Nostaljik Pazartesi

Ocak 15, 2018

Bu seferki az nostaljik pazartesi. Daha bir sene bile olmamış ama kendimi yine aynı durumda bulduğumdan konuya yeniden değinebilirim diye düşündüm. Hem eminim hepiniz yine yeniden güleceksiniz :)

17 Ocak 2017 Salı

Kayak Öğrenme Maceramı Hiç Anlatmış mıydım?

Efendim bendeniz otuz küsür yaşımda ilk defa kayakla karşılaştım. Kamptayız Can'ın devre arkadaşı Sabri, gel sabah sana öğreteyim ben dedi. Metos iki yaşında falan o uyanmadan gidip bi öğrenip dönücem yani :) Sabah erkenden telesiyej de çalışmıyor kayağı yüklenip dik bir yokuşu çıkıp oracıkta derslere başladık.



Kayak yapanlar bilir. Azap mıı keyif mi hâlâ karar verebilmiş değilim. Giyinme faslı ve ayağını saran beton gibi ayakkabılarla yürümesi falan tam eziyet. E kendi malzememiz de olmadığına göre kan ter içinde ayağına tam oturan bir ayakkabı denersin. Tam oturma kısmı çok önemli,  biraz bile küçük ya da bir milim büyük olsa kaymak zor. Bizim kayak yerinde bir de ayakkabı giydikten sonra merdiven çıkmamız gerekiyordu ki tam evlere şenlik. Yani ayağını betona gömdüler dizine kadar sen de o şekilde yürüyorsun daracık merdivende kıvrılmayan bileğinle komik hareketler eşliğinde aşağı kadar yuvarlanma korkusuyla ilerliyorsun. Allah o ayak bileğini bi sebeple yarattı her halde di mi :)

Neyse ne azim varsa bende, sanırım izlerken gaza geldim, kan ter içinde tırmanıp kayma dersine başladım. Sabri de olup olabilecek en iyi öğretmen, bir rahat bir rahat.



Kar sapanı diye bişey var arkadaşlar,  sanırım bacağı çarpık olanlar intikam amacıyla icad etmiş.  Ayakları açıp dizleri büküp böööle abuk bi şekilde kayakların önü bitişik aşağı doğru iniyosun. Bakınız üstteki resim.

Eee, ben televizyonda böyle spastik tipler görmüyordum ki onlar pek havalıydılar.

Neyse, bizim kayak yerinin bir özelliği de en son yokuşun en dik olması. E telesiyej daha açılmamış tepeye kadar yürüyecek halimiz yok, o dik yerde bacakları yamultarak inmeye çalışıyorum, düşüyorum tabi. Aslen kayakla düşmek kötü değil de kalkmak fena. Yılda bir defa kar görüp kayıcam diyen yurdum kadını bir anda atletik olup ayağa kalkamıyor tabe. Kaldı ki ben o aralar aerobik yapıyordum (Ay yeni nesil bu efsanevi sporu da bilmez şimde, gugulla anacım uğraştırma beni :) esnektim güya ama düşünce kayak çıkmadan kalkamıyorsun. Kayak zor çıkıyor. Haydi çıkarttın bunun bir de yokuşta dururken yeniden düşmeden giymesi var.

E dedim ben akıl kârı iş değil diye :)



En sonunda düşmeden o yokuşu inebildim, mutlulukla durdum. Sanırsın yeni bi element falan buldum, gururluyum :) Derken fark ettim ki durduğum yer dümdüz değil, benim kayakların önü açılmış bacaklarım yavaş yavaş birbirinin ters yönüne gitmekte. Gidiyor. Gidiyor.  Yere bir karış kaldı. Bak dediğim gibi esnekmişim o ara ama balerin de değilim. Bir yere bir bacaklarıma bakıyorum, derken içimdeki ses Handan bişey yap bu şekilde daha fazla devam edemez senin vücudun dedi ki ben de kendimi öne attım.


Kuş bakışı halim şu çizdiğim sanat harikası gibiydi.  Ve takdir edeceğiniz üzere bu şekilde düşmeyi başarırsa bir insan ölene kadar o şekilde kalabilir.

Neyse ki yalnız değildim. Gerçi beni izlemekte olup olaya müdahale etmeyen kayak hocama çemkirmesem daha ne kadar yatacaktım bilmiyorum. Bir de iyi ki fotoğraflı cep telefonları instagramlar felan yoktu. Vallahi fenomen olurdum :D

İşte böyle sevgili arkadaşlarım. Bugün Allahüekber Dağının zirvesinden aşağı yarım saat kayarken kendi kendime dedim bak Handan nerdeen nereye.

Ay kaydım dediysem hâlâ kar sapanından halliceyim ama bulaşmayın anacım taam mı :)


Hem şu anda sürahi nine gibi yürüyüp ah uhlarla oturup kalktığımı da söylemiycem işte :)

Benzer yazılarım

25 Yorum yap

  1. Karda düşmek korktuğum şeylerin başında gelir.Düşmüşlüğüm de çoktur hatta birinde güya düşmiyim diye elimi tutan kocamı da hoop çekivermiştim yere..ikimizde oturakalmıştık buz üstünde..Kaymak zevklidir öğrenince sanırım iyi tatiller diliyorum sizlere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaymak gerçekten zevkli Mehtap, öncesi ve sonrası azaplı biraz ama kayma anı herşeye değiyor.

      Karda buzda aman çok dikkat, geçen sene kardeşimin beli sakatlandı düştüğünde.

      Sil
  2. Hahahah Handan:))) Ben anlatsam aynısını anlatırdım. Kar sapanı muhabbetleri, kayak hakkındaki hisler falan aynı:))) Ama kayabildiğim ufacık bir zaman diliminde "aslında zevkli yaaa" dediğimi hatırlıyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zevkli tabi Kadriye, aksi halde onca azap çekilmezdi :D

      Sil
  3. ahahaha herşeyin bir ilki var işte ve ilkler hep güzeldir. ne tatlı anlatmışsın gülümseyerek okudum.
    Mutlu haftalar dilerim handan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sebuş, sana da mutlu haftalar :)

      Sil
  4. ahahahaaa :)
    bu yazını çok iyi hatırlıyorum, çünkü aynı bugün gibi o günde kahkahalarla okumuştum yazını :)))))))))))))

    İyi tatiller beybi ♥

    YanıtlaSil
  5. :)))))bence sende bu azim varken tvde görüyoruz vızır vızır kayarsın da, ne derler azmin elinden bir şey kurtulmaz. İyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vızır vızır olmasa da kayıyorum çok şükür Müjde :) Teşekkürler canım :)

      Sil
  6. Bu gidişle kar da bulamıcaz Handan, düş, kalk, eğlen, keyfini çıkar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an göz gözü görmüyor Bahar, mutlu mutlu izliyorum :) Teşekkürler :)

      Sil
  7. Ahahah handan abla kimya dersinden çıktıktan sonra kahkahalarla okudum çok sağol. Dersin bütün stresi geçti. 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaradığıma sevindim Ebrar, iyi dersler :)

      Sil
  8. Hahaa ay yine cok güldürdün beni ablacim. Valla kac olursam olayim bi denemek istiyorum su kayağı. Uludag burnumun dibinde ama tırt ciktim ben 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uludağ o kadar güzel ki Özlem, ailece gidip zirvedeki kafelerde kahve keyfi yapın. Manzarası en güzel kayak merkezi.

      Sil
  9. Karı yok İstanbul'da yine :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene hiç kış gelemedi İstanbul'a Eylem.

      Sil
  10. Allahuekber dağı demişsiniz nere tam burası? Sarıkamış değil biz sürekli orada kayıyoruz hatta bir kaç gün önce döndük. Ardahan'mı? Son olarak kayak inanılmaz bir keyiftir tüm o yüke ve zorluğa değiyor. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahuekber Dağları Milli Parkı değil mi Sarıkamış'taki Gül.

      Orayı çok sevdim ben de :)

      Sil
    2. Aslında ben fotoğraftaki yeri sormuştum?

      Sil
    3. Haaa, ben de dağın ismini mi yanlış öğrendim diyorum :)

      Sarıkamış 'da çekildi, evet. Sanırım otellerin orada aşağıki kısım olmalı.

      Sil
    4. Tamam şimdi oldu 1 nolu pistin sonu. Kusura bakmayın gereksiz oyaladım sizi. Keyifli tatiller, sevgiler:)

      Sil
    5. Aaa olur mu hiç, giydiğim pantolondan Sarıkamış'ta olduğuma emindim ama ben de sen deyince yerini çıkartamadım hemen :D

      Sil
  11. Karda kaymak gibi bir düşüncem yok ama bu okuduklarımdan sonra olur da karlı bir dağa yolum düşerse kızağa falan binerim ben. :))

    YanıtlaSil