Bizim Handan'ın Tez Halleri - Hımmm Hızlı Halleri Değil Tez İşte Yahu Akademik Akademik, Ay Akademimi Yesinler :)

Mayıs 31, 2017

Sevgili Aze'nin tez çalışması hakkında yazdıklarını okurken kendi tezimi hatırladım. Şimdi başka bir yüzyılda gibi geliyor ama ben de tez yazdıydım bir zamanlar. Dur bir dakikaaa, zaten başka yüzyıldaydı o :) Ay neyse o kadarına girmeyelim, sayı dediğin nedir ki,  di mi?

Yıl 1994, yüksek lisans derslerim bitmiş bir tek tez yapmaktayım. En sevdiğim ders, istatistik, tezim de o konuda. Ama kendime bir konu bulamadığımdan hocamın dediğini araştırıyorum. Bankacılık sektöründe çalışanların durumu, değişimi, okulları, cinsiyet dağılımı falan filan.

Lisans tezim de istatistiktendi, binek otomobili talep tahmini yapacaktım, bir senelik hummalı çalışmalarım sonunda eldeki verilerle yapılamadığı sonucu dışında bir şey elde edemediydim. Allah sizi inandırsın DIE bazı seneler binek oto miktarını kg cinsinden vermişti, bu şartlar altında bir sonuç alamıyorsun tabi.

İnsan bir düşünür, geçen sefer de bişey elde edememiştim niye yine istatistiğe gömülüyorum der di mi?  Yok.

Tezimi yazarken gidip gidip finans hocamla dertleşiyordum. Şöyle saçma, böyle içi boş falan diye , hahaha, savunmaya o girenlerin arasında o olmasın mı? Sevineyim mi üzüleyim mi bilememiş, söylediklerimin hepsini unutun demiştim :)

Sonra hocalardan gün almak için okula gittim, on beş gün içinde bir gün ayarlamam gerekiyordu ve ne olsa beğenirsiniz?  Sadece o günleri müsaitmiş. Eve dönemediğimden, üstümde yırtık pantolon, elimde tezin hocamdaki nüshası , milletin şıkır şıkır girdiği tez savunmasında ben pek komik haldeydim  ve  komik halime de gülemiyordum tabi :D

Neyse tez hocam ve dertleştiğim hocam hiç ağızlarını açmadılar, geri kalan bir hocayla sohbet ettikten sonra pek parlak bir sonuçla olmasa da ( not ortalamım altında bir notla)  atlatmıştım o günü.

Ama acı dolu anlar bitmemişti tabi. Kadıköy'de bulduğum matbaa ciltlerken sayfamı biçimsiz kesip sağda solda bırakılacak santimleri değiştirmiş, bir de üzerine çivit mavisi kapağın tonunu tutturamamış. O yüzden gidip yeniden çoğaltıp tekrar bastırmam gerekmişti. Çivit mavisine o günden beri gıcığım :)

Haziranda geçtiğim sınavın ayrıntılarını da eylülde hallettikten sonra ekimde mezun olmayı başarmıştım. Bir buçuk sene bankalarda çalışanlarla boğuştuktan sonra yanımda banka falan demeyin sakın cinler tepeme çıkıyor demekteydim. Not ortalamamla sınavsız direk doktoraya girebilecekken okumaktan sıkıldığıma karar verip bir bankada (!) işe girmem, üstelik müfettiş olucam diye üç sene boyunca stresli dersler ve sınavlarla boğuşmam da kaderin cilvesi midir benim şabalaklığım mı bilemiyorum şu an. Yok biliyorum da işime gelmiyor :D

Bir ara hatırlatın da bizden niyeyse nefret eden finansman hocasından ( benim dertleştiğim değil tabi o)  almış olduğumuz vakayı çözmek için ne taklalar attığımızı da anlatayım.

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Ahahahahah koptum ya.. İstatistik hiç sevmem. Sayılarla aram olmadığındandır belki de. Çok şaklabanmışsın be abla. O zamanlar yırtık kot modası var mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiki gibi değildi o moda, eskiyen kotlarımız yırtılırdı Kerime :)

      Sil
  2. Yırtık pantolonla tez savunması yaptığınız bölüme çok güldüm, efendim :D
    Yine de tüm aksiliklere rağmen atlatmayı başarmışsınız, tebrikler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu da bitti maşallaha dönmeyeydi iyiydi ama atlattım NG :)

      Sil
  3. Haha! Tam senlik hareketler sanki Handan:-) Buradan öyle hissettim.
    Yazılara konu oldun ey tezim, bitmelisin kolayca:-)

    Demek sen bankacılar hakkında tez yaparken ben de bankacıymışım. Hiç görmedim, kimlerle çalıştın ya:-) O konu neyse de, binek otomobil konusu fena değilmiş aslında. DİE oldu TUİK sanırım da, gelişti mi bilemiyorum.
    Ben de lisansta İslam Bankacılığı'nın araştırmıştım. Şimdi pıtır pıtır katılım fonu bankaları açılıyor. Tezimi ortaya koymanın zamanı aslında da dikkate alınmayacaktır. :-)

    Teşekkür ederim anlattığın için. Şöyle bir faydası oldu; bir şekilde bitiiyor, sen elinden geleni yap...

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, bitiyor Aze :)

      Bak tezimde sen de varmışsın, dünya küçük :D

      Kolay gelsin canım, teşekkürler bana zamanda yolculuk yaptırdığın için :)

      Sil
  4. Hahahahaaa niye hic sasirmadim yasadiklarina acaba?:)))
    Bir Handan klasiginin daha sonuna geldik :))))

    YanıtlaSil
  5. Hahaha zati yüksek lisansa girerken de kot pantalon ve tshirtle girdiğimize göre tam başlangıça göre bitiş
    Haaa bir de burç hoca dersine girişiminizi bir de çıkışımızı anlat yavrum
    Hakkaten o finansçı niye bize gıcıkyı ben de hiç anlamam
    Ayn :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anlatacak çok şey var Any, hepsini yazayım bir bir :)

      Sil
  6. ahahahahaaaaa :))
    İnsanın sevmediği ot burnunun dibinde bitermiş misali ahahahaaa :)
    Çok güldüm yalnız :)))

    YanıtlaSil