Anlatacak Çok Şey Var, O Zaman Baştan Başlayalım :) Köln 1

Aralık 06, 2018

Köln dünya üzerinde ahhh keşke görsem şehirlerinden birisi tabii ki değildi. Ama malum benim görmek istemediğim bir yer de yok :D

Geçen sene sevgili Ayşe bloğunda bana harika gözüken bir noel pazarı paylaşmıştı. Teee o zamandan aklımda bu kış oraya gitmek vardı. Tabi bundan Ayşe'nin haberi yoktu :D

Bu hikâyenin yanında bir de Bilgehan hikâyesi anlatmam gerekiyor. Hayran olduğu bir şarkıcı var. Ne zamandır konserine gitmek istiyor. Geçen senelerden birinde Malezya'ya konsere gönderin beni diyecek kadar gözü dönmüştü. Şarkıcının şöyle bir özeliği var ki kendisi gerçek değil, sanal :D Dolayısıyla oğlum merak etme ne zaman olsa gidersin diyerek onu yatıştırmaya çalışı duruyordum.

Neyse işte bu Mikucuğumun  nihayet Avrupa Turnesi'ne çıkacağını öğrenince bizim oğlan yerinde duramaz hale geldi.


Aralık gibi olduğunu öğrenince ben de dedim ki konser bileti parasını biriktirebilirsen ben de zaten o aralar Almanya düşünüyorum, seni de konsere götürmüş oluruz.

Köln ile Dortmund arası yakın olunca oradan bilet almaya karar verdik.

Metehan'la parasını biriktirmesi için ne kadar uğraştığımızı anlatmayayım. Adam yüz defa başka bir şey almaya kalkıyor. En son bilet satışı üç gün ertelendi diye harcamaya karar vermişti parasını.

Neyse bizimkisi bilet aldı. Yaz sonuna doğru en de Ayşeciğime plânlarımdan bahsettim ama o Türkiye'ye bilet almış çoktan. Hımmm. E o zaman direk Köln'de kalalım madem dedik. Diğer noel pazarına Ayşesiz gitmenin bir anlamı yok .

Konser salı akşamı olunca da bizim gezi tam beş günlük plânlanmış oldu.

Can'ın normal şartlarda o kadar boş gün ayarlaması mümkün olmuyor ama çok mu istedim ne , "Olmaz o iş, daha kısa plânla, ben izin alamam" falan derken beş günü de vermişler :D Doğrusu işlerim hep yolunda gider benim. Daha da doğrusu gitmese de bir hayır vardır diyerek mutsuzluk yapmadığımdan ben öyle hissediyor da olabilirim :D

Ayy daha anlatmaya başlarken bu kadar sürdü , devamını tahmin edin artık :D Bayacağım biraz , dileyen biraz bloğumdan uzak kalabilir :D


Cumartesi sabahı erkenden yola çıktık. Bir gün önce Ayşe ile mesajlaştığımda bizim cumartesi günü geleceğimizi öğrenince bir buluşma hayali kurduk hemen zira o pazar geliyormuş Türkiye'ye.

Sağ olsun, hiç üşenmeden bir sürü işinin arasında kalkıp yanımıza geldi. Akşam yemeğini birlikte yedik. Biraz hasret giderdik. Blog arkadaşlıklarının bambaşka olduğunu bir kere daha düşünerek onu yolcu ettik.



Gece daha bitmemişti, noel pazarlarının cıvıl cıvıl hali bizi hemen içine çekince yorgunluğumuza rağmen o renkli ve masalsı ortamda vakit geçirdik.

En çok da hiç telefonuna bakmayan insanların, soğuk moğuk demeden ayak üstü bir şeyler yiyip içerek sohbet etmeleri beni benden aldı. Bizdeki gibi tepelerinden 100 derece sıcaklık veren sobalar (Bunu da hiç anlayamıyorum çünkü o kadar sıcak güneşten gelince de aynı insanlar 10 derece soğutulmuş ortamlarda oturuyoruz, nedir derdimiz bilmem) olmadan, ha babam fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmayan huzurlu ve keyifli insan yüzleri daha da masaldıydı benim için.

Şimdi sizi noel pazarına bırakıyorum. Çok fazla fotoğraf koyamadım, zira zaten yayımlamıştım bu pazarı :) Yarın gezecek müzelerimiz var :)









Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Hayranım size yemin olsun 👌😊😊🌷🌷🤚🤚

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Gezdik döndük Özlem, şimdi anlatma zamanı. Yalnız kendimle gurur duydum fotoğraf işini abartmamışım :)

      Sil
  3. Çok güzel, çok masalsı, tam benlik :)
    İnşallah bir gün ben de giderim güzel Noel pazarlarına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başına diyelim o zaman Evde Yazar. Aslında mesele akla koymakla başlıyor, bir kere karar verince gerisi kolay. Bir bilemedin iki gece yetiyor. Erkenden plânlanırsa ucuza gelir :)

      Sil
  4. Bende hayranım bu güzel kadına 😘😘keyfli bol gezmeler güzel kadın sevgiler canım benim 😊❤ resimler ve manzara çok güzel ❤❤❤😘

    YanıtlaSil
  5. Noel zamanı almanya cidden bir başka güzel oluyor her yer ışıl ışıl :)

    YanıtlaSil
  6. O hoş geldiniz, ne güzel gözünüzü gönlünüzü doyurdunuz tabi bu arada bizimde. Çok güzel paylaşımlar yaptın. Çok iyi geldi. Çok severim noel pazarlarını çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi geldi bize Gezgin Kova, size de havasını biraz taşıyabildiysem ne mutlu :)

      Sil
  7. Ay o Miku'yu yeğenim Nisan'dan biliyorum, seyrettirip duruyor bana:) Çok iyi yapmışsınız konser için, nasıl keyifli olmuştur kim bilir.
    Ayşe'yi görünce gülümsedim. Çok tatlı insan ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse bir senedir geriye gün sayıyordu Sezer, son gün artık yerinde duramıyordu :D Hiç unutamayacağı bir konser oldu sanırım :)

      Ayşe gerçekten bambaşka :)

      Sil
  8. Noel panayirlari harika oluyor. Insan cocuk gibi geziyor 😂

    YanıtlaSil
  9. Köln benim de görmek istediğim ilk yerlerden biri değildir ama maksat gezmek olsun. Her türlüsünü güzel :-)

    YanıtlaSil
  10. Yılın en güzel zamanları. Biz ne zaman anı yaşayacağız, telefonlardan ne zaman hayata döneceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendime kızıyorum artık, elim sürekli telefonda. Daha çok fotoğraf çekmek için ama yine de güzel değil.

      Sil