şarkıları sakladım. Yürüyüş yaparken harika, aklınızda olsun.

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. bu hafta ben çok bozdum çok kızgınım kendime biranönce çekidüzen vermem elzem oldu hem de çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada olur öyle, yeter ki bırakmayıp yeniden başla. Ben de fark etmeden salmışım hafiften, akşamları yememek kendimi kontrol etmek açısından çok güzel oldu. Tavsiye ederim.

      Sil
  2. Tövbeler olsun Handan, bu nasıl bir pozitif yaklaşım :) Ben de hedefledim şimdi seni okuyunca, inşallah 5 sene sonra tamamdır ;) O iş bende :))

    YanıtlaSil
  3. Vallahi ben böyle dikkat edince kilo alıyorum kardeşim :)) yeminle denedim bunu :)) üstüne düşmeyince kilolarımın gidiyor yoksa geri geliyorlar :))) şarkıyı da dinledim Karadeniz müziği gibi Drunken Sailer - Irish Rovers :) keyifliydi :) hadi bakalım sende ki bu güzel enerjiyle olur bu iş güzel kadın sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üstüne düşmediğim sürece kilo alıyorum Özlem. Bundan sonra hep bu modda gitmem gerekiyor ki almayayım.

      Bu şarkılar özellikle yürürken harika oluyor.

      Öptüm seni.

      Sil
  4. Başarılarınızın devamını dilerim, yeni açtığım siteye ziyaretinizi bekliyorum. Görüşleriniz benim için önemli :)

    YanıtlaSil
  5. Geç saatlerde yememek önemli.
    Bence bu etkili olmuştur. Böyle devam.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım bir müddet de böyle gidelim Hayalperest. Metabolizmam önlrm alana kadar kaç gram versem kâr :)

      Sil
  6. Sanırım sorun yediğimiz miktarlarla ilgili. Yoksa ne yerken ne de kilo verirken gram hesabı yapmak biraz kendimizi kandırmak gibi geliyor. Çoğumuz "tabağını bitir, yoksa kalanlar arkandan ağlar" kültüründen geliyoruz. Zayıf olanlara bakıyorum, hepsi tabağını silip süpürmeyenlerden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün mesele yemek yemeyi çok sevmekte. Hayır her şeye tok gözlüyümdür, yemek olunca aklım çıkıyor.

      Sil
  7. Yeseniz de yakmışsınız, ondan dolayı kilo almamışsınız. Demek ki az yiyip çok yaksanız olacak bu iş:) Ama adı üstünde tatil bu, tadını çıkarmak gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az yiyip çok yakınca da gitmiyor Duo, inatçı benimkisi biraz. Onun için iki öğüne indirmeye çalışıyorum.

      Sil
  8. Bu aralar astrolojiye merak saldım da Doğum haritamıza göre bazı tip insanların salatadan kilo aldığını, yağlı yemeleri gerektiğini okumuştum (abartmadan tabi). Yani belki de normal yağlı yemekler yiyip aralarda abur cubur almadan da verebilirsin belki de yanlış bir şey yapıyorsundur ondan veremiyorsundur. Ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin edebiliyorum. Annem de uğraşıp veremeyenlerden, ama salata ve meyve konusunda asla frenlemiyor kendisini. Sofraya getirdiği salatayı farketmiyorum bazen bi bakıyorum bitmiş bile annem önüne almış dibini sıyırıyor 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyve konusu sakat Özlem, salata hadi masum diyelim, meyve hiç masum değil ama ben de meyveciyim. Akşamları yememeye çalışıyorum artık. Annene sevgiler :)

      Sil
  9. Sürekli kaçamaklar yaparak sözde diyet yapıyorum ben de. Özellikle bu sıcak yaz günlerinde. Her gün yürüyüş ve pilates çok iyi olacaktır. Teşekkürler 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun kaçamak bile yapılsa diyet modunda olmak iyidir :D

      Sil
  10. Gr gr sindire sindire vermek lazım👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi canıım, bir ayda iki üç kilo felan tadı çıkmaz ki onun :D

      Sil
  11. Azmine hayranım Handan. Geç ve güç olacak gibi ama vazgeçmezsen olacak :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bundan sonra hayatım böyle geçecek sanırım Şule. Böylece yeniden seksen küsürlere çıkmadan durabilirim. Kilo vermekten yana pek umudum kalmadı ama, bakalım görücez. Bıraktığım anda yine fırlar kilolar.

      Sil