Aklımdan Geçen Karmaşık Bayram Düşünceleri

Nisan 23, 2017

Büyük bayrağımı ütüleyip astım hüzünle. Arka balkonumdaki Atatürk'lü bayrağımı bulamadım ama, uçup gitmiş. Bu bayram gözlerine bakacak yüzüm yok Atam dedim arkasından.

Marşlar da acı veriyor. Bugün yirmi üç nisaan, meclise baktıkça ağlamak istiyor insaan.  Neşe dolamıyorum bir türlü.

Sabahtan beri iki gözüm iki çeşme.

Adaletin olmadığı, göz göre göre bütün hakların gaspedildiği bir ülkede çocuklarımıza hakkını korumayı nasıl öğretebiliriz, yalancılığın tavan yaptığı, göz göre göre uydur kaydır laflar sarfedilen bir ülkede çocuklarımıza doğruyu nasıl öğretebiliriz, yeşilin katledildiği bir ülkede doğayı nasıl öğretebiliriz, kabadayılığın pirim yaptığı bir ülkede nezaketi, saygıyı nasıl öğretebiliriz.

Çok üzgünüm ben bu bayram çok.

Çocukların gözlerine bakacak yüzüm yok.

Ama bu üzüntümü oğluşlarıma göstermeyeceğim.

Şimdi gidip elimi yüzümü yıkayacağım. Üzerime en güzel kıyafetlerimi giyip hazırlanacağım. Bayrağımızı da alıp arabamıza bineceğiz. Önce havacılık müzesine oradan da bayram kutlamasına gideceğiz.

Ha unutmadan ekleyeyim.

Bu ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI,  çocuk şenliğine indirgemelerine izin vermeyelim.

Ve son olarak, ben bugün ağlıyor olsam da, güçsüz değilim, çaresiz hissediyor olsam da zavallı değilim, yalnız hissediyor olsam da tek başına değilim. Hepsi geçecek.


Benzer yazılarım

30 Yorum yap

  1. Ben de aynen sizin gibi hissediyorum, çok güzel bir yazı elinize sağlık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu ve Daim Olsun. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel ne doğru yazmışsınız..

    YanıtlaSil
  3. Ağlama Handan'cığım:( bak bu ülkenin YARISI da AZ BİR SAYI DEĞİL, hatta o yarısından da çoğuz, (cahilleri de ekle, hani bizim apartmanndaki 70'lik Atatürk'ü sevdiğini bildiğim ama ampule oy at dedikleri için ona oy atanları da ekle, hile hurdaları ekle, tehditle, şantajla oy atanları ekle) bu ülkenin YARISINDAN ÇOĞU HAYIR dedi. Azalmayacak bu sayı, artacak bak belki ben göremem ama göreceksin. Padişahlık hevesi kursaklarında kalacak.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kursaklarında kalacak Müjde, sen de ben de göreceğiz. Benden de sevgiler.

      Sil
  4. Lütfen üzülme ve umudunu kaybetme.Öyle kolay değil her şeyi yıkmak.İyi ol canım benim.Ben umutluyum gelecekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturduğum yerden umud etmek pek kuru kuru geliyor artık Yurdagül, keşke öğretmen olsaydım da birilerine dokundaydım meselâ.

      Sil
  5. Sen niye üzgünsün ki anlamiyorum?

    YanıtlaSil
  6. Festival adı altında pankartlar asıldığını okumuştum. Bu algıyı oluşturamayacaklar. Yaşatacağız. Kutlu olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yer festival ya da çocuk şenliği diye daha çok pazatlamaya yönelik eğlencelerle dolu, ah stad gösterilerini sanıl özlüyorum bilemezsin Burcui

      Sil
  7. Çoğumuz aynı duygu yoğunluğunu yaşıyoruz. Ben gelecek kuşaklardan umutluyum . Bizim umutsuzluğumuz onlara yansımamalı.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün çabam onlara yansıtmamak üzerine Makbule Hanım, mutlu ve huzurlu geçirsinler çocukluklarını gençliklerini, zehirlemesin masumiyetlerini ve yüreklerindeki sevgiyi hiçbir şey.

      Sil
  8. Genel hâlimiz bu kızım. Gösterilere sabitlenmesin yeter ki... Bu bayramı zaten yığınla dış ülkelerden çocuklar geldiği için lütfen kutladılar, ya diğerleri? Hiç önemsemeyip peygamberimiz ve Allah'ın onlara hiç ihtiyaçları olmadığı hâlde, cennetlerini güya garantiye alarak, bizlere tuhaf bakışlar atanlar. Bizim gücümüz yeter mi onlara? Hayır, onlar gaflete düştüler artık. Benim dileğim, sanırım belirli bir kitleyiz böyle üzülen, kaygılanan. Diğerleri? Atatürk'ü unutan, yerden yere vuran nankörler acaba ne zaman, ne olunca kıymetini anlayacaklar? Bizim kaderimiz neden onların elinde? Ya Rabbim diyorum. Gerisini söylemekten imtina ediyorum :( Sevgilerimle kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de üzülen kaygılanan ama bayramda kutlama yerine tatile kaçan kesim var ki onlar beni daha da çok üzüyor, herşey yapılsın ama biz kılımızı kıpırdatıp keyfimizden ödün vermeyelim kesimi.

      Sil
  9. Yazıyı okuyunca içim daha da acıdı. Nerede eski zamanlardaki kutlamalar? Ne kadar coşkuyla geçerdi o günler. TRT'de yayınlanan törenler ve başka ülkelerden gelen çocuklarlar ile yapılan kutlamalar. Offf offf! İleride ne haltlar getirecekler başımıza daha :(

    Bilmiyorum ne kadar doğru düşünüyorum ama yıllardır 23 Nisan sadece çocuk şenliği olarak kutlanıyor sanki. Diğer özelliği çok öne çıkamıyor. Merak ettiğim başka bir şey daha var. Kandil de bugüne denk gelmiş. Böyle durumlarda insanlar kandili kutlarken, milli bayramı kutlamak pek akla gelmiyor. Sanırım bu ailelerden geliyor.

    Ama dediğin gibi, üzüntümüzü belli etmemeli, dik durmalıyız. 23 Nisan'ın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meselâ kutlu doğum haftasını da 23 nisana fikslediler Belle, nedense hicri takvimde her şey yıl içinde dönüyor kutlu doğum haftası hep aynı yerde. Okullara gidiyorsun 23 Nisan panosu yok ama her yer diğerinin panolarıyla dolu.

      Sil
  10. Yalnız değiliz Handan! Bu devran dönecek eminim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımız olmaya devam edecek.

    YanıtlaSil
  11. İlk defa bir 23 Nisanda istanbuldaydık bugün. Çocuklara bayram gibi bayram göstermeyi umut ettim. Günler önceden araştırdım, çocuk festivali altında saçma sapan çocuk gösterileri veya adını hiç duymadığım kişilerin konserleri falan. E bu bayramda çocuk tv izler gibi sadece izlemesin etkin rol alsın dedim ama birkaç şey dışında bulamadım ve ne yazık ki ona da gidemedim. Çok sıkıcı bir avm gezisi (tabi benim için, çocuklar her ufak şeyde eğleniyor canlarım) ile günü geçirdik. Gün boyunca oradaki çocukları izledim ve resmen sinirlerim bozuldu. Eğlence adı altında zaptedilmeye çalışılan hırçın küçük insanlar gördüm. Aslında düşünüyorum da bu bayramda nasıl eğlenmek istediklerine yine çocuklar karar vermeli büyükler güya eğlence sünüyorlar. Neyse çok doldum anlayacağın. Binalarını Amsterdam da arkadaşlar öyle güzel bir organizasyon yaptılar ki bayram için, kaçırdığıma gerekten üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bile o kadar araştırdım güya dün sinirlenip sinirlenip durdum GeCe, eskiden stad kutlamalarımız olurdu, gider bayram havası alırdık, şiirler, gösteriler ve marşlarla. Şimdi sanırım bir özel okulun kutlamalırına gitmediğimiz sürece o havayı bulamayacağız.

      Sil
  12. Ahh Handan'cim...

    Ama yalniz degilsin, biliyorsun sen de. O devran bir gün öyle dönecek, öyle dönecek kiiii....

    YanıtlaSil
  13. Çok,çokuz biz en az % 50...

    İyi şenlenip,eglenmeye bak motivasyonumuzu kimseler bozmasın .
    Haklısın daha çok işimiz var.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işimiz var Merih, yılmadan devam edeceğiz.

      Sil
  14. Çocukluğumuzun tadındaki bayramları hiç göremeyecek belki çocuklarımız ama onlara inatla doğruyu, saygıyı, doğayı, umut etmeyi, ahlak değerlerini öğretmeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam edeceğiz Nil, başka türlüsü mümkün değil zaten .

      Sil
  15. Bu bayram hepimiz hüzünlüydük galiba Handan. İstiklal Marşı okunurken nasıl da içim cız ede ede eşlik ettim anlatamam. Güzel şeyler söylemeye, güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var sanırım. Her zamankinden daha fazla hem de :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüzünlü olunmayacak gibi de değildi ki Şebo, güzel şeyler neredeler hiç bilmiyorum.

      Sil