Nostaljik Pazartesi

Haziran 18, 2018

Bugünkü nostaljimiz dokuz sene öncesinden . Can'ın telefonunda nasıl kayıtlıyım konusunu anlatmışım. Bu arada açıklama yapayım, bende Can ,Can diye kayıtlıdır. Öyle aşkım,maşkıma gelemem (Zaten aşkım dememişizdir bile birbirimize hiç, hahaha) :) Ama soyadı yazmak ne oluyor yav. Elli tane Handan tanısaydın bile benimki soyadı olmadan yazılmalıydı. Sanırım bilinç altı çift soyadlı olmama gıcık kapıp tek soyadına indirgemeye çalışıyor :)

26 Mart 2009 Perşembe

Bizim Evin Can Halleri

Demin Özii'nin yazısını okuyunca kendi Can'ım geldi aklıma.

Can'ım bana Handan der. Hadi bana Handan desin Handoş falan dese vururdum onu zaten de geçen senelerden birinde sinemada on dakikayı ararken bayağı güzel bir şey keşfettim. Cep telefonumu anneme bıraktığımız için (Tabi sırf telefonu bırakmadık, yanında çocuk da var:) Can'ın telefonundan kendimi aradım. Herkesin telefonunda "aşkım" , "canım", "sevgilim" falan diye kayıtlı olur eşinin ismi, benimkinde adım, onu da geçtim bir de soyadım yazıyor. "Bu ne hayatım" dedim? "Ben herkesi böyle yazıyorum ya seninki de öyle olmuş" dedi. İnatla bütün adres defterini aradım. Benden başka adı soyadı yazan tek bir Allahın kulu vardı orada. O da kendisi. Kendi cep telefonunun numarasını da aynı simkarta adı ve soyadı olarak kaydetmiş. İşte filmin ikinci yarısında ne olduğunu bu yüzden hâlâ bilmem. Gülmekten seyredemedim. Birisi Can'ın telefonunu bulursa, tabi bulduğunda Can'ın ismi de ona vahiy olarak gelip "Haaa, bu telefonun sahibi bu adammış derse, orada kayıtlı numarayı çevirip sonra da bekler durur artık: "Hep meşgul, hep meşgul" :D


Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Bende eskiden isim soy isim kayıtlıydı daha sonra bunu fark edenler çok darıldı bana bende herkese lakap taktım illa onu istiyorlar mesela bir arkadaşımı petibööö diye kaydettim. Ne var yani isim ve soy isimle kaydedince anlamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim Soyisim'e karşı değilim Elif, ama eşine yapınca pek bir resmi ve uzak olmuyor mu sence de? Yoksa bende de çoğu kişi isim soyisimle yazılıdır. Ama Can, sadece Can'dır :) (Aşkım canım bir tanem falan da değil bak, o kadar da vıcıklaşmaya gerek yok :D )

      Sil
  2. Ay çokkk güldüm sabah-sabah.🤣🤣 Çok hoşsunuz ya❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsettiğime sevindim Umman, komik bir aileyiz işte :)

      Sil
  3. Biz askim diye kaydettik 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
  4. Eşim bende ismiyle kayıtlı. Öyle canım cicim diye telefona kaydetmeyi sevmiyorum. Ben onda sevgiliyken Şulecim diye kayıtlıydım, evlenince Şule'ye döndüm :-) Şimdi wifey yazmış. İngilizceci ya beni İngilizce seviyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı kafadayız Şule, cicim micim bana uymuyor . Wifey iyiymiş 😁

      Sil