Bu Sabah Gözüme Takılanlar

Mart 02, 2018

Sabah nasılsa uykumu almış kalktım. Hatta saat beşten itibaren her on dakikada bir uyanınca altıda çıktım artık yataktan.

Çocuklara peynir kızarttım. Metehan'a makarna ısıttım, hamburger hazırladım.

Sonra bulaşık yıkarken gözüme takıldı silikon kapak. AA bundan blogda bahsettim mi ki hiç dedim.


Silikon mutfak eşyalarını pek almıyorum. Nedense çok sağlıklı gelmiyor bana. Bilimsel bir açıklaması yok,araştırıp bakmadım yani   . Ama plastikten kaçan bünyem bunu da sevmiyor.

Tavaların üzerine kapatabildiğim bu kapak hariç. Kızartmalarda patlayıp çatlayan şeylerde eskiden kullandığım tel kapağa göre hem daha geçirmez hem de yıkanıp temizlenmesi daha kolay. Çok sıcakta gördüğünüz gibi kenarları biraz karardı ama (yenisini aldım o yüzden, yine de eskisi elimden düşmüyor :) herhangi bir deformasyon olmadı.

Kapak görevi dışında musluğun üzerine oturtup yıkadığım şeyleri üzerine koyabiliyorum .

Tchibo'dan almıştım. Aklınızda olsun.

Çocukları yolcu ettikten sonra yürüyüşe bile çıkmayı başardım  .  Hava dünün aksine oldukça ısınmış. (Yazının bu aşamasında , hava ısınmış, çamaşır yıkanır, e zaten yıkamıştım, aaa onları asacaktım ben düşünceler silsilesinden geçen yazar koşarak balkona gider ;)

Eve döndüğümde ekmek kabındaki yeni keşfim geldi aklıma. Hımm dur ondan da bahsedeyim dedim.


Dün gece karnım acıkmış ve akşamdan yaptığım tonbalıklı (ne denir ona yaaa) şeyi sürecek yer ararken ekmek kabında lavaş gözüme çarptı. Hemen el attım ama o da ne, kurumuş. Yazık, buna da bir şey sürülmez derken fark ettim ki tıpkı tako olmuş bu. Hemen bir tabağa kırdım, sosuma bandırarak yedim. Benim gibi mısır cipsi delilerine nispeten sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir seçenek çıktı. Gayet de lezzetli  . Tabi tonbalıklı sosum hariç. Hayır efendim o çoook lezzetli ama mayonez içerdiğinden sağlıklı konusu biraz sallantıda.

Merak edenlere tarifini vereyim. Kerevizin yeşil yaprakları ve iki üç tane yeşil soğanı minik minik doğruyorsunuz. Ton balığı ve mayonezle karıştırıyorsunuz. Kim yese çok beğeniyor . Aslen mayonez olmasa sağlıklı bir salata diyebiliriz :)


Son olarak da sabah instagramda gördüğüm şu harika küpeyi de buraya bırakıyorum.  Karahindiba tohumu var içinde.  Gören olursa bana hediye etmek için alabilir, aklınızda bulunsun :)

Eh instagrama koyduğum fotoğrafı da şuraya iliştireyim madem.


Bakın bir yazı da beş yazılık konu geçtim, beşi bir yerde oldu :D

Unutmayın , bugün yaşasın cuma.

Her şey gönlünüzce olsun. Olmuyorsa da üzülmeyin, daha güzeli geliyordur kesin :)

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. En sonundaki dileğe bayıldım Lütfen daha güzeli gelsin. Mesela eski sevgili sürünerek dönsün, diyet yapanlar 1 ayda 5 kilo versin falan..
    Küpeyi de kıskandım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet yapmadan bir ayda beş kilo versem meselâ Sev. Ama sağlıkla haa, dilek dilerken de saplantılıyımdır biraz ben, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim :D

      Küpeyi ben de kıskandım.

      Sil
  2. Tarifi deneyeceğim mutlaka. İyi haftasonları dileklerimleee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif makarnaya sos olarak da karıştırılıyor. Ekmeğin üzerine sürülüp kanepe yapılabiliyor . Çok yönlü bir şey Yıldız :) Sana da iyi haftasonları :)

      Sil
  3. Çok güzel bir küpeymiş gerçekten ..
    ne de güzel söyledin herşey güzel olsun olmuyorsa daha güzeli gelecek :) ay artık gelsin şu güzellikler :)

    YanıtlaSil
  4. Ay küpeye bayıldım bence biri bana da alabilir. Sabah koşturması her evde farklı Allah bugünümüzü aratmasın. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Karahindiba tohumlu küpe :o
    Ne acayip zevklerin var kız :D

    Sosu ben de deniciiim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama çok şeker gözüküyordu De Kubad :)

      Dene bakalım sen de , kime yapsam çok sevsi o sosu.

      Sil
  6. küpe gerçekten çok güzelmiş ama kulak deliklerim altına bile alerji gösterdiğinden artık takamıyorum. gençlikte taktıklarıma sayarım artık. silikonu ben de sevmiyorum. hele de tupperlara verilen onca paraya acıyorum. o paraya camını almak daha sağlıklı. güzel bir cuma ve hafta sonu olsun. çok gezelim, yorulmayalım, çok yiyelim, kilo almayalım :D
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küpenin metaline oje sürmek de işe yaramıyor mu Çenebaz, biz öyle yapardık eskiden. Cila sürerdik üzerine.

      Dileklerine amiiin diyorum yürekten :)

      Sil
  7. O küpelerden Aliexpresste var Handan'cım. Kardeşim almıştı. Bu da linki:
    https://tr.aliexpress.com/item/1-Pair-Fashion-Real-Plant-Dandelion-Seeds-Round-Glass-Ball-Drop-Earrings-for-Women-Girls-Dangle/32812149801.html?spm=a2g10.search0104.3.1.RKL4Ro&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10325_10546_10343_10340_10548_10341_10084_10083_10618_10307_5711211_10313_10059_10534_100031_10103_10627_10626_10624_10623_10622_5722411_10621_10620_5711311,searchweb201603_38,ppcSwitch_5&algo_expid=9008a126-2ba4-4d4f-aea4-b8ba25a6fe2d-0&algo_pvid=9008a126-2ba4-4d4f-aea4-b8ba25a6fe2d&transAbTest=ae803_5&priceBeautifyAB=0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa, linki hemen Can'a pasladım Bahar, dakika başı verdiği elektronik zamagingolarının yanında bunu da istesin :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  8. On dakikada bir uykunun bölünmesi ne kötü oluyor di mi?:( küpe aklımda :)))çok ilginç bir tasarım gerçekten, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diye uyanıp durduysam on dakikada bir, üstelik hiç de sevmem beş dakika daha uyuma hissini, deliksiz uyuyayım gözümü açar açmaz da kalkayım isterim.

      Küpe çok tatlı, değil mi:)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  9. Silikon pasta kalıplarını seviyor ve kullanıyorum ben. Çok güvendiğim arkadaşlarım da kullanıyorlar. Çevremizde o kadar çok zararlı tüketim eşyası var ki, şaşırıyoruz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikonlar yumuşak ya ,sanki yemeğe karışıyormuş gibi bir his uyandırıyor bende Makbule Hanım :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  10. Küpeye bayıldım *-* Ton balığa bayılıyorum. Genelde sade, arada marulla beraber yerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bir de bu tarifi dene Belle, eminim seveceksin :)

      Sil
  11. Küpe ilginç ve güzel. Cam galiba. Güneş altında çok dolaşılacaksa sıcağı toplayıp teni rahatsız edebilir diye geldi aklıma...
    Hindibanın tohumlarına küçükken pisi diyorduk. Havada uçup dururlardı. Adını da hep unuturum. :)
    Eve oğlandan dolayı hiç mayonez girmiyor. Yumurtadan yana bahtsızız yani...
    Silikon kapak hoşuma gitti. Ama alır mıyım bilmiyorum. Biber kızartması için kolay yıkanabilen bir şey lazım ama...
    Güzel bir hafta sonu diliyorum bende. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rahatsız edeceğini sanmam Zülâl, metaller de çekebilir güneşi o kadar ama bir sorun yaşamıyoruz. Kırılır mı diye korktum bir tek.

      Safrakesesi ameliyatına girerken yumurta yiyemeyeceksem kalsın ameliyat demiştim. Yumurtasız oğlanlara kahvaltı ne yaoardım bilmem. Gerçi vegan şeyleri ile yaptığım keki sevmişlerdi, alışkalıklar sınırlıyor sanırım biraz da.

      Biber kızartması için birebir. Tavsiye eserim kapağı.

      Sana da güzel bir haftasonu olsun canım.

      Sil
  12. "Her şey gönlünüzce olsun. Olmuyorsa da üzülmeyin, daha güzeli geliyordur kesin :)" sözüne bayıldım. Hayat mottom yapacağım bu sözü :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürekten inanırım buna Şule, beğendiğine sevindim :)

      Sil