Kitap Salı

Mart 27, 2018

Bu hafta geçen haftaya göre daha sakin geçti. Daha az okumadım ama kitaplarım kalındı :)


İlk kitabım arka planda ülkemizin yakın tarihinden manzaralar da olan Hayal Ali'nin hayat hikâyesi. Akıcı bir romandı.

"Gönlünce davran. Hayat hayalleri aşındırıyor. Ömür çabuk tükeniyor."

"İnsanlar müziğin tekdüze ritmi içinde hafta sonu avareliği yaşıyorlar,  durmadan konuşarak delikleri kapatmaya çalışırken sözcüklere boşluğun varlığını unutturacak anlamlar yüklüyorlardı."

" Herkese benzemeyeni öbür tarafa, yalnızlığa itiyorlar. Parazit,  hatta yok sayıyorlar ama yok sayılanlar yok olmuyor, ölmüyor. Istıraba dönüşüyor ve bazılarını savurup atıyor."

" Gece insanın içindedir, insan gece gibi gizemli ve karanlıktır. "

" Hiç kimse olduğunu sandığı kişi değildir. Az çok doğru, daha çok da yanlış görüşler ediniriz hakkımızda ve hep yabancıdır yüzümüz aynalarda. "



Bu dört kitaplık serinin vaktimi alacağını düşündüğümden okumaya başlamaya karar verdim. Umarım Elric gibi içimi karartmaz, güzel bir macera olur demekteydim gerçekten de öyle oldu. Dördüncü kitaba dün gece başladım. Bugün başka hiçbir şeyle ilgilenmeyip bitirmeyi planlamaktayım.

Benim en sevdiğim kitaplar,  böyle maceradan maceraya koşan büyücülü cadılı fantastik dünyalarda geçenler. Dünyadan soyutlanıp bambaşka bir aleme ışınlanmak çok iyi geliyor :)


" Güç ne iyidir ne kötü, yalnızca vardır. Her büyüyü kullanacak kişilerin aklından geçene bağlıdır."


" Sen de biliyorsun herkesin sakladığı bir takım sırlar vardır. Birbirimizin sırlarını bilseydik, dünya çok tuhaf olurdu. Üstelik bu sırları açığa çıkartmanın hiçbir eğlencesi olmazdı."


" İnsanlar aptaldır. Doğru biçimde yönlendirirseniz, herkes her şeye inanabilir. İnsanlar aptal oldukları içşn bir yalana bile kolayca inanırlar çünkü onun doğru olduğuna inanmak isterler ya da doğru olabileceğinden korkarlar. İnsanların zihinleri bilgilerle, gerçeklerle ve inançlarla doludur. Bunların çoğu yanlıştır ama yine de hepsinin doğru olduğunu düşünürler."



" Ne var ki konseyin amacı bu değildi, herkesin tek bir kişiye boyın eğmesini sağlamak değildi. Orta Diyar'ın gücü ve güzelliği çeşitliliğinde yatıyordu , her ne kadar çeşitliliğin bir kısmı çirkin olsa da. "


" Savaşta çarpışmanın adil yanı yoktur. Adil olan tek şey barış içinde yaşamaktır"


Evet bu haftalık kitaplarımız bu kadar. Heyecanlı ve sürükleyici bir seri arayanlara Doğruluk Kılıcı Serisi'ni gönül rahatlığıyla önerebilirim . İçinde +18 yerler olduğunu da söylemeden geçmeyeyim.

Bir de seriyle ilgili en sevdiğim şey kitapların iki kısım halinde basılması. Böylece bin küsür sayfalı gülle ile boğuşmaktan kurtuldum, makul ağırlıkta bir kitap taşıyarak yattığım yerden rahat rahat okudum :)


Haftaya yeni kitaplarda görüşmek üzere :)

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Günaydın iyi haftalar :)
    İnci Aral'ı çok severim özellikle Taş Ve Ten kitabı ve Unutmak kitapları favorimdir.
    Diğer kitapları ne okudum ne gördüm ki severim faztastik kitapları ve filmleri.
    İyi haftalar Handan Abla.
    Selamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğruluk Kılıcı Serisi gerçekten güzel Gülşah, fantastik seviyorsan tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Doğru yönlendirirseniz herkes herşeye inanabilir...
    Bayıldım bu söze

    YanıtlaSil
  3. İnci Aral hiç okumadım, alıntılar ilginçmiş, "Ben de olduğumu sandığım kişi olmayabilir miyim?" dedim kendime...ama yok, yok artık bu yaşımda bence neysem oyum dedim:)))Orta Dünya romanından alıntılar da doğru evet ya, insanlar aptal aptal olmasa hala malum kişiye oy atarlar mı? Gücü de eline almış istediği gibi at oynatıyor...:( Orta Dünya'ya döneceğiz iyice:(
    Emeğine sağlık Handan'cığım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafamızdaki imajımızla çebremizdekilerin bizde gördüğü öyle değişiyor ki bazen o sözü ben de düşğndüm uzun uzun Müjde. Meselâ bana göre enerjisiz ve tembelim, kimi görsem enerjine hayranım diyor. Hımmmm, bir hata var amaaaa :)

      Fantastik kitaplar pek adam yerine konulmaz ama içinde gerçek dünyaya bir çok gönderme oluyor, cadılar, canavarlar ve periler her yerde var bence :)

      Sil
  4. İnci Aral'ın bu kitabını merak ettim; alıntılar güzeldi :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci Aral'ın anlatımını seviyorum Mutlu. Benden de sevgiler :)

      Sil
  5. Kendi Gecesinde kitaplığımda duruyor öylece, bir türlü okuyamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de uzun zamandır bekliyordu Poşet :)

      Sil
  6. İnci Aral bizim kütüphanede de var. Heveslendim şimdi. Teşekkür ederim Handan :))

    YanıtlaSil
  7. Bir de kitaplar kalındı az okudum diyor ya :)))
    Nazar değmesin arkadaşıma ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek yakında kitap yüzü görmek istemeyebilirim Şebo, bu konuda orta halim yok, ya deli gibi okuyorum ya da elimi bile sürmüyorum :)

      Sil