Eee Ben Listemden Çok Az Filmi İzledim Daha, Nasıl Maraton Oldu Bu Böyle?

Aralık 20, 2017

IMDB Top 250 Maratonu diyorum, bitme vakti yaklaşıyor, bende tık yok. Neyse Thor da listeye girmiş, bir film daha eklemiş oldum. Yalnız çocuklarla izlediğimiz anime The Wolf Children imdb 8,2 puanına rağmen neden ilk 250 listesinde yoktu anlayamadım. Oysa ilk 150 ye girmesi lâzımdı o puanla. Neden olduğunu bilen var mı? Hayır ödüllü falan bir filmdi de üstelik.


Neyse ben bahsedeyim yine de.  İki tane küçük çocuğuyla başbaşa kalan bir annemiz var. Çocukları çok şeker ama babaları gibi kurt adam olduğundan kurta dönüşebiliyorlar. Kadın şehirde yapamayacağını anlayınca bir köyde gözlerden uzak ev buluyor kendisine, onları kimseye fark ettirmeden büyütmeye çalışıyor.

Fantastik öğelere sahip gibi dursa da filmimiz aile, anne olmak üzerine.  Çocuklarla izlerken bayağı gerilsek de sonra halimize çok güldük. Zira holivud filmlerine alışmış bünyemiz her an bir şey olacak şimdi modundan kurtulamadı bir türlü. 

Çocuklar inanılmaz sevimliydiler. Sadece onlar için bile izlenir. Anne ise kahramanımdı, süper kadın diyebiliriz :) Hasta olan çocuğu için hastaneyle veteriner kliniği arasında kaldığı sahne pek trajik ve komikti. Bol bol gülüyorsunuz çocukları izlerken zaten :)

Sımsıcak bir film isterseniz kaçırmayın.

Şimdi gelelim listeden izlediğim filme. Yalnız bu filmler hiç de kolay bulunmuyorlar. Evde d smart, apple tv ve netflix var, hiçbirinde aradıklarımı bulamadım. Onu bırak internette bile sitelerden kaldırılmış görüyorum. Bunu alt yazısız izledim en sonunda. Üstün ingilizcemle kaçırdığım konuşmalar olsa da ( tamam yakaladıklarımla aynı oranda sayılır :) neyse ki hızlı ve yoğun konuşmuyorlardı.


Eski sevgilisinin cenaze törenine gelen adamdan kadının kızını bir akrabasına götürmesini isterler. Adam şarlatandır, kızı almak istemez ama paçayı kurtaramaz. Zaten kızda da atlatılacak göz yoktur. İkisi birlikte yola ve maceraya başlarlar. 

Ryan O'Neal kızı Tatum ile birlikte oynamış filmde. Ve Tatum oscar almış buradaki rolüyle. Sürekli sigara içmesinden hiç hoşlanmasam da (kızdan değil tabi senaryodan) gerçekten güzel oynuyordu. Siyah beyaz olması da ayrıca hoşuma gitti.

Böylece listeden beşinci filmi izlemiş oldum. Bakalım kaç tane daha izleyebileceğim :)

Benzer yazılarım

28 Yorum yap

  1. Ben de tam tersi tatlım. Çok film, az kitap oldu buyıl :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film izliyorum ama bu listedekilerden olmadı Tülin. Çok film de iyidir hem, üstelik senin bir de sergi hızın var ki takdire şayan :)

      Sil
  2. O animeyi hemen izlemem lazım çocuklarla birlikte, bayıldım konusuna 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyin Sevda, yalnız bizim gibi yapmayın, bu gayet sakin akan festival filmi :)

      Sil
  3. Paper Moon benim listemde de var. Ama aynen ben de tamamlamayı bırak yarılayamadım bile listeyi.
    Artık 2018'in sonuna kadar bitiririm herhalde :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmleri bulamıyorum ki Sibel, bir de kitaplara daldım bu ara, hepsine yetişemiyorum. Ne kadar olursa artık :)

      Sil
  4. Film maratonundan geç haberim oldu o yüzden ben dedim başlamayayım bir sonraki seneye artık :D
    Wolf Children çok hoşuma gitti. Işıklar, çizimler; bir ara mutlaka izlenecekler listeme ekledim. 'Clannad' animesi gibi sıcacık geldi. Biraz da hüzünlüyse değmeyin keyfime :)
    Teşekkürler öneriler için, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem hüzünlü hem eğlenceli Feri, tam kıvamında :)

      Sil
  5. Kurt adamın kurt çocukları :)))))amaniiii:))))ay dolunay olunca kurt oluyorlar sanırım.
    Öteki filmi duymuştum ama gitmedim. İkisini de görmedim yani..
    Çok teşekkürler, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar holivud kurt adamlarından değiller Müjde, çok şeker çocuklar ve onları en iyi şekilde yetiştirmek için uğraşan anneleri. Diğeri güzeldi ama çok da bir şey kaçırmış sayılmazsın.

      Sil
  6. ay çok etkileyici, güzeldi bu film.. ımdb halt etmiş listeye almamakla :/
    studio ghibli den çıkan bütün çizgi filmler etkileyici..
    ateşböceklerinin mezarını da tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten neden almamış anlamafım Dr Coffee, onunla aynı puandaki Ters Yüz, Yürüyen Şato ve Up, daha az puanlı Sevimli Canavarlar, Rüzgârlı Vadi falan hep listede ama bu yok. Ateş Böceklerinin Mezarı'nı da izleyeceğim. Ah Gibli'nin müzesine gitmek istiyorduk ama Tokyo'ya adım atar atmaz ilk işimiz oraya rezervasyon yapmak olduğu halde yer bulamadık :(

      Sil
  7. Ben,internetten film bulup izliyorum.Zor bulunuyorsa izlemek sıkıntı öyleyse :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de kimisini ne kadar türkçe altyazılı sitede bulduysam kaldırılmıştı yayından Yurdagül, bulduklarımla yetineceğim artık.

      Sil
  8. Yine hiçbir şeyden haberi olmayan ben... Film maratonu mu var? Etkinlik neydii?
    :D Ehehe, güzel filmler gibi geliyor ama yetişemiyorum bu ara. Teşekkürler öneriler için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir arkadaşımda görüp de katılmıştım Alice. Maratonla ilgili bilgi şurada.

      Sil
  9. filimlerin çoğuda kitap niteliğinde belkide ondandır...

    YanıtlaSil
  10. Wolf Children filmini mutlaka izlemeliyim!
    İmdb top 250 listesini oluştururken bildiğim kadarıyla birden fazla kriter uygulanıyor. Eskiden biliyordum ama unuttum açıkçası. Kriterlerden birisi de oylamaya katılanların sayısıydı... Film bir dönem tutulmuş ve top 250 listesine girmiş ama sonra sıralamada geriye de düşmüş olabilir. 25 bin oy fena bir sayı değil aslında. Paper Moon 27 bin oy almış, listede bulunan en düşük oylama sayısına sahip filmlerden birisi. Üşenmedim baktım :))
    Benim listede 4 film kaldı. Ama ben hiç yorum yazısı yayımlayamadım. Gerçi liste harici neredeyse hiç film izlemedim.
    Paper Moon filmini izledim. Siyah beyaz olması hakikaten güzeldi. Baba kız filmde tencere kapak misali birbirlerini bulmuşlar. Eğlenceliyli, izlerken hiç sıkılmadım.
    Maraton olmasaydı bu filmi izleme şansım olmazdı. İyi ki düzenlenmiş :)
    İyi geceler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir kriter var herhalde çünkü sadece puana göre olsa ilk 150 de olması lâzımdı Zülâl. Film çok şekerdi, bakalım sen de beğenecek misin :) 4 film kaldı ha, bravo. Paper Moon'u türkçe bulabildin mi, ben ingilizce izlemek zorunda kaldım ya, merak ettim.

      İyi geceler canım.

      Sil
    2. Ona cevabım yok maalesef. Gizli kriterler mevcut :)
      Filmleri sitelerden izlemiyorum. Ayrıca altyazı yayınlayan siteler var. Önce altyazıyı buluyorum. Sonra da filmi. Sonra ikisini birleştiriyorum. Paper Moon filminde de aynı yolu izledim... Top 250 listesindeki filmlerden öncelikli olarak izlemek istediğiniz ama bulamadığınız filmler hangileri? 3-4 tanesini buraya yazabilir misiniz?

      Sil
    3. Aaa sahi, eskiden öyle birşeyler yapıyorduk filmleri izlemek için, tamamıyla unutmuşum. Filmlerin hepsine bakmadım, Paper Moon'u ararken zorlanmıştım. Eğer arayıp bulamadığım olursa sana sorarım canım, çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. Birinci film benim cimcimelerle izlenir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeklik zamanlarını severler kesin de büyüme kısımlarında sıkılırlar mı bilemedim Nil.

      Sil
  12. Ben de kitap okumaya kaptırdım kendimi, filmlerin boynu bükük kaldı. Neyse ki daha vakit var. Olmadı günde 2-3 film izleyerek listemi tamamlarım :-)

    O listeye girmenin birkaç kriteri var. Birincisi tabii ki puanı. İkincisi kaç kişi puan vermiş. Üçüncüsü de puan verenler kaç yıldır siteye üye. Yeni hesap açan birinin puanıyla on yıldır hesabı olan birinin puanının değeri aynı değilmiş. Film yapımcıları sahte hesaplar açtırıp filmlerinin puanını yükseltmesinler diye böyle bir yol izlemişler. Benim bilmediğim kriterler de vardır. Dağ 2 filminin puanı 9.6 ve 93 bin kişi oy vermiş ama listede yok :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde iki üç film de seyredemem kolay kolay Şule, hele filmi sevdiysem üstüne bir şey izleyemiyorum :) Zamanında olamasa da listemi tamamlayacağım ama.

      Sıralama işine o kriterleri de koymaları mantıklı, kafama yattı. Yine de dediğim anime diğer çizgifilmlerden daha çok hakkediyordu sıralamaya girmeyi bence,ilgili makamlara ileticiğim bu düşüncemi :D

      Sil