28 Günlük Meydan Okuma /20

Şubat 20, 2019

20. Bugün hava nasıl ? Havaya göre bir liste hazıla mesela. ( film, kitap, kıyafet, yemek artık aklına ne gelirse )

Dün baktım hava günlük güneşlik, oturup bir saat şu fotoğrafları aradım. Ama bu sabah yoğun bir sis var İstanbul'da. Ters köşeye yatırdın beni hava. Gün içinde güneşin açacağını umut ederek size güneşli bir günde İstanbul'da ne yapabilirsiniz listesi hazırlıyorum.

Tabi seçenekler sınırsız olduğu için bunlar aklıma ilk gelenler. Ya da bulduğum ilk fotoğraflar da denilebilir :D


1. Herhangi bir sahilindeki herhangi bir kafede çay keyfi yapabilirsiniz. Kadıköy Çarşısı'nda Balon Kafe denize sıfır, şöyle bir manzarası var. Ya da Karaköy İskelesi'nin üzerindeki Istanbul Kütüphanesi Kafeteryası'na de gidebilirsiniz. Vapurlar yanaşıp ayrılırken siz de güneş banyosu yaparsınız bir yandan. Tabi yazın biraz sıcak ama bu mevsimde özlenen güneş iç ısıtıyor.


2. Sahillerden devam edersek. Kuzguncuk'a gidebilirsiniz . Hatta Üsküdar'dan yürüyerek gidin deniz havasıyla. Yolda denize sıfır Beltur Paşalimanı'na girip yemek yiyebilirsiniz. Ya da tam karşısındaki Fethi Paşa Korusu'na doğru yönelip yeşilliğin içinde dolaşıp birşeyler atıştırabilirsiniz. Oradan Kuzguncuk'a devam. Tarihi Çınaraltı Kafelerden birisi de burada. Kafenin içi çok güzel. Önündeki çınarın altına da servis yapıyorlar isterseniz. Sonra karşıdaki yoldan içeri girip sokakların ve evlerin tadını çıkartın. Perihan Abla Sokağı'nda nostalji hissedin. Kitapçıda üst kattaki cumbaya oturup birşeyler okumayı da ihmal etmeyin.


3. Maltepe taraflarındaysanız gidin sahil yoluna . Koskocaman bir park var orada. İster bisiklete binin ister banklarda piknik yapın. Kafede de oturabilirsiniz.


4. Eminönü'ne geçin. Mısır Çarşısı'nın içinden arka sokaklara dalın. Envaye çeşit ıvır zıvır sarsın çevrenizi hangisine bakacağınızı şaşırın. Kurukahveci Mehmet Efendi'nin önündeki sıra gözünüzü korkutmasın çabuk ilerler.


Onca alışveriş yorgunluğunun üzerine Hamdi Restorant'ta manzaranın tadını çıkartıp bir çorba için canım en azından.


5. Ya da Karaköy tarafını tercih edin. Tarihi binaların arasında,  camilere, kiliselere baka baka Galata Kulesi'ne doğru çıkın.



Oradan da ver elini Taksim.


Taksimdeki su sarnıçına girmeyi de unutmayın. Hem bina çok güzel hem de sergi oluyor.


6. İstanbul'da olup da boğaz turu yapmamak olmaz. Eğer hafta içiyse tur vapurlarına binmenize gerek bile yok, normal tarife fiyatına Eminönü'nden Sarıyer'e giden motorlara binerken simitinizi alın kapıdaki simitçiden. Gelsin çaylar, meyve suları. Keşkemekeşi geride bırakıp sahildeki evlerin, denizin, havanın tadını çıkartın.


7. Bebek sahili de yürüyüş için harika bir fikir. Bir de Rumali Hisarı'na girip o burçlara çıkıp oturursanız. Basamaklar dik ama değiyor inanın.


8. Araba görmek istemiyorum diyenleri de Adalar'a alalım. Sokaklarında dolaşırken bambaşka bir dünyada gibi hissedeceksiniz. Adaların keyfi en çok baharda havalar ısınmadan çıkar. Sonrasında kalabalıktan vapurda ayakta durulmuyor.



9. Fenerbahçe Parkı. Tam da bu mevsimde,  ağaçlar yapraklanmadan baştankaralar ile ispinozları görebilirsiniz. Ve milyon kediden hangisini seveceğinizi şaşırabilirsiniz.


Manzarasına hayran hayran bakarken piknik yapabilirsiniz.


Bol miktarda gelin görmek de garanti :)


10. Ve tabii ki Ortaköy. Beşiktaş'tan Çırağan Caddesi boyunca yürüyerek gitmesi de çok keyifli. Yine denize sıfır Beltur Kafe'de kumpir yiyebilirsiniz. Ve waffle. Dönüşte biraz da yeşil havası alayım derseniz yol üzerinde Yıldız Şale var. Kendinizi bir anda yemyeşil bir koruda bulacaksınız. Yürüyüş yapıp , köşkleri gezebilir, isterseniz bir köşkte yemek yiyebilirsiniz.


11. Sultanahmet de harika bir fikir. Meydandaki eserlere bakmak müze gezmek gibi. Ki istediğiniz takdirde bir sürü müze de var. Arkeoloji Müzesi'nin bahçesinde çay içebilirsiniz. Gezmeye kalkarsanız oldukça uzun vakit ayırın. Çok güzel ve değerli eserler var.


Arasta Çarşısı da keyifli bir yer. Burada da Büyük Saray Mozaikleri Müzesi var. Küçük ama harika bir müze.



Sultanahmet'ten aşağı yürüyerek inerken Gülhane Parkı'na girin. Leylekleri görebilirsiniz.



12. Moda güzel manzarası ve sayısız keyifli kafesi ile sizi bekliyor da olabilir. Yukarıdan manzara keyfi yapmayı da seçebilirsiniz aşağıda sahilde uzun uzun yürümeyi de.



13. Güzel havada kaçırılmayacak müze Havacılık Müzesi. Biz buz gibi soğukta gittiğimiz için güneşli havada kaçırmayın diyorum. Bahçesindeki uçaklara bakmaya doyamayacaksınız.



14. Bir saray da söylemeyelim mi ? Tabii ki söyleyelim. Beylerbeyi Sarayı'nın bahçesi de kendisi de çok güzel.


Ördekleri izleyip çayınızı yudumlarken tek eksik deniz. Zira kocaman demirlerinden deniz pek gözükmüyor. Olsun. Çıkışta Çengelköy'e doğru gidiverin.


15. Avrupa yakasındaki gibi Anadolu tarafında da Üsküdar'dan kalkan motorlar Anadolu Kavağı'na kadar gidiyor. Bir buçuk saatlik bir Boğaz turu :) İsterseniz sonuna kadar gitmeyip Anadolu Hisarı'nda inerek Göksu kıyısındaki kafelere de oturabilirsiniz.


İşte benim listem bu kadar.

Hâlâ sis dağılmadı gerçi İstanbul'da. Eminönü'nde Sirkeci Garı'ndaki Demiryolu Müzesi, biraz ötedeki PTT müzesi, onun da az ilerisindeki İş Bankası Müzesi bu puslu günde iyi gelebilir. Bu müzelerin hepsi de çok güzel ve hepsi de bedava.  Daha ne olsun :)

Ha , unutmadan bu mevsimde sahiller güneşli de olsa soğuktur . Sıkı giyinmeyi ihmal etmeyin. Çantanızda şalınız olsun :)

Benzer yazılarım

23 Yorum yap

  1. Çok güzel bir gezinti oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Aklıma Sezen Aksu'nun "Şimdi İstanbul'da Olmak Vardı ...) şarkısı geldi. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'de yaşarken sık sık söylerdim Berlin :)

      Sil
  3. İstanbul'da turist moduyla gezmek şahane..

    YanıtlaSil
  4. Tüm listeyi harfiyen gezmek nasip olsun inşaallah diyelim güzel günlerde :) Sağolasın ;)

    YanıtlaSil
  5. Bu günlerde her yer güneşli ve sımsıcak hava kesinlikle gezmelik💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar kıpırtıları başladı hafiften Sevgi :)

      Sil
  6. muhteşem bir liste olmuş ama nasıl da imrenilesi bişiy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara kaç buraya Hatice, gezdireyim ben seni :)

      Sil
  7. Yaama yaaaa burda hem deniz yok hem de ben çalışıyorum :.(((

    YanıtlaSil
  8. en son geldiğimizde modaya ve modada yediğimiz wafflelara doyamadık hala aldığım 2 kiloyu vermeye çalışıyorum yeminlen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemal Usta , değil mi, çok tehlikeli o bölge çok :)

      Sil
  9. İstanbulda olmak istedim şimdi o kadar iştahlı anlatmışsınız ki :) çok güzel manasında... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  10. İstanbul İstanbul İstanbul.
    Teşekkür ederiz.
    Güzel bir tur gezisiydi.

    YanıtlaSil
  11. Oh ne güzel, özendim şimdi.. Seviyorum İstanbul'u yani yaşamayı bilmem ama gezmesi hep keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışması zor tatili keyifli Ezgi. Ben hafta içi keyfi yapabildiğim için şanslıyım tabi :)

      Sil
  12. Gezmiş kadar olduk. Hiçbir detayı atlamamışsın. Herkese hitap eden bir gezi olmuş :-)

    YanıtlaSil