İncinsende İncitme Ancinsan

Şubat 06, 2017

Zeynep Kâmil Hastanesi'nin yenilenen acil servisinin giriş kapısının üzerinde kocaman asmışlar. "İNCİNSENDE İNCİTME"

Hey Ya Rabbim, incinsende ne demek?

De eki orada dahi anlamında Ancinsan, yani ayrı yazılıyor.

Biri, eminim pek ince bir iş yaptığını düşünerek, o ünlü sözü oraya koydurtmuş, koydurtmuş koydurtmasına da okuma yazma olmayınca sırıtmış.

İşin anlam boyutunda ise doktorları lütfen dövmeyinizden,  gıkınızı çıkartmadan oturunuza kadar birçok şey geçti aklımdan ama neyse biz biçimsel kısımda kalalım da incinmesin kimse. Sonra feci incitiliyoruz malum...

Benzer yazılarım

31 Yorum yap

  1. merhabalar. son derece haklısınız. ancak birçok kelimesi birleşik yazılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Ahmet, teşekkür ederim, konunun özüne inmişsin, hemen düzelttim. Şimdi ben de cümlelerimize büyük harfle başladığımızı hatırlatmadan geçmeyeyim, değil mi :)

      Sil
  2. En çok yapılan hatalardan biri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz yazım hataları yapıyoruz da kapının üzerindeki dev gibi levhaya yazmadan birisi kontrol etseydi keşke Tyrha, haydi yazıldı diyelim asmadan bir baksalardı :)

      Sil
  3. Ah o dahi anlamında ki "de"ler beni bir aralar ne rahatsız ederdi. Ben kurtuldum darısı başına 😀😁😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir devlet hastanesinin kapısında kocaman yazılınca insan görmezden gelemiyor Kadriye :)

      Sil
  4. Hahaaa 😃 güzel yakalamıssın alt yazıyı 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyazı pek ince Annesi'nin Prenses'i 😂

      Sil
  5. Az biraz dikkat etseler keşke:( Koskoca hastaneye asıyorsun yazıyı yahu! Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma Persephone, bir kişi de dönüp okumadı mı.

      Sil
  6. Üniversite giriş sınavlarında Türkçe sorularında çok sorulan sorular arasındadır. Ayrı yazılması gereken de-da' lar . Aslında o kapıdan kim bilir kimler geçti, hiç kimse mi uyarmadı. Belki orada ne yazıyordu diye sorulsa yazının bile farkında olmayan çok kişi çıkar. Demek kimse o yazıdan incinmedi(!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bina yeni yapıldı Makbule Hanım, yazı da yeni asılmış olabilir, bir umut bakacağım düzelecek mi diye :) Umarım düzeltilir.

      Sil
  7. Ancinsan :)))) Kızman bile çok güzel senin :)

    YanıtlaSil
  8. Ayyy aklıma bir şarkıyı getirdin incinsen de sözün özünü diyciyemmmmmmm de ayrı yazılırrrrrr
    Hüseyin Turan azerice söylüyordu 😉

    YanıtlaSil
  9. Anlamlı bir konu ve yazı çoğunun baksa da okumadan geçtiği belkide anlamını bile o anda önemsemediği yazılardan olmuştur incitenlerin olmadığı dünyalara diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileyelim Evimin Güncesi, bir gün akıllansın ve vicdan sahibi olsun bütün insanlık.

      Sil
  10. Iyy,en fıcık olduğum imla hatalarından biri.Kulakları çınlasın Türkçeci Ramazan öğretmenimin;dahi anlamındaki de ayrı yazılır evladım,daahii değil kızım,dahi kısa söylenir...Malum kız lisesi mezunuyum da ben.Bakma göz görmüyor,harf hataları oluyor ama yayın yaparken yüz kere kontrol ediyorum,yorum yaparken dert değil.Ama yayının altına imza atıyoruz.Şimdi hastanenin alnının ortasına bu yayını yapan zat-u şahaneyi bir getirseler de lama fibi tükürsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders çalışırken yazardım ben hep Sevda, babam bir gün okumuş yazdıklarımı, kızın müsveddelerinde bile yazım hatası yok demişti de ne mutlu olmuştum. De lerle mi ler batıyor bana batıyor :)

      Sil
    2. De mi ama,olmaz ki öyle yalap şap.Allah'tan benim gudikler de takıntılı imlaya,mesaj atarken bike üşenmiyorlar.Adam ol baban gibi eşek olma,ifadesinde virgül olmazsa neler oluyor,imla dersinin baş örneklemesi.Yaşasın Handanlar,Sevdalar.Yalnız imla kuralları sınır tanımadan değişiyor,yetişmek mümkün değil artık.Ben eski kurallardan gidiyorum çaresiz,Nuray'a sorduğumda;biz de takip edemiyoruz artık desiydi.Koskoca edebiyat öğretmeni o.O zaman,eski bildiğimizi yapalım bari desim de,yap fitsin,dedi.😜😜😜

      Sil
  11. Altındaki yazıyı okuyana kadar 1 dk boyunca ne yazdığını anlamaya çalıştım. Hoş Ancinsan'ın ne olduğunu hala çözemedim 😂 Dediğin gibi keşke insanlar dil konusunda daha dikkatli olsalar. Eğitim olmayınca dil de öyle boynu bükük kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Belle, Shogun diye bir dizi vardı eskiden, Japonya'da kalmış yabancı adama Anjin San derlerdi. Sanırım yabancı bey anlamına geliyormuş. Yani hem melodi olarak uydu hem de anlamla bütünleşti ancinsan :)

      Sil
  12. Böyle yerlerde daha çok dikkat edilmesi gerekiyor tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki dikkat edilmesi gerekiyor Yaşampare, oralarda da dikkat edilmezse.

      Sil