Kitap Salı

Eylül 18, 2018

Uzun zamandır kitap salı hazırlamadığımdan bu oldukça uzun bir liste olacak. Neyse ki yaz boyunca çok okumamışım :)


Büyük Umutlar 'ı okumaya başladıktan sonra geçenlerde filmini izlemeye başlayıp sıkılıp bıraktığımı hatırladım :) Neyse kitabı azmedip bitirdim.  Zorlanmamın sebebi kesinlikle kötü olması değildi, benim kahramanın kafa yapısına gıcık kapmamdı :) Ki o da yavaş yavaş olgunluğa ulaştı diyebiliriz.





Kuzgunun Gölgesi Serisi uzuun uzuun okuduğum kitaplar oldu.  Kalın olmalarının yanı sıra içindeki karakterlerin çokluğu okumamı zorlaştırdı. İlk kitap rahattı ama diğer ikisinde aynı anda beş koldan ilerleyen öykü oldukça zorladı. Kitapların arkasında içindeki kişilerin isim listesi olması güzeldi ama kitabı her elimden bıraktığımda konuları toparlamam zaman aldı.


Susanna Tamaro 'nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabının devamı gibi düşünebileceğimiz kitap mektupların yazıldığı torunun kendini bulmaya çalışma sürecini anlatıyor. Doğrusu bende ilk kitabın etkisini yaratmadı. Nereden geliyoruz nereye gidiyoruz konusundan artık sıkıldığımdan çok sevmemiş olabilirim .Yine de tabii ki çok güzel bir kitaptı.




Bu seri çocuklarla okuduğumuz seri. Her bölümünde maceradan maceraya atılan çocuk ajanların çocuklarıma çok şey kattığına inanıyorum   . Birlikte okumak da sohbetlerimize çok şey kattı  :)



Bazı yazarlar beni okurken çok yoruyorlar. Tomris Uyar'ın bu hikâyelerden oluşan kitabı da öyle oldu.

Eşine mektup yazan müfettişin olduğu öyküde mektubu görünce direk ayrılık moduna girmeme çok güldüm. Oysa kitap 1970 lerde yazılmış ve tabii ki internet, mesaj, telefon falan yok .Dolayısıyla adamcağız eşiyle haberleşiyor bu şekilde :)



Harika bir romandı. Çeltik tarlalarının hikâyesini okurken kendimi olayların tam ortasında hissettim. Yakup Kadri'nin Yaban'ını okuduğumda sarsılmıştım, bunda da aynı şeyi hissettim.



Komedi kitabı olarak aklıma senelerdir okumadığım Woody Allen kitapları gelmişti. Gidip en sevmediğimi bulmasaymışım iyiymiş.  Kitap uçuk öykülerle doluydu ve tarihteki herkes vardı içinde. Sanırım benim genel kültürüm yeterli gelmedi anlamaya.



Sevgili Özlem'in (Sessiz Kaldım) hediyesi bu kitabı elime almamla bitirmem bir oldu.

Kendi küçük aklı büyük çocuğumuz yine olayları çözerken bize de hayran hayran izlemek kalıyor :)



Labirent Serisi'nin sonradan çıkan iki kitabını okumamıştım. Doğrusu aradan uzun zaman geçtiği için nasıl hatırlayacağım diye endişeleniyordum ki bu kitapların diğerlerinden öncesini anlattığını anladım. Doğrusu ilki çok hüzünlü ikinci de çileden çıkartıcıydı.  O kadını bir kaşık suda boğmak istedim :D




Kayıp Denklemler heyecanlı bir kitaptı . Doğrusu kafamı dağıtmak için macera kitaplarını seviyorum.  Ama zamanda yolculuk meselesini konu edinip de beni rahatsız etmeyen yegâne film Geleceğe Dönüş Serisi, o gerçekten de harika kurguya sahip.

Başroldeki öğretmenimiz üstün zekâlı bir tip. Gündüz işini pek sevmeden yapıyor akşamları kendi istediği konularda fikirler üretiyor. Bir gün yazdığı bir makaleyle ilgili toplantıya çağrılıyor. Oraya giderken yolda çarptıkları bir berduş ile maceranın içinde buluyor kendisini.

Macera sevenler için güzel bir kitap.



Evet, bu haftanın kitap salında bu kitaplar vardı. Bir aylık birikmiş :) Umarım haftaya düzenli olarak yazmaya devam edebilirim :)

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Yüreğinin Götürdüğü Yere git kitabını belki 20 yıl öncesinde okumuştum. İyi bir kitaptı, ancak devam kitaplar önceki kitap kadar iyi olmuyor. Yazınızdan anladığım kadarıyla Yüreğimin Sesini Dinle de öyle olmuş. Büyük umutlar ve Yaban da beğenerek okuduğum kitaplardan. Diğerleri hakkında bilgim yoktu. Kitap tanıtımları için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle önceki kadar iyi bir kitap değil demek istemiyorum Yunis, benim için aynı etkiyi yapmadı sadece. Yoksa kitap kendini , varlığını sorgulayan bir genç kızla ilgili çok güzel bir kitap. Benim sorgulama meselelerinden bıktığım bir ana denk düştü :)

      Teneke'yi tavsiye ederim.

      Sil
  2. Cehennem çiçeği, yaşar kemal ilgimi çekti notumu aldım. Bol okumalar
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da bol okumalar Özlem :) Sevgiler benden de :)

      Sil
  3. Ben de bu aralar nedense fantastik edebiyata sardım; Kuzgunun Gölgesi ilgimi çekti ama başka tavsiyen varsa alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ejderha Mızrağı Serisi'ni tavsiye ederim Mimoza. Yalnız serinin iki tane üçlemesi var,iki üçlemeyi birlikte alıp bir ondan bir diğerinden okumak hikâyenin gidişi için daha güzel.

      Sil
  4. Büyük Umutlar bahtsızlık olmuş ama neyseki toparlamışsın sonradan sonradan...

    Yüreğinin Götürdüğü yere Git ne güzel bir kitaptı. Böyle bir devam kitabının olduğundan haberim yoktu hiç..

    Yaz için bence iyi kitap okumuşsun ♥ Süpersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene geçen yazdan iyi okumuşum Şebo. Daha fazla da okumasam da olur, gezmekten de geri kalmak istemem :D

      Sil
  5. Oooo maşallah bol bol kitap okumuşsun, Büyük Umutlar'ın ben de filmini çok sevmiştim ama kitabı da sevdim. Çocukken çizgi romanını okumuştum Dickens'ı seviyorum. Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatımı çok güzeldi Müjde, sürükleyiciydi.

      Sil
  6. Oo caliskansin masallah. Ben de üseniyorum tek tek yazmaya bazi kitaplari bir yazida yazayim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yazıyı uzun sürede yazdım Derya, hatta alıntı yazmaya da üşendim :D

      Sil
  7. On parmağında on marifet, maşallah diyeceğim. Yüreğinin götürdüğü yere git uzun zaman zaman önce okuduğum kitaptı. Devamı niteliğindeki kitap ilgimi çekmedi değil de. Nerde sendeki enerji bizde :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de yok aslında Mehmet, elim hızlı Allahtan, son sürat işleri halledip yatıyorum :D

      Sil
  8. Seri kitaplardan baya okumuşsun. Tebrikler :-)

    Teneke'yi ben de bu sene okudum. Her Yaşar Kemal kitabında olduğu gibi çok sevdim. O kadar gerçekçi yazıyor ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan o köye gitmiş kadar oluyor, değil mi Şule.

      Evet seri kitaplarla okuma şenliklerinin yollarını kesiştirdim epey :D

      Sil