Neler Neler

Mayıs 23, 2017

Geçen haftalarda her şey o kadar üst üste gelmiş ki arada ne çok şeyi atlamışım.

 Aynur'la Kürşad'ın bizimkilerle ortaklaşa hazırladığı harika sürpriz anneler günü kahvaltısından bahsedememişim mesela. Oysa sabah markete gidiyoruz diye evden çıkan oğluşlarım çok tatlıydılar.





Bu açı hangi açıysa öğrenip aynı şekilde fotoğraf çektirneliyim hep :) Yaşasın beş kilo verdim pozum on kilo vermişim gibi bir havaya bürünmüş :)


Anne olmak güzel :)


İlk gözağrım, kollarımda ilk tuttuğum bebeğimin yeri de  başka tabi :)

Annem ve teyzemle Altın Kızlar Ortaköy'de gezimizden de bahsetmedim.



Şenlik bile vardı, öğrenciler gösteri yapıyorlardı.


Yalnız ben o yolda o kadar yürüdüm böyle polen görmedim. Çılgın rüzgârla birlikte dayanılmaz ikili olmuşlardı. Ağzımıza burnumuza doldu, hapşıra öksüre yürüdük.


Sonra sonra bu pazar yine kalabalık kahvaltı soframız vardı.


Toplu fotoğraflarda biz çıkmadığımızdan teyzemle alternatif fotoğraf çektik, bir köşeye yerleştirdik :)


Biz içerdeyken kapı önü muhabbeti koyulaşmış :)

Sürekli dışarıda olduğumdan pek kitap okuyamadım. Faniler Kitabı serisinin ilk kitabı yasaklı bitti sadece. Sadece korku duygusu kalmış insanlarla dolu bir dünyada geçen kitap oldukça sürükleyici.




Çin Seddi,  Uzay Yolcuları ve Philomena filmlerini izledim.


Uzay Yolcuları güzeldi. 120 yıllık bir yolculuğa çıkmış uzay gemisinde otuzuncu yılda uyanan adamcağızın hikâyesiydi diyebiliriz. Tabii ki içinde klişe vardı ama keyifle izledim sonuna kadar -ki Jennifer Lawrance'ı sevmem pek.


Mat Damon'u da sevmem pek ama yine de filmleri fena olmazdı,  bu hariç. Saçma sapan bir filmdi, sıkıldım ve sevmedim. Oysa macera filmleri en sevdiğim kategorilerdendir.


Bu filme de dün akşam televizyonda rastladım. Gerçek hikâyeymiş. Genç kızken evlilik dışı bir bebeği olan Philomena rahibelerin yanında doğum yapmış, bebeğini dört yaşında ondan habersiz evlatlık vermişler. Oğlunun ellinci yaş gününde kızına bunu itiraf ediyor ve kızının da teşvikiyle bir gazeteciyle birlikte onu aramaya başlıyorlar. Sadece dindar ve ateist olmalarıyla değil her halleriyle birbirinden çok farklı iki tipin yolculuğu zaman zaman güldüren zaman zaman hüzünlendiren bir seyir izliyor. Güzeldi.

İşte böyle.

Buraya kadar hâlâ okudunuz mu yoksa? Vallahi bravo. Öptüm sizi :)

Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Eskiler çok yoğun günler ve işlerin gerçekleştiği zamanlar için "Bir koltuğa iki karpuz sığmaz." derlerdi. Oysa belki 5-6 karpuz sığarmış. Misafir ağırlama, gezme, kitap okuma, film izleme...
    Yazının sonuna geldiğimde derin bir nefes aldım. Kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O arada bir cenaze ve bir düğün de vardı Makbule Hanım, cidden yorulmuşum ama haklısınız isteyince insanoğlu bir koltuğa çok karpuz sığdırabiliyor :) Benden de sevgiler.

      Sil
  2. Eeeee bu kadar faal ve canlı-kanlı oradaki güzel kadınları,ben de öptüm,tabii ki.
    Geçiken anneler günlerini kutlarken.

    YanıtlaSil
  3. İkimiz de oyalı yazmaları takmayı seviyoruz.;) Anneler günü ma ailie kutlu olsun. Philomenia filmi dikkatimi çekti. Bir ara izleyeyim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslında pek beceremem başıma takmayı ama saçların dibinde iki parmak beyaz olunca kamufle için denedim, hoşuma gitti Bahçe Perim:) Artık böyle de kullanırım.

      Philomenia'yı bakalım sen de sevecek misin.

      Sil
  4. Anne olmak güzel💕
    Yazma çok yakışıyor arkadaşım😍

    YanıtlaSil
  5. Harika idi baştan sona. Öncelikle oğulların çok tatlı. Aileni ve onları Allah bağışlasın, birliğiniz hep böyle mutluluk dolu olsun. Fotolar çok güzel, bilhassa gerçekten kilo verdiğin resmini çok beğendim. Film seyredemiyorum, uzun soluklu televizyona bile bakamıyorum vertigo nedeniyle ama kitabı hemen tedarik edeceğim. Teşekkürler Handan. Ailene ve sana selam ve sevgiler.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, amin.

      Ne zamandır fotoğraf çektirmiyordum, ben de sevdim bunu :)

      Vertigo çok zor, geçmiş olsun. Kitabı bakalım siz de sevecek misiniz :)

      Sil
  6. O pozda bende takildim kaldim. Bencede ogren ve hep oyle cektir:)))) Sahanesin kocaman guluslu kadin. Gecte olsa anneler gunun kutlu olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle çektireyim Mevlüde, güzel bir açı olmuş. Bi de ne açısı olduğunu bileydim :)

      O şahanelik senin bakışlarında canım, senin de anneler günün kutlu olsun :)

      Sil
  7. ay hep böyle gülün hepiniiz :)

    YanıtlaSil
  8. Sonuna kadar keyifle okudum :)
    Uzay Yolcuları keyifli bir romantik komedi gibi geldi bana, bilimkurgu tadı alamadım pek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, bilimkurgudan çok duygusal bir filmdi Evde Yazar ama güzeldi, ben romantik filmleri kolay kolay sevemem, bunun dozu iyiydi.

      Sil
  9. Sürpriz anneler günü kahvaltısı çok güzel, afiyet olsun. Valla oğullarından yana çok şanslısın nazar değmesin, benim yeğen oğluşumun aklına hiç öyle şeyler gelmiyor, ekmek almaya bile gitmiyor aşırı şımarttım sanırım:(((( sırf korku duygusu kalmış insanlar acaba ülkemizi mi kasdediyor?:)))Yakında öyle olabiliriz. Herkes bir sebepten korkuyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler de herşeye üşeniyorlar Müjde, ama dün ültimatom verdim, dersler de bitti herkes günde yarım saat bir ev işi yapacak dedim. Hizmetçi gibi hepsinin peşini toplamaktan bir hal oldum. Ama özel günlerimi kaçırmazlar bak :)

      Bence pek yakında korkmaktan sıkılacak herkes, o zaman başkaları korksun Müjde. Yetti gari.

      Sil
  10. O açının gerçeğini yakalamak istiyorum ben :))) üçlülerde gezer oldum artık vay başım diyorum ama hala çenemi tutamıyorum.

    Kalabalık kahvaltılar ne güzel oluyor öyle, en sevdiklerimden.... Neşeniz hiç bozulmasın inşallah...

    Philomena'da özellikle adam çok eğlendirmişti beni... İnanışları anlamsızlaştırma tavrı çok hoşuma gitmişti. Güzel bir film kesinlikle .

    Sonuna kadar okuduğuma göre, öpücüğü hakettim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol bol yürüyüş ve su anacım. Seçtiğin bir öğünde istediğin gibi ye. Simit de yedim tatlı da. Diğer öğünleri dikkatli geçirdim. Bak diyorum sana bırak şu arabayı yaya ol azıcık .

      Kalabalık kahvaktılar gerçekten de harika. Amin, hiçbirimizin neşesi bozulmasın.

      Sana koskocamaaaan bir öpücük😘

      Sil
  11. Bütün pazarlar birlikte kahvaltı yapalım. Dolaptan peynir, zeytin vb.çıkarmıyoruz da her fırsatta Handan abla, Halide teyze diyerek telefon açıyor sonra da kendimize gülüyoruz, dolaba degil giyinip sizlere gidişlerimize. İnsan istiyoruz. Tabi börek, peynirli ekmek... da. Karmaşık duygular içindeyim. Sıcak şeyler diyeyim. Sıcak buluyoruz, o sıcaklığa geliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sıcaklık bizi hep sarıp sarmalasın ve bol kahkahalı, huzurlu, kocaman sofralarda birlikte olalım Aynur :)

      Sil
  12. Kahvaltılar, resimler, kitaplar, filmler.. Bu kadar farklı konu bir arada olmazdı pek burada:-)
    Ben Matt Damon'a bayıldığımdan ne oynasa seviyorum, ama film bence de saçmaydı. Görsel efektler hariç. Bir de Çin kültürünü de seviyorum. Ama en son filmi merak ettim. İlgi çekici.
    Bir de kahvaltı sofraları nasıl gzel oluyor değil mi? :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın konuları tek yazıda karıştırmayı pek sevmiyorum Aze ama bunları zamanında yazamadım, atlamak da istemedim çünkü keyifli anlarımı buraya biriktirmeyi seviyorum, dolayısıyla karman çorman oldu :D

      Matt Damon'u niyeyse hiç sevemedim, aksi gibi filmlerini de severim :) Ama bu cidden çok klişe, aceleye getirilmiş, fazla hızlı ilerleyen bir film olmuş. Hani görseli güzel bile diyemedim, o kadar sıkıldım :)

      Kahvaltı en sevdiğim öğün, sevdiklerimle beraber de olunca tadı başka güzel oluyor gerçekten de :)

      Sil