İstanbul Film Festivali 11 / Dışarıda

Nisan 17, 2018

Bu sene de festivalin sonuna geldik. 11 filmle kendi rekorumu kırdım. Bugün Dışarıda'yı izledim. İşten çıkartılan bir adamın Slovakya'dan Letonya'ya iş bulmak için gelme macerası. İlginç insanlarla karşılaştığı,  ilk defa deniz gördüğü, balık tutmaya çalıştığı bir macera. En sonunda balıkçı teknesinin peşindeki martılar için bile izlemeye değerdi :)



Çalıştığı elektrik santrali kapanınca ellilerindeki Ágoston, kimsesiz, faydasız, amaçsız ve işsiz, belki bir iş bulmak belki de balık avlamak için Slovakya’dan Doğu Avrupa’ya doğru yola çıkar. Letonya’ya varana dek karşısına canayakın bir kadından sevimsiz bir Rus adama ve doldurulmuş bir tavşana, birçok tuhaf şey çıkar. Adını kahramanının git gide toplumdan “dışarı çıkmasından” alan Dışarıda, absürt bakış açısıyla harika manzaraları Avrupa’nın yabancı korkusuyla birleştiren, mizahı da göz ardı etmeyen bir yol filmi. Tıpkı Ágoston gibi Slovakya’da doğmuş bir Macar olan yönetmen György Kristóf’un kendi yaşamından esinlenerek senaryosunu yazıp yönettiği ilk filmi, ilk gösterimini Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde yaptı. (İksv sayfasından)

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Farklı bir filme benziyor, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına gittiğim tek filmdi onda da yanımda birisi olsaydı da fikir alış verişi yapsaydım dedim, iyi mi Gül, izlersen haber ver, konuşalım :)

      Sil