Bu Tedavi İşe Yarıyor Dostum :)

Ağustos 14, 2017

Ayağımdaki ve bacağımdaki ağrı geçmeyince omzumdaki ağrı da hâlâ sürdüğünden hadi bir hastaneye gideyim dedim.

Röntgendi MR dı ne bulduysam çektirdikten sonra topuğumda topuk dikenim olmadığını öğrendim. Zaten yıllar önce de el parmaklarımda romatizma olmadığını öğrenip dönmüştüm. Ne olmadığımı öğrenmem konusunda hastanelerimizdeki hizmet süper anacım. Jel bir tabanlık verdi. O jel her derde deva her halde :)

Bacağımda ve omzumda yıpranmalar varmış. Bak bunu duymak çok işime yaradı, Can'a beni çok yıpratıyorsun diyordum,  şimdi artık kapı gibi MR çıktısıyla bunu bilimsel olarak kanıtlamış bulunmaktayım, gıkı çıkamaz :) Dört hafta yürüme dedi doktor. Ben de şu dünyada gidip kafamı dinlediğim yegâne aktiviteyi yapma diyorsunuz da bulaşık yıkama, ütü yapma, temizlik yapma diyen yok diye söylendim haliyle. Onları da yapmayın tabi dedi peşinden. Neymiş yüzmek ne derdi olduğunu bile söyleyemediği omzuma yaramazmış, ütü çok yarıyor tabi. Tıt tıt tıt, sinirlendim bak gene.

Kireçlenme başlangıcı bıttırı dıttırı, ya kardeşim ben her gün yürüyorum, nasıl kireçleniyor bu bacak diyorum cevap veren yok.

Neyse, yine ağrı kesici tedavisiyle evime geri döndüm. Oysa ben günlerdir ağrı kesici almamaya çalışıyordum ki ağrı geçip de ortalıklarda dolanıp daha beter etmeyeyim bacağı diye.

Şimdi iki gündür ağrı kesicilerin bana verdiği güç ve kuvvetle yatak odamdaki bazayı ve gardrop üstündeki hurçlara daldım, ayrıcana koltuklarımı silip oturma minderlerini falan yıkamaktayım.

Bu tedavi işe yarıyor dostum. Benim olmasa da evin işine gayet yarıyor :)


Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Pek değerli hanımefendi lütfen hiç olmazsa bu şablonun mobilini kullan uzun yazılar okunmuyor😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobil kullanınca yandaki linkler, etiketler falan gidiyor diye buna çevirmiştim Sevgi. Kendim de hep telefondan bakıyorum ama hiç sorun hissetmemiştim. Bloğa bir el atacağım da daha kafamda fikir oluşmadı :)

      Sil
  2. Ayol Handan'cığım yapma bu huy bana özgüdür sanıyordum:))) bak 4 hafta yürüme demiş, otur dinlen, koltuğun minderini filan boş ver, kız sende kedi, köpek de yok ki, hani diyeyim tüy oldu, yok köpek çiş yaptı, bebek de yok kustu, kalsın bir ay ne olacak ki sağlığından önemli mi?Çok geçmiş olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bende de üç maymun var Müjdecim, cipsler yeniyor eller her yere sürülüyor falan. Ne zamandır da elleyememiştim koltuklar gözüme gözüme çok batıyordu :) Ağrı kesicileri içince hazır bir yerim ağrımazken sileyim dedim :D

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun Handancığım.Hareket,şart..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yurdagül :) Bizim evde kılını kıpırdatmayan Can gayet sağlıklı her yere yürüyüp hareket haliden olan ben dökülüyorum. Bu bağlamda bu hareket işi kafamda bir soru işareti oluşturmakta :D

      Sil
  4. Sen ne nankor bir kadinsin. Illa neyin oldugunu ogrenmek sartmi? Bak neyin olmadigini ogrenmissin, sukret, tevekkul et.:))
    Ben troidimin ne tur oldugunu ogrenemedim ve kullandigim ilacin mg ni bile kendim deneyerek ogrendim:)). Ama yipranma bolumunde bak Can'in zerre kadar savunmasi olamaz artik:) :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nankörüm valla Mevlüdem yaaa :) Eveet Can'a sunacağım kapı gibi döküm var artık :)

      Sil
  5. Birincisi,kol bacak ağrıdığında ağrı kesiciyi en baştan almak gerekir.Senin dediğin karın ağrısı karın,karnın ağrıdığı zaman ağrı kesici içmicen 😂😂İkincisi kireçlenme hareketsizlikle gelişen bir hastalık değil,yani ,işleyen demir pas tutmaz teorisi burada geçerli değil bacım 😂😂 Üçüncüsü,ha gayret bu tedaviyle kış temizliğini aradan çıkaracaksın 😂😂😂Bu tedavi bir harika dostuuummm 😂😂😘😘😘😍😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet eklemlerdeki ödemi alıyormuşmuş ağrı kesiciler ama benim asıl ortopedi doktorum bız dışında bir şey vermez Sevda. Asıl sorun ben o ağrı kesicileri içince oturmuyorum bu sefer de eklemler dinlenemiyor :D

      Kireçlenme abuk bir hastalıkmış bizzat deneyerek görmüş bulunmaktayım. İşleyen demir yıpranıyor anacım :)

      Valla temizlik bitecek bu gidişle, evden çıkmıyorum ya bi yerlere saldırmam gerek :D

      😂😘😘😘😘😘

      Sil
  6. Doktor ''onları da yapmayın'' demiş. Yat işte, dinlen.
    Dört hafta dişini sıkmalısın bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde dört hafta yatarsam sonrasında yine hastanelik olurum diye korkuyorum Zeugma :D Şaka bir yana evde dururken gözüme batanları yavaş yavaş halledeyim dedim.

      Sil
  7. Ama zorlamasaydin kendini bak birden agrilarin artabilir :( cok cok gecmis olsun. Hakkaten yürüyende kirec mi olur muş. Porçöz kullanalimmi 😂 gibi ağlatan espri yapmayip iyi geceler diyorum 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben makina yağı düşünüyordum ama porçöz daha mantıklı geldi Özlem :)

      Sil
  8. Ben de duyduğumda şaşırmıştım. Hareketsizlik kadar fazlası da zarar veriyormuş dizlere. Bu fazla nın ne kadar olduğu belli değil ama. Geçmiş olsun, umarım fazla sıkıntıya sokmaz sağlık durumunuz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mukaddes, alışkınım ben bu ağrılara da bu sefer ikisi bir yerde olunca ( Hatta üçü) biraz zorladı. Benden de sevgiler :)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun, yormayın kendinizi efenim, yormayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yormuyorum Evde Yazar, yürüyüş yapmıyorum sonuçta, omzumu zorlamaktayım, o da iyi olsun artık canım, nedir bu nazlı haller felan :)

      Sil
  10. canınızın kıymetını bılın bırakın koltuklar pis kalsın bu gunler bır daha geri gelmez.. elbet ki iyileşeceksniz o zaman yaparsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüşe çıkmıyorum Bol Kahveli, bacağımı dinlendiriyorum ama evde otururken gözüme batıyor işte her şey :) Yormadan yavaş yavaş yapıyorum zaten, bir günde sadece üç koltuk mu silinirdi yoksa :)

      Sil
  11. Mecburi izin gibi oldu bu. Oturduğun yerden giysi katlamalı, çekmece düzenlemeli eylemler yapabilirsin ya da hasta olduğumda yaptığım gibi "İlişmeyin bayılazaam." deyip koltuğa serilebilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitrinle bakışmaktayım şu an Burcu, sanırım ona dalacağım :)

      Sil
  12. Bak da kopar kolunu bacağını ..az dinlen diyo sanki bana öyle geldi Handaaann

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle diyor gibi geldi deee Kadriye...

      Sil