Deli Saçması Konuşmalar, Okumasan Bişey Kaybetmezsin Bence

Haziran 27, 2018

Çayımla balkondayım.

Kucağımda kitabım.

Çok okuyabildiğimi söyleyemem. İki sayfa okuyup sonra kapatıyorum ,canım yazı yazmak istiyor.

İclal Aydın'ın Yaz Bitmesin kitabı yaz başından beri bitmedi. Öyle güzel anlatmış ki ,her yazısına başka özendim. Yazsam birşeyler dedim. Yazamadım.

Can uçuştan döndü yatmaya gitti. Oğluşlar uyuyorlar. Sabahın bu sakin saatlerini kaçırmamak adına kalkıyorum. Kendimle başbaşa kalacak vaktim olmazsa hasta gibi hissediyorum çünkü.

Herkes kendi işinde, tepeme çıkan da yok ama yine de böyle.

İkisinin küçük , evin beş oda bir salon olup benim çılgınca koşturduğum günleri düşünüyorum. Öğlenleri uyuduklarında hemen gidip uyumaya çalışırdım. Ev işlerine hiç bakmazdım. Çünkü ben anne olmak için işten ayrılmıştım ev temiz dursun diye değil. Ve eğer uykumu alamazsam tam bir canavara dönüşüyordum. 

Onca koşturmada hiç şimdiki kadar yorulmuyordum ama. Ne tuhaf. İnsana değişmiyormuş gibi geliyor ama her gün enerjisi azalıyor.

Belki genelleme yapmamalıyım, bana öyle oluyor.

Günlerdir kendimi tatil planlarına verdim. Hayır o kadar çok verdim ki gittiğimde her şey sıradan gelecek bir şey değil :D  Bizimkiler hiç umursamıyor, nasılsa anne ayarlayacak her şeyi.

Bilgehan akşama kadar yatıp sabaha kadar oturuyor. Hiç hareket etmeyip sürekli yemekten iki haftada iyice hantallaştı. Umarım iki gündür şarkı söylemeye çalışırken nefes nefese kalmasından anlamıştır durumun vehametini. Allah sizi inandırsın iki gündür şarkı söylemesine mutlu oldum spor yapıyor diye. Söylerken ayakta salınım yapıyor da :D

Haftasonu sınavvv var. Metos olsa da bitse modunda. Ben çok heyecanlıyım. Çok tuhaf. Aman bu sene kesin kazansın falan modunda da değilim, kazanmazsa seneye de girer. Bişey olmaz. Ama bu heyecanlanmamı engellemiyor. Hayırlısı olsun.

Şimdi benim İstanbul'da yapacak bir sürü şey bulmam lâzım ki bizimkiler bilgisayar sandalyeleriyle bütünleşmesinler.

Yanarım yanarım neye yanarım biliyor musun bilog. Canım çıktıydı senelerce bilgisayarı iki saatten çok oynatma, eşyalarını kendilerine toplat, yataklarını yaptır, kıyafetlerini astır diye uğraşırken . Hiçbir moka yaramamış, ergenleşince başkalaşım geçirdiler.

Çok şükür ki benimle vakit geçirmeyi seviyorlar.

Ayyyy. Hayatımdaki hiçbir şeyle ilgili yakınamıyorum. Hemen sahip olduklarıma nankörlükmüş gibi gelip susuyorum. Ama böyle de olmaz ki. Benim gibiler yüzünden ilerleme olmuyor işte. Kınıyorum kendimi.

Eveet bi ton şey söyledim ama yine yazı yazamadım..

Çekilebilirim Sebastiyan.

Şu kitabı bitireyim artık.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Selammmmm Handan Abla. 😊
    Evde ergen erkeklerle kolay gelsin 😁
    Eğer bende kendime zaman ayırmazsam fena olanlardanım. Çok mutsuz oluyorum bi yarım saat bile sessizce oturup kendime vakit ayırmazsam.
    Kızım doğduğunda "görmez bakalım öyle keyifler öyle okumalar yapabilecek misin?" diyenler oldu birde bunu anlamıyorum yeni doğum yapmışım niye bu kadar olumsuz konuşurlar ki... Neyse konuyu sapıtmayayım.
    Valla öğrendim ki ben önce kendime bakmalyım ki aileme de huzur verebileyim.
    Hâlâ kızı uyuturken bende bi on dakika uyuyorum.
    Ay ne çok yazdım dimi öperim çok 🤩

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneler mutlu olmazsa evde mutluluk olmaz Gülşah, en iyisini yapıyorsun canım :)

      Ben de öpüyorum kocaman 😘

      Sil
  2. Ela kreşe başlayacak bir hafta sonra. Yapamadığım ya da ertelediğim şeyleri dusunuyorum, hazır o yokken tamamlayayım diyorum ama eminim Ela'yi düşünmekten gene bisey yapmicam,tam zamanlı endişe mesaisi annelik,bitmiyor arkadas:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, bitmiyor gerçekten de Bahar.

      Ama endişelendiğini sakın Elâ'ya belli etme kreşe giderken, radar gibi hemen algılıyorlar o kararsızlığı. Çok güzel ve çok eğleneceği bir yere gönderdiğini söylerken hareketler endişeli olunca şaşırıyor çocuklar. Mutluluk ve keyifle yolcu et, akşama da öyle al, olur mu :)

      Sil
  3. Ne yani şimdi ben savaşmayayım mı Oytun'la... Şaka şaka onunla uğraşmazsam sinir katsayımı nasıl yükseltir de buralarda hayıflanabilirim :))

    Adama dün odanı toparla dedim tüm tshirtlerini yuvarlamış bırakmış hahahahaaa :) Böyle daha rahat oluyormuş katlaması :)) Yemin ediyorum uçan fil olup üzerine uçmak geldi ama sabır dedim :P

    Tatil planlarının sonuçlarını deli gibi merak ediyorum. Bu sene ben yazlıktan başka yere gidemeyeceğim çünkü. Hiç olmazsa sizinle gezer avunurum ;)

    Metehan'a başarılar diliyorum. Dediğin gibi hayırlısı olsun onun için ♥

    Seni de kocaman öpüyorum mucxxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırak bacım bırak, yıpratma kendini, o tişörtler hiç daha iyi katlanmayacak, yere düşmüş bir kalemin bir hafta üstünden atlanacak, swn söyleyince görmedim ki denilecek, bir şort alınırken bütün çekmecedekiler karışacak. Velhasıl bırak dağınık kalsın :D

      Tatil planlarım yine yorucu yine çılgın. Bakalım bakalım :)

      Metehan'dan çok ben heyecanlıyım sanki, umarım güzel olur her şey.

      Ben de seni öptümmmm :)

      Sil
  4. Bence bu yakınma değil, tatlı bir iç döküş :))

    Bu arada ben de İclal Aydın'ın Kağıt Kesikleri kitabını okumuştum. Şaşırtmıştı beni, kelimeleri kullanışı, duygularını ifade edişi... Daha amatör bir şeyler bekliyordum sanırım

    İyi mesailer ve iyi dinlenmeler o zaman ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel yazmış Sibel, başka kitaplarını da okuyacağım.

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Tatil planlama konusunda sanırım tüm anneler aynı konudan müzdarip. Tatili planla, valiz yap sonra gel valiz boşalt. Hayat erkeklere güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil planlamayı çok seviyorum Beyda, benim için terapi gibi oluyor ama ya hiçkimse mi merak etmez evde, bakıp araştırmaz, inanılmaz tembelleşti bizimkiler :)

      Valiz kısmını düşünmek istemiyorum şu an :/

      Sil
  6. Küçükken neye alıştırmaya çalışırsan çalış, kendi tarzlarını buluyorlar hakikaten. Az bir miktarı benimsiyorlar sadece:) Ben de Orhun'un dağınıklığına falan kızarken "Oğlum, evlendiğinde annesi öğretmemiş diyecekler, laf getireceksin bana" diyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar tembeller ki Sezer, gayet biliyorlar herşeyi ama anne söylemeden yapmama gerek yok modu hakim. Söyleyince de tamaaam (aklıma gelirse bir ara yaparım demek bu), ben zaten yapacaktım niye söylüyorsun (pöh, bir haftadır yapmamış ne zaman yapacaktı acaba?) , ama ben tatildeyim (eee?) cevaplarına maruz kalmaktayım. Keşke pasaklı olsaydım ben de, oh herkes rahat yaşayacaktı o zaman :)

      Sil
  7. İşler bir şekilde görülüyor. Çocuklar büyüyüp de yuvadan uçtuklarında geride ve akılda sadece güzel anlar ve hoş hatıralar kalıyor. En iyisini yapmışsın güzel anne :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık sık , sonra özleyeceksin diyorum kendime Yıldız :)

      Sil
  8. bu yeni nesil gençler bayılıyorlar gündüz uyuyup, geceleri sabahlamaya.Bilgisayar hayatları olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda evden çıkartmak için ne aktivite bulabilirim modundayım Mehtap, üç yaşından beri bir şey değişmedi, yine oyalamak bana düşüyor :)

      Sil
  9. Bizim de daha bir haftamiz var tatile😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mevsimde çocuklar dikkatlerini bile veremez diyecektim ama sizde hava serindi di mi :D

      Sil
  10. Benim tatil iki güne başlıyor. İlk durak İstanbul. Hem arkadaşlarımı görüp hem gezmeyi düşünüyorum. Senin tatili de takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy civarına gelirsen buraya da beklerim Şule :)

      Sil