Nostaljik Pazartesi

Şubat 11, 2019

Bundan 13 yıl önce dellenip saydırmış bir Handan'a bakalım bugün :)

12 Aralık 2005 Pazartesi

Aklımdan Geçenler

Gözlük numaramın kaç olduğunu bilmiyorum. Neden sorulduğunu da anlamlandıramıyorum. Ne yani 3 ten büyükse konuşmayacak mısın benimle? Ya da astigmatı olanlarla iyi geçinemiyor musun? "Bilmiyorum" cevabım ise karşı tarafı şaşırtıyor . Bilsem ne olur bilmesem ne olur?Reçetem var, ihtiyacım olduğunda onu kullanıyorum. Gereksiz numaraları aklımda tutmayı reddediyorum....

Birbirlerini her gördüklerinde kilo yorumu yapmak zorunda mı insanlar? Muhakkak almam veya vermem mi gerekiyor. Sabit kalamaz mıyız? Kalmazsam da kalmam konuşacak ne var bu konuyu?

Yaşını göstermiyorsun demeleri neden hoşuma gidiyor? Yaş göstermek ne demek? Göstermeyince 35 yaşında olmuyor muyum? Kendimi o kadar geliştirmeye çalışırken bazı dürtüler neden hiç gitmiyor?

Çocuğumun olup olmaması, kardeş yapıp yapmamam herkesi ilgilendirmeli mi? "Sen doğurdun da başın göğe mi erdi?" diyesim geliyor. Bakacak olan kim bırak da o karar versin değil mi? Bir ömür boyu geri dönüşü olmayacak karar sonuçta.

Birisine gidip de birşeyler yemek içmek istemezsem neden gittiğim kişi rahatsız oluyor? Orası kafe mi? İnsanlar yiyişe yiyişe mi anlaşır? Gönül sohbet isterse bahane mi bulmak lâzım ?

Yağmurda taksi şöförlerinin sinirlenmesini anlayamıyorum. Gerçek taksi müşterilerini alacaklarmış. Ne zaman ihtiyacım olursa o zaman binerim. O zaman lokantalar da açları almasın. "Yok kardeşim sadece acıkınca geliyorsun olmuyor, biz gerçek lokanta müşterilerini istiyoruz" desin.

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. :-) Aynen bazen benim hallerimmiş.. Ehhh deyip orakla biçesi geliyor bazı şeyleri insanın bazen:-)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel tesbitler yapmışsın
    evet yaaa baktığında gereksiz ne çok şeyle muhatap oluyor imnsan
    zor iş yaşamak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlunun yaşamı zorlaştırmada üzerine yok Mavianne :)

      Sil
  3. sanane deyip geçmek lazım bazı şeyleri...

    YanıtlaSil
  4. İnsan bazen böyle içini dökmek istiyor. Ama, çok doğru konulara değinmişsiniz. Bu tür sorular karşısında, içimden hep sana ne demek gelir. Fakat henüz o kadar cesur olamadım maalesef :) Galiba az insan, çok mutluluk felsefesini uygulamak lazım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyada konuşacak ne güzel konular var oysa ki Sardunya, biz gereksiz şeylere boğuyoruz kendimizi :) Benden de sevgiler :)

      Sil
  5. hahahahaaa :)) Taksici ve lokantacı bingo olmuş ;)

    YanıtlaSil
  6. Benim de böyle saydırdığım birkaç blog yazım var. Seninkini okuyunca yine sinirlendiğimde yazmak istedim :-)

    Beni de yemek yemem için edilen ısrarlar delirtiyor. Bir kere yok diyene hadi ikinci kez sor ama bir daha sorma. Zorla yedirmeye çalışıyorlar, hiç olmazsa bir lokma ye. Yemeyince de hakaret etmişsin gibi davranıyorlar. Onlar ısrar ettikçe benim de inadım tutuyor canım istese bile yemiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa, o ısrar ne ise öyle Şule. Teklifini yaptın, tamam, karşındakini daraltmanın alemi ne ?

      Sil
  7. Hepiciğinde de haklısın.

    YanıtlaSil
  8. Pek bunalimliymissin bu yazida 😃

    YanıtlaSil