Kitap Salı

Mayıs 08, 2018



Gezenti haftanın kitapları bu kadar.

Martı ve Vişne Bahçesi tiyatro oyunları. Rus isimleri ile biraz zorluk çektim ama neyse ki her oyunun başında kahramanlar yazılmıştı. Zira bazen adları bazen soyadları bazen de kısaltılmış isimleri ile hitap edilince kim kimdir karman çorman oluyor. Martı karşılıksız aşklar hikâyesiydi. Vişne Bahçesi'nin akibeti de günümüzde hiç yabancı olmadığımız bir durumdu.

Tanrılar Susamışlardı  henüz bitmedi  . Fransız İhtilali sonrası ülkenin durumunu anlatan bir roman. İhtilâl oldu ile mutlu son arasında geçen zorlu seneler, savaşlar, siyasi oyunlar,  açlık, yoksulluk .

"Gelecekte ne olacağını gerçekten söylüyorlarsa bu yaptıklarI feci bir şey. İnsan başına gelecekleri bilse hayat çekilmez olur. Gelecekteki yıkımları önceden öğrenip, vaktinden önce ıstırap çekmeye başlayacaklar, sonlarını bildikleri için elindekilerden de zevk alamaz hale gelecekler. Oysa geleceği bilmemek insan mutluluğunun gerekli bir koşuludur."

"Fırıncı Halkın saldırmasından korkup hemen kapılarını kapadı. Ama korkulacak bir şey yoktu ; eski zorba efendileri ve şimdiki kurtarıcıları tarafından boyun eğmeye alıştırılmış olan bu zavallı insanlar, başları önde, ayaklarını sürükleyerek gittiler."

"Bunlar kukladır. Hepsi de benim eserim. Ne kıvanç ne hüzün bilmeyen bu ölümlü bedenleri benim ellerim yarattı. İyi yürekli bir Tanrı olduğum için başlarına beyin koymadım. "

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Martı ve Vişne Bahçesi çok güzeller hele de tiyatroda izlemesi ayrı.
    Tanrılar Susamışlardı'yı okumadım. Senin Salı sallanmamış anlaşılan:)
    Üç kitap bir arada olsa da hakkından gelirsin Handan, yoksa bitirdin mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bitirmedim Mukaddes, iki gün verdim kendime, temizlik yapmayı düşünmeseydim bitirirdim ama :)

      Sil
  2. Geleceği bilmek ister miydim diye sordum kendime.Bazen anksiyete duyduğum konuların çözümünü görsem iyi olurdu sanırım :)Süreçler bazen yoruyor beni :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bilmek istemezdim Yurdagül, hayatta herşeyin benim için en iyisi olduğunu düşündüğümden midir nedir öyle anksiyete de duymam, hayırlısı neyse olsun der geçerim hhep.Bilirsek sürpriz kaçar,yaşamanın manası kalmaz. Ama buluşursak fal bakarım sana , söz :D

      Sil
  3. Vişne Bahçesini bende izlemiştim çok keyifliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok hüzünlendim Sev, bizim evin karşısında fa vardı bir meyve bahçesi , onu kestikleri gün geldi aklıma :(

      Sil
  4. Marti ve visne bahcesini bir asir önce okudum 😂😂😂. Zaman zaman bu klasikleri tekrarlamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gençken okumuşum ben de çoğunu Derya, dediğin gibi yeniden okumak gerek.

      Sil
  5. Cumhuriyet Kitapları'nı görünce aklıma çocukluğum geliyor. Her hafta alırdım bu kitaplardan. Zamanla hepsini dağıttım, kaybettim. keşke birkaçını kitaplığımda saklasaydım diyotum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkileri annem vermiş bana Şule, çok seviyorum onları:)

      Sil