İstanbul Film Festivali 10 / Ava

Nisan 16, 2018

Eveet arada derede kaldığım bir filmdi bu, alsam mı almasam mı düşünmüştüm. Beklediğimden keyifli, maceralı çıktı. Bugüne kadar cıbıldak insan görmeden gelmiştim, bu filmle haa şimdi festivale geldiğimi anladım dedim  :D Hoş sanatsal filmlerde neden çıplaklık olduğunu hiç anlayabilmiş değilimdir ama neyse :)

Kahramanımız 13 yaşındaki Ava yaşının dertlerinin yanısıra gece körlüğüne yakalanmış, karanlıkta görememeye başlamıştır  . Asi ve başına buyruk yapısı ile bir de aşık olunca iyi ki çocuklarımın tek derdi odalarını toplamamaları  diye şükrettiğim bir ergen çıktı ortaya:)




Güneş şemsiyeleriyle bezeli bir sahilde çocuklar oynuyor. Suyun sesi, gökyüzünün maviliği ve güneşin sıcaklığı hâkim. Bütün bu kalabalığın ortasında uyuyan bir çocuk Ava. Henüz 13 yaşında. Ruhu uyanıyor ancak gözleri, bir hastalık nedeniyle kapanmak üzere. Genç kızlığına adım adım yaklaşırken, önünde bekleyen sorunlarla baş edebilmek için kendince yöntemler arıyor. Prömiyerini yaptığı Cannes Eleştirmenler Haftası bölümünden ödülle dönen Ava, genç bir kızın büyüme hikâyesini girift bir anlatı üzerinden kuruyor ve dört başı mamur bir sinema duygusu yaratıyor. Yönettiği ilk uzun metrajlı filminde Léa Mysius, oldukça kompleks, görsel olarak çok maharetli bir karakter portresi çiziyor. (İksv sayfasından)





AVA un film de Lea Mysius (english subtitle included) from Funfilmdistribution on Vimeo.

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Blogda Cannes filmleri yazımı yazarken izlemek istediğim filmlere eklemiştim demek festivalde gösterilmiş :). Ahh ne şanslısın, ne güzel bir festivaldi. Keyifli seyirler :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Öneri Makinası, gerçekten de çok güzel bir festivaldi.

      Sil
  2. yine çok güzel bir film belli. İnşallah internete düşer:))) ama 13 yaşında bir çocuğu çıplak göstermenin de alemi yok. o kısmı sevmedim.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. On üç yaşında bir kız çocuğu ile ilgili böylesi bir film ne derece doğru ben de bilemedim Çenebaz, ha çocuk gelinler ha bu.

      Sil
  3. Evet biz ergenlerimize sükredelim 😂😂😂. Bakalim bunlar netflix e gelecek mi?

    YanıtlaSil