İlk Oy

Nisan 16, 2017


Güzel oğluşum,canımın içi.

Seninle birlikte oy vermeye gitmek nasıl da bambaşka bir hismiş.

Ah sabahları "Ayyeee uyuya uyuya kalktııım" diye çağıran sesin sanki dün gibi. Umarım milletim de uyuya uyuya kalkmıştır artık.

Okula ilk götürdüğüm gün bu bloğun sayfalarında. Çantan, önlüğün, heyecanın.  Bugün okuldan girerken o halin geldi gözümün önüne, kocaman delikanlım.

En büyük Türk sorumuza Atatüğk diye cevap verirken henüz iki yaşında bile değildin :)

Sen cumhuriyet çocuğusun. Özgür bir ülkede doğdun. Ben seni, ne istersen onu olabilirsin,  çalışırsan her şeyi başarabilirsin diyerek büyüttüm. Birilerine kulluk edesin, ne derlerse başın önde peki diyesin diye değil. Doğrudan, namusludan,çalışkandan, aklını düzgün kullanandan, herkese saygılı olandan yana ol diye büyüttüm. Kimsenin hakkına saygısızlık etme, kendi haklarına da kimsenin tecavüz etmesine izin verme dedim hep.

Keşke bu tuhaf ortamları hiç yaşamak zorunda kalmasaydın diye bir yandan üzülürken bir yandan da her işte hayır vardır, belki de seni bir üst seviyeye,  bizi bir üst seviyeye taşıyacak olan bu yaşananlardır diye düşünmeye çalışıyorum.

Bugün ne sonuç çıkarsa çıksın yarın güllük gülistanlık olmayacak hiçbir şey.

Ama cumhuriyet karşıtlarına hayır diyen bir ülkede olduğumu bilmek bana gerçekten çok iyi gelecek. Seçimlerde kimi seçerlerse seçsinler bir seçim olması gerektiğini, bütün iplerin tek bir kişiye verilmesinin vahim sonuçlarını bilen bir ülkede olduğumu bilmek.

Öyle bir ülkede değilsek de oğluşum, hayır bu seçeneğe inanmak istemiyorum ama değilsek de - pes etmeyeceğiz. Kavgayla, gürültüyle, seviyesizlikle,aşağılamayla değil sevgiyle,paylaşımla, eğitimle adım adım gideceğiz. Başka şansımız yok. Biz söz verdik. Varlığımızı Türk varlığına armağan ettik. Bunu hiç unutmamamız gerekiyor.

İlk oyun hayırlı olsun bebeğim.

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Gözlerim doldu yine.. offf...

    YanıtlaSil
  2. Delikanlının ilk oyu hayırlı olsun <3
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  3. Əvvəllər Türkiyədəki demokratik sistemə heyranlıqla baxar, bir gün bizim ölkənin də Türkiyə kimi olacağını xəyal edərdik. Amma tam tərsi bir gün Türkiyənin tam bizim kimi siyasi sistemə keçəcəyini əsla amma əsla təxmin etməzdik. Nə deyim xeyirlisi olsun.

    YanıtlaSil
  4. Oyy benmde aklima geldi ilk oyum :) bakalm neler olcak merakla beklioruz

    YanıtlaSil
  5. ilk oyun hayırlı olsuunnn

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun ilk oyu. :)
    Maalesef çok büyük hile dönüyor yine, oy sayımına müşahitlik ettim ama Keçiören'deyim maalesef benim sandıktan 'evet' çıktı, örgütlü cehaletin sonu, apartman önüne çömüp, çekirdek çıtlayıp, dedikodu yapan, okuma yazmayı azçok sökmüş teyzeler seni, beni, oğlunu yönetcekler. Halimiz bu:(

    YanıtlaSil
  7. İnsan zamanla değişiyor, gelişiyor, sosyalleşiyor. Bebek-çocuk-ergen-yetişkin-birey... Ve vatandaş olarak oy kullanmaya geliyor sıra. Söz sahibi olmak, oy kullanmak, tercih belirtmek...
    Metehan'ı kutluyorum. Gençlere güveniyoruz. Umarım onlar da ülkelerinde hayal kırıklığı yaşamazlar.

    YanıtlaSil