Papağan Teoremi

Mart 28, 2017





Bu kitabı İzmir'deyken bir arkadaşım vermişti okumam için. Çok sevmiştim.

Ama aradan on yıldan fazla süre geçmiş. Balık hafızalı ben onunla ilgili yalnızca matematikle dolu olup bir macera içerdiğini hatırlıyordum.

Geçenlerde internette bakayım dedim. Kitap, matematik,macera falan yazdım derken cevap bir blogdan geldi :) (Bakınız) Nasıl mutlu oldum anlatamam.

Hemen kendime sipariş ettim.

Matematik teorilerinden bilginlerine bir çok bilgi içerirken bir yandan da heyecanlı bir maceraya sürüklüyor bizi.

Tadını çıkartarak okuyorum. Sevdiğim kitapları tekrar tekrar okumak çok güzel. Hele ki benim gibi balık hafızayla heyecanından hiç bir şey kaybetmiyor :)



Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Verdiğin linke tıkladım Handan'cığım, çok ilginç bir kitapla karşılaştım, hadi iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de ilginç bir kitap Müjde :) Teşekkürler :)

      Sil
  2. Ayyy sorma balık hafıza konusu bende de aynı:))) Ama bazende hafıza değil sadece zaman geçtikçe değişiyorsun. Eski sen olmuyorsun ve anladığın şeylerde farklı olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa,kitapları değişik dönemlerde tekrar okurum Kadriye, çünkü gördüğüm şeyler değişmiştir, bakış açım farklılaşmıştır. Birinde aşk hikâyesi dikkatimi çektiyse ikincide ekonomik krizi görürsün birincide gençkıza ikincide annesine bakarsın. Onun için en sevdiğim kitaplarım hep durur, tekrar okumamı bekler:)

      Sil
  3. Tekrar okumak için saklanan kitaplarım vardır benimde,
    unutsam da adını-yazarını tesadüf karşılaştığımda çağrıştırır o kitabı hemen ararrım,tekrar okuduğumda ayrı bir anlam katar yaşamım içinde o ana ait yeniden içselleştirirm....Ve ben yeniden büyürüm...başka bir boyutda.
    Eminim sana da öyle olmuş iyi ki almışsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok vardır tekrar tekrar okuduğum kitaplar Merih. Ve sırf bu yüzden sevdiğim cümlelerin altını çizmiyorum ki bir daha elime aldığımda dikkatim direk onlara çekilmesin yeni Handan bakışımla yeni cümleleri görebileyim :)

      Sil
  4. Hiç duymamıştım bu kitabı. Gittim o yayına da baktım! Senin kitabın daha renkli ve daha ince duruyor Handan :D Kalınmış meğer :) Matematiği görür görmez atladım ve merak ettim... Sayfaları çok olsa da unutmamak için alışveriş listeme ekleyip alacağım. Okuyabildiğim zaman için saklayacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Dağınık, fotoğraf çekerken tam karşıdan almışım hiç gözükmüyor kalınlığı gerçekten de :) 515 sayfa. Benim gibi matematik sevdalısıysan hiç kaçırma, üstelik harika bir macera romanı aynı zamanda.

      Sil