Kendime Meydan Okuma :)

Şubat 04, 2018

Ben bu hafta kendi kendime meydan okumaya karar verdim.

Pazar ve market alış verişi yapıp eve döndükten sonra dedim ki hadi bir hafta alış veriş yapma. Ekmek ve süt gibi önemli şeyleri alacağım tabi ama şu sıralar küpüne düştüğümüz abur cuburlar, fast foodlar bir hafta uzaklaşsa, evde ne varsa onlardan bir şeyler uydursak fena olmayacak.

Bizimkiler peki bundan bizim kazancımız ne dediler. Uleyn sizin kazancınız ne olacak, kabak benim başıma patlayacak dedim tabi ama neyse abur cubur paralarını onlara vermeye karar verdim.

Haftaya pazartesi gününe kadar mutfakta daha çok vakit geçirip evdeki şeyleri bitireceğim. Hem her şey tazelenir, hem evde kek poğaça kokuları olur :)

Hadi bakalım.

Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Şahane bir karar bu, benim gibi pekçok insan yıllardır yıllardır uyguluyor. Sadece dediğin gibi süt, yoğurt, ekmek, ıspanak, vs. e onları mecburen alıyoruz değil mi bahçem olsa ıspanak, kıvırcık, maydanoz yetiştirsek keşke ama yok. Fast foood çok zararlı malum, göbek yapıyor...evde yapacağın mis gibi poğaçalar gibisi var mı? Yaş mayayla yap Handan'cığım yumuşacık oluyorlarmış. Ben de yapacağım araştırdım o yüzden. Kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim mutfağa girmekten o kadar sıkıldım ki (günde kaç posta girdiğim belli olmuyor bazen) kaçmak için elimden ne gelirse yapıyorum artık. Ama bu hafta biraz daha fazla vakit geçireyim bakalım.

      Sil
  2. challenge da başarılar dilerim, hem kekler börekler em de harcanmayan paraları toplamakla en karlı çocuklar olacak galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geldi Dr C , ya da annelerinin üşengeçliği yüzünden makarnaya talim edecekler. Hoş ona da sesleri çıkmaz ya :)

      Sil
  3. Bence güzel bir meydan okuma, kolay gelsin şimdiden :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir meydan okuma sevdim 😊kekler poğaçalar güzel 😊❤sevgiler canım benim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epeydir pişirmemiştim Özlem, evin çevresinde o kadar çok güzel pastane var ki sıra bana gelmedi :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  5. Çok güzel bir meydan okuma olmuş:) başarıyla sonuçlanır eminim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma takınca başarırım genelde Hayat Cıvıltısı ama tabi dış etmenler ne olacak onu bilmiyorum :)

      Sil
  6. Ben de her gün, sebze suyu ve spor diye başlıyorum.(Düşünüyorum yani.) Tostla devam ediyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, yok o kadar iddialı değilim BT :D

      Sil
  7. Benm bir türlü yapamadigim sey 😂 nedense her aksam gelirken eli bos getiriyorum beyimi. Kizim bile alisti. Baba nerde diyo ise gitti kizim aksam gelicek diyorum. Mama diyo evet mama getircek gelirken diyorum abla 😂 tebrk ediyorum seni bu nedenle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne ara yemek yapmaktan bu kadar bıktım bilmiyorum Özlem, hani misafir ağırlayıp durmasam hiç yapmayacağım neredeyse . Özeniyorum yapanlara ama çok da almiim :)

      Sil
  8. Offf çocuklarımızda şu fast foodtan bir vazgeçseler:( Bizimkiler de bayılıyor maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aç mısınız diyorum, yemekte ne var diyorlar. Ispanaksa aç değiller etse açlar, fast fooda asla tok olmazlar Kadriye :)

      Sil
  9. Allahımmmm bana da bir mutfak ilhamı ver diyesim geldi bu yazını okuduktan sonra :))

    Kolay gele ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla şimdiden dün pişirdiğim çorba ile pırasa vardı zaten, yaşasın modundayım Şebo. Mutfak insanı olamayacağım galiba ;)

      Sil
  10. Yaaa çok güzel :) Temel besinlerden kısıtlama yok sadece sağlığa zararlı yiyecekler almıyorsunuz dilerim ki bu çok güzel bir başlangıç olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir hafta boyunca su,ekmek ve belki süt dışında hiçbir şey almayacağım Hilâl ,evdekilerle neler yapacağım meydan okuması bu :)

      Sil
  11. Sömestır tatilinin başından beri kek ve börek yapmaktan tüm diyet güme gitmek üzereyken
    neyse ki okullar açıldı.Ama abur cuburdan iyidir,güzel karar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında poğaça kek yapmak değil de bir hafta hiçbir şey almadan sadece evdekileri tüketmek amaç Mehtap. Şu an ev zaten pazar alış verişi sonrası dolu. Tek sorun bizimkilerin yediği peynirden az olması. Bakalım ne yapacağız :)

      Sil
  12. Fast food yemeyelim deyip kek, poğaça yiyelim diyorsunuz bence oda aynı yola çıkıyor hocam.... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hayır amaç fast food yememek değil, bir hafta hiç alış veriş yapmadan evdekileri tüketmek Berke :) Aksi halde saçma bir şey olurdu bu :D Ama yine de ekleyeyim ki ev yapımı poğaça dışardan alınan şeyden iyidir :)

      Bu arada ben sana hâlâ yorum yazamıyorum. G+ hesabım yok, buradan söyleyeyim de hani neden gelmiyor deme.

      Sil
  13. :) Əla meydan oxumadı. Hər kəs arada etməli məncə. Dediyiniz kimi, həm pulumuz cibdə qalar, həm ərzaqlar təzələnər. Bir də yalnız evdə olan şeylərdən yemək menyusu çıxarmaq çox əyləncəli olur. Yeməyi süfrəyə verəndə böyük iş bacarmış biri kimi hiss edir insan özünü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimden geçenlerin hepsini anlamışsın Umman :) Evet özellikle evdeki şeylerden yemek mönüsü çıkartmaktan çok eğleniyorum :)

      Sil