İstanbul Film Festivali 1 / Sergio & Sergei

Nisan 07, 2018

Bu filme ailece gitmek istedim. Çocukların da seveceğini düşündüm. Ve haklı çıktım :)

Küba'daki öğretmenle uzaydaki Rus astronotun bir telsiz sinyalinde yollarının kesişmesinin öyküsünü izlerken dönemin hikâyesini de görmekteyiz. Çocuklar için hem eğlenceli hem de bilgilendirici oldu. Güldüren, düşündüren ve bilgilendiren bir filmdi, müzikleri çok güzeldi, biraz heyecan da barındırıyordu. Daha ne olsun :)



2015’te festivalin açılış filmi olan Behavior / Hal ve Gidiş’in Kübalı yönetmeni Ernesto Daranas’ın en yeni filmi Sergio & Sergei, sınırların ve farklılıkların bir anlamının olmadığını gösteren bir hikâye sunuyor. Kübalı Sergio zar zor geçinen, telsiz meraklısı genç bir öğretim görevlisidir. Bir gün Sergio’nun telsiz sinyalleri, yakıtı biten uzay istasyonunda tıkılı kalmış Rus astronot Sergei’inkiler ile tesadüfen kesişir ve sıra dışı bir arkadaşlık başlar. 1990’ların başında, SSCB’nin dağılma döneminde geçen film, Küba ’nın günlük hayatı ile uzaydaki yaşamı zarafetle birleştirirken tarihin dönüm noktalarından birine mizahi bir açıdan bakıyor. (İksv sayfasından)

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. AA güzelmiş ya bir yerlerde bulup izleyebilir miyim ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin festival kapsamında iki gösterimi daha var Sev. Büyük ihtimal sonradan da gösterilir diye düşünüyorum.

      Sil
  2. fragmandan çok şeker, eğlenceli olduğu belli
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir film izlemek,insana kendini iyi hissettiren şeylerden.İnstagramda da ailecek filme giderken fotoğrafınızı gördüm.O da çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Yurdagül,ailece birşeyler yapmayı çok seviyorum :)

      Sil
  4. Çok güzel bir filme benziyor

    YanıtlaSil
  5. Bahar gelınce böyle ıyımserlik ve umut veren filmler dışında bir şey izlemek istemiyorum. Bir de müzikaller var tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Festivalde iyimser film bulması zor oluyor ama bu öyle sayılırdı Tülin :)

      Sil
  6. Nete gelirse izlerim. 😊

    YanıtlaSil
  7. Konu tek kelimeyle şahane, özgün. Ben de mutlaka izlemek isterim.Emeğine sağlık Handan'cığım, iyi seyirler festival boyunca...:)

    YanıtlaSil
  8. Tabiki ben bu filmi Handanın filmlerine not aldım ;)

    YanıtlaSil