Meydan Okuma Halleri :)

Şubat 07, 2018

Aslında meydan okumamla ilgili bir sorunum yok zira tam pazar ve market alış verişi üzerine yapıyorum. Ama patates alsaymışım iyiymiş :) Süt de az. Aylardır dolapta duran soya sütünü deneyeceğim galiba sonunda :)

En zoru kahvaltı. Ve Metehan'ın yanında götürdüğü yemekler. Daha çok ekmek arası değişik peynirler falan koyarım. Kaşar peynirim küçücük bir paket. (Hoş çok az , sonraya kalsın derken haftayı onu açmadan bitirmekten de korkmuyor değilim :) Yumurta da hızla azalıyor tabi.

Ben de bugün vegan keki yapıp bir deneyeyim dedim. Vegan değilim ve sütsüz yumurtasız kek yaptıklarını duyduğumda çok şaşırmıştım :) Ama bak, evde kalmayınca işe yarıyor :)


Renginin sebebi Can'ın aldığı tam buğday unu. Ne hikmetse ne zaman un al desem gidip onu alır. Kırk yılda bir aldığı için bir dahaki sefere gittiğinde yine unutuyorum hangisini istediğimi söylemeyi ,yine gidip tam buğday alıyor. Uleyn o kadar açıklama yapmıştım ben sana geçen sefer,alma bunu diye.

Neyse dün de onunla normal kek yapmıştım. Düşündüğüm gibi sert bir şey olmadı. (Hep misafir geldikçe böyle şeyler yaptığımdan deneyememiştim hiç :) Kullanılabilirmiş elemeden de.


Konuya dönersek vegan kek böyle bir şey oldu. 180 derece diyordu tarifte, bir dahakine 150 derecede pişireceğim.  Bir de çok tatlı gibi geldi,şekeri azaltabilirim. Normal keke de o kadar şeker koyuyordum ama süt yumurta yok diye mi bilmem daha tatlı.

Ama yenilebilir. Metehan beğendi ki gurmedir kendisi kolay kolay beğenmez.  Can'a ne olduğunu söylemeyeceğim, mızıldanır, yeniliklere açık değildir :D



Bu fotoğrafın kekle bi alakası yok. Brokoli çorbası pişirirken çektim. Benim brokoli çorbalarımı herkes beğenir. İşte sırrını açıklıyorum .(Heehhe asla tarifi seneler önce interneten bulmadıydım) şu gördüğünüz tencerenin dibine sardırdığım kısım. Soğanı karamelize oluyor patates kavrulurken. Sonra biraz su ekleyip dibini kazıyorum. Tabi brokoli koymayı unutmayın sonradan :D Brokoliyi de buharda pişirip koyuyorum, çiğden atınca kokusu çok baskın geldi.

İşte böyle anacım.

Çamaşır deterjanım bitiyor. Geçen gün koltuk yüzlerini yıkamasaydım keşke.

Onun dışında daha ekmekleri bile bitiremedim. Bu sabah yumurtalı peynirli ekmek yaptım , yarın da yumurtalı ekmek yaparım belki.

Bu hafta evden dışarı çıkmadım .Sanırsın yıllık izine çıkmış çalışan bir kadınım. Dışarılarda dolaşıp misafir ağırlayıp durmayınca ev işleri kolaymış yav.

Şimdi gidip yapbozun son parçalarını koyayım. Hemen hemen bitti.

Bir de ütü yapmalı. Hımm ütü yapmama çelıncına mı girsem ne :D

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. kek güzel duruyor :)
    işte azalanlar bitenler olmasa meydan okumasının bir anlamı kalmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamı kalmaz gerçekten de DrC. İşin eğlencesi burada :)

      Sil
  2. Vegan kek ha? Vay canına hiç yemedim, sütsüz, yumurtasız yine de güzel olması iyi, eline sağlık, afiyet olsun, brokoli çorbasını demek güzel yapıyorsun hmmm İstanbul'a yolum düşer de sana uğramak ve içmek çok isterim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyorum her zaman, Bücürük'ü de al gel. Misafir gelince sofralarım da başka bereketleniyor, neler neler yaparım ben sana :)

      Sil
    2. Oy, oy ,oy inşallah ama Bücürük her kedi gibi evden ayrılmaktan nefret ettiğinden bir yerlere gidemiyorum işte:(((geçen kurban bayramında 2 günlüğüne o da kızkardeşimin zoruyla (küsecekti hatta küstü de mecbur kaldım)geldim, aklım hep Bücürük'te kalarak tabii...seni yadettim, onlar Beşiktaş'da, karşı kıyıya bakarken keşke zamanım olsaydı dedim, sana da uğramak çok istedim...ama 2 günde mümkün değil kızkardeşimin arabası da eşindeydi (eşi Ankara'da)...inşallah canım çok teşekkür ediyorum senin sofralarının hastasıyım.:)

      Sil
    3. Aaa bir daha gelirsen söyle ben yakınlara gelirim.

      Sil
  3. Ne güzel gözüküyor kek.
    Vegan olmasam da memnuniyetle deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal kabuğu doğrandığında güzel olmayan şey görmedim ben Sibel :) Yapılabilir bir şeymiş :)

      Sil
  4. Bazen ben de evdekileri bitireyim diye çıkmam, dondurucudakiler bitsin diye tuttururum. Tüm bunlardan sonra ipten boşalmış gibi dalarım çarşı pazara :) e, ne anladım bu işten değil mi? Benim iş böyle işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tazelensinler diye yapıyoruz ki Tülin :)

      Eskiden evimiz merkeze uzaktı, ne bulsam depolıyordum. Şimdi burnumun dibinde her şey, eve depolamama gerek yok ama alışkanlık işte. (Neyse koli koli içecek almaktan vazgeçtim en azından)

      Sil
  5. Çok da güzel görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  6. un olayına çok güldüm :)) kekte çok güzel görünüyor yani :) ellerine sağlık canım benim oy ütü heç sevmem :)) genelde anneme satarım ütü işlerini :)) çok keyfili güzel bir yazı olmuş gerçekten canım benim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ütüye ben de kaç gündür el sürmüyorum Özlem, bu sabah masasını kurdum, şimdi sıra o masanın başına geçmekte :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  7. İnstagramda gördüm kekini:) Sütsüz yumurtasız nasıl oldu , şaşırdım .Vegan sayfaları pek takip etmediğimden sanırım.Tadı güzelse oluyor demek..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arada merak edip bakarım vegan tariflere, sebzeli şeyleri sevdiğimden Mehtap. Ama bu kek işine çok şaşırmıştım. Güzel de oldu. Teşekkürler :)

      Sil
  8. Kek efsane duruyor Handan, feci canım çekti sabah sabah.. Akşama bende havuçlu tarçınlı patlatayım bari ;)

    Şu senin brokoli çorbasının tarifini versen bir ara ♥ Ben sütlü yapıyorum., böylesini hiç denemedim soğanlı patatesli.
    Öperim, severim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bir soğanla bir patatesi kavuruyorum. Sonradan suyu ekleyip buharda pişirdiğim brokolileri koyuyorum. O kadar Şebo. Bazen tavuk da atıyorum içine. En son da blendırdan geçiriyorum.

      Ben de seni öptüm kocaman :)

      Sil
  9. Komşuda pişer bize de düşermiş. Nasipte bu gün kekle, brokoli varmış.
    Senin hamaratlığını görünce olmayacaklar bile olur görünüyor:)
    Her bi şeyi güzeldir mutlaka, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada böyle bir hamaratlığım tutuyor ama neyse ki çabuk geçiyor Mukaddes:) Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  10. Kek güzel duruyor olsa da yesek ❤

    YanıtlaSil
  11. Aslında diyet yapanlar hep tam buğday unu tüketiyor. Normal unla aralarında nasıl bir fark var bilmiyorum ama diyete uygun oluyormuş. Bunu düşünürsen kek yerken vicdan azabı çekmezsin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde buğdayın kepeği de olduğundan daha faydalı ,daha lifli, sindirimi yavaş ve tok tutuyormuş. Ben keklerde sert mi olur diye kullanmıyordum ama sert olmadı. Kekten yedim zaten :) Bir dahakine az şekerli yapacağım yalnız.

      Sil