Spotify

Şubat 23, 2017

Benim gibi yeniliklere geç adapte olan birisini bile cezbetti bu program.

Cep telefonlarında bir sürü uygulama var ama ben bir fotoğraf (Pxlr) bir karikatür ( moment cam),  hesap makinası,  kitap ve sözlük dışında bir şey kullanmıyorum.

Müzik dinlemeyi çok sevdiğimi herkes biliyor sanırım. Kulağa takılan devasa radyoyla başlamıştım dışarıda müzik dinlemeye :) Walkman, discman, mp3 çalar derken telefona kadar geldik :)

Telif haklarına saygım olduğundan cd olarak almaya çalışıyorum sevdiğim albümleri (Özellkle Türkse) sonra onları mp3 e çeviriyorum. Ama her albümü bulamıyorum tabi.

Geçenlerde Rumjacks, Omnia gibi grupları keşfetmiştim yutuptan, arıyorum arıyorum albüm yok. İnternetten indireyim bari dedim, o da yok.

Metehan'ın arkadaşlarıyla kahvaltı ederken Tarık ben spotify kullanıyorum dedi. Duymuştum onu ama düşünmemiştim indirmeyi. Bak bakalım şu grupların albümü var mı dedim. Aaa, hepsi var!

Uygulamanın bedava ve aylık üye olunan iki tipinden bedava olanda sadece internet bağlantısıyla dinleyebiliyorsunuz, bir de şarkılar kendi kafasına göre karışık çalıyor. Aylık on beş lira gibi bir rakama istediğiniz albümü indirip offline da dinleniyor, listeler oluşturabiliyorsunuz, hangi şarkıyı isterseniz onu ekleyebiliyorsunuz. Bir de aile paketi var,aynı adresten beş kişi daha sizinle birlikte üye olmuş oluyor,  o da aylık yirmi bir lira. Aile kısmında aynı adreste oturduğumuzu nerden anlıyor bilmiyorum ama biz ondan üye olduk.

Bu sanırım benim para verdiğim ilk uygulama :D

Ama sonuna kadar hakkediyor. İstediğim her sanatçı var :)

Bu yazıyı ilginç Omnia grubundan bir şarkı ile bitirelim.

Yüreğinizdeki müzik hiç susmasın,  olur mu :)

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Yanıtlar
    1. Bak bakalım Şenay, ben çok beğendim :) Uygulamayı indirdiğinde bir hafta denemek için üst sürümünü veriyor. Bir hafta sonunda da ayrılmak istemiyorsun zaten :D

      Sil
  2. Uygulamalar konusunda ben de çok başarılı değilim Handan :)
    Şarkı dinlemek için idealmiş hakikaten ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkı dinlemeyi seviyorsan bir bak Şebnem. Bilgisayara, tablete falan da yükleniyor.

      Sil
  3. İlk cümlede takıldım. Bizlerin ne demesi lazım diye düşündüm, gülümsedim.
    Sade'nin bloğu açıldı. İlk yayını çıkmış.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde iki teknoloji canavarı olup çıkan her programa muhakkak atladıkları için benim yeni bir program indirmem olay oldu Makbule Hanım, genellikle elimdekilerle yetindiğim sürece yeni programa sırf yeni diye atlamasığımdan teknoloji özürlü sayılıyorum bizimkiler tarafından :D

      Teşekkür ederim haber verdiğiniz için, hemen gidip baktım :) Buket Uzuner'in Su ve Toprak kitaplarını çok severek okudum, Hava ve Ateş'i yazmasını bekliyorum heyecanla. Tabsiye ederim ben de :)

      Sil
  4. Düşününce bizim de pra verdiğimiz ilk uygulama biz de aile kampanyasından yararlanıyoruz ama önceden 15₺ gibi bir ücretti takebi görünce zam yptı sanırım spotify :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek kişilik yine on beş lira gibi, aile 21 lira olmuş .Belki dolar kurundan da değişmiş olabilir. Güzel bir uygulama , değil mi :)

      Sil
  5. Müziksiz kalmayalım evet. Çok amin. Omnia grubu da çok ilginçmiş gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omnia grubunun konserine gitmek isterdim Kadriye. Çok ilginç enstrümanları ve şarkıları var.

      Sil
  6. Oğlum sayesinde ben de spotify kullanıyorum:) Çok keyifli. Telif ödenmiş olduğu için içim rahat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özellikle telif hakkını ödemiş olmak mutlu ediyor beni de Tyrha :) Oğluşlar bizi güncelliyor neyse ki :)

      Sil
  7. Biz de çok kullaniyoruz. Ben aslinda parali uygulamalara buöasmiyorum ama esim israrla telefonuma yükledi. Iyi de etmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim telefonum androi, hiç paralı uygulama almadım o sayede Derya, bir tek buna vereceğim paraya acımadım. Müziği parasız almayı istemiyordum zaten :)

      Sil