Deha (İstanbul Film Festivali Günlüğü 5)

Nisan 09, 2017


Dün iki filme gittik :)

Aslında bir günde iki film sevmiyorum ama en azından aralarında beş altı saat vardı :)

Cumartesi akşamı çocukları anneme bırakıp (Hahaha, anne anneanneme gitmeyi çok seviyorum tabi giderim de bizi bir yere bırakmana gerek yok diyen Metehan çok iyiydi yalnız :) (Eh sonrasında terse geçen Bilgehan'la onu evde bırakamazdım, iyi ki anneme gitmişler, o da ayrı.) bırakmışken yemeğimizi de orada yiyip, sinemamıza gittik :) Aynur ve Kürşad da geldiler, cumartesi kaçamağı pek hoş oldu.

Filmimiz de yormayan bir amerikan yapımı olunca tam haftasonu keyfi yaptık.

Matematik dahisi bir yeğenle yaşayan dayının onu normal bir çocuk olarak büyütme çabaları. Yeğeninin sevimliliği ve dehası, annesinin hırsı, ölen kız kardeşinin kaybolmuş hayatı arasında doğruyu bulmaya çalışan bir dayı.

Bana kalırsa herkes sever bu filmi :)


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Konusu güzele benziyor.Emeğinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi Ebemkuşağı, tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Bir arkadaşa bakip cikicam ben 😀 günaydın demek için girdim ablacım.İyi pazarlar 💕

    YanıtlaSil
  3. siteniz çok güzel paylaşım için teşekkürler, bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. İçim gitti:(( hiç kaçırmazdım festivali, oğlanı babaanneye bırakarak...Şimdi her şeye uzağım, ne babaanne ne festival...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de on üç yıl uzak kaldıktan sonra son yıllarda geri dönmenin mutluluğunu yaşıyorum Ayşe. Oğlanlar da büyüyünce emekli oldum gibi geldi, vaktim çoğaldı. Darısı başına diyeyim, belki bir gün bir filmde buluşuruz :)

      Sil
  5. Ahahahahaaaa :))) Anneanneyle hasret gidermişler daha ne istiyorlar :)) Handancığımın nostalji yapası tutmuş alla allaaaaaa :))

    Festival sanki bu sene senin için daha az yorucu geçti gibi bir his var içimde ama doğru bir his mi emin olamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, evet ya nostalji yaptım Şebo. Hem bakma sen büyüdük ayaklarına, ikisini yan yana bırakamıyorum hâlâ, bir anda birbirlerine girebiliyorlar :)

      İşin ilginç yanı ben de bugün aynı şeyi düşünüyordum, geçen seneki kadar yorulmadım. Üstelik de bayağı grip oldum, sabahları c vitaminli asprinle ayağa kalkıp akşamları burun damlasıyla uyuyabiliyorum. C vitaminli asprin mi iyi geldi acaba :)

      Sil
  6. fragmanı izledim, bayıldım. internette bulur, izlerim ben bunu
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  7. Deha'nın yazısını bulmak için bayağı bir gerilere doğru geldim:)
    Bu filmi Çince ve İngilizce altyazılı ve Rusça seslendirmeyle izledim. Aksilik bu ya bu dillerin hiç birini bilmiyorum :) Bu durum biraz limon tadı verdi ama filmde küçük kızı ve sınıf ögretmenini sevdim. Öğretmenin değişik bir havası vardı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah çince ve ingilizce altyazılı rusça versiyon iyiymiş Zülâl :) Film ooo harika filmlerimden değildi ama sonuna kadar keyifle izledim, görüntüler güzel, kız şirin ve sonu da mutluydu, daha ne olsun :)

      Sil
  8. Ben bu yazını görmemişim, yoksa mutlaka yorum bırakırdım, matematik dehası ha? Vay, benim de tam tersi felakettir matematiğim izlemek isterim izlerken kesin iyice aşağılık kompleksine kapılırım herhalde:))))ama önce pc nin tamiri lazım çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, yok yok kapılmazsın, daha çok sevgi üzerine bir film bu :)

      Sil