Çok Uzun ve Sıkıcı Düşünce Karmaşası, Okumasan da Olur

Şubat 11, 2017

İçimde bir sıkıntı var Sebastiyan. İçimde bir sıkıntı, dizimde bir ağrı, midemde bitmek tükenmek bilmeyen bir açlık var. Ve hep uyumak istiyorum Sebastiyan.

Yarın çok daha enerjik olacağım diyorum ama her sabah sürüklenircesine kalkıyorum yataktan.

Biliyorum nankörlük bu yaptığım.  Ama bilmek hislerimi değiştirmiyor.

Hava karanlık, yedikten sonra beni rahatsız edeceğini bile bile götürdüğüm poğaçamsı şey yüzünden rahatsızım. Çayım bitmiş.

Çocuklarım masa başında aldıkları kartlara bakıyorlar. Birazdan çıkacaklar evden. Onları balkondan yolcu edeceğim el sallayarak. Bakarken gidişlerine şükredip Allah'a emanet edeceğim dualarla.

Peşlerinden koltuğa kıvrılıp uykuma devam edeceğim.

Kalktığımda... Kalktığımda tüm bu sıkıntılar koybolmuş olsun Sebastiyan. Bir işe yara.  Ben uyurken kovala şu ataleti.

Yapacak çok işim var. Çekmeceleri boşaltıp bahar temizliğine başlamalıyım.

Ama önce Basriye Teyze'yi ziyaret etmeliyim. Sen onu tanıyor musun Sebastiyan? Yan apartmanımızda oturur. Annemin yan apartmanında yani. Kendimi bildim bileli var. İnsan kendini bildi bileli tanıyan büyüklerin yanında hep genç kalıyor, biliyor muydun? Yılbaşında bana şapka almış,  bir türlü rastlaşamayınca anneme vermiş tatile gitmeden önce başım üşümesin diye. Belgesel seyredip anlatmaya bayılır gördüklerini. Sodalı börek yapar çok güzel. Hastanedeymiş şu anda. Geçti geçti diyorum aklıma geldikçe. Geçti geçti.

Benim sıkıntılarım o kadar saçma ki Sebastiyan. Benim diye atıp satamıyorum ama saçma olduğunun bilincindeyim.  Aslında biyolojik bir şeylerdir kesin. Biliyorsun psikoloji dediğimiz şey beyin kimyası. Kişilik dediğimiz şey de öyleymiş bir kitapta okumuştum.  Peki o zaman biz neyiz ki Sebastiyan?  Biraz mangan üç gram karbon beş mol oksijen falan mı?  Herşey beyin kimyasıysa iyi insanım diye ortalıklarda dolanıp ödül beklemenin anlamı ne ki?

Dışarıya parde çektim. Ama rüzgâr ayaklarımı üşütüyor. Görmeyip duymamaya çalışıyorum. Ama bilmemek, hissetmemek mümkün değil. Her oylama öncesi Teşvikiye'deki Suriye elçiliği dolup taşıyor Sebastiyan. Her oylama öncesinde.   Kendi ülkemde azınlık oldum. Her yönden vuruyorlar, sürekli, durmaksızın her yönden vuruyorlar, sersemledik.

Şimdi kalkıp kendime bir çay alacağım. Metehan'ın karşısına geçip oturacağım. Ona bakmak,  hayatın en heyecanlı, kıpır kıpır çağındaki çocuklarıma bakmak içimi sımsıcak yapıyor. Keşke daha çok çocuğu sarabilsem, gözlerindeki yalnızlığı silebilsem.

Dün akşam Bilgehan bana ne dedi biliyor musun Sebastiyan?  Anne neden hayalini yapmadan duruyorsun dedi. Bak ben kart oyunuyla ilgili gidip konuştum, okulda oynama iznini koparttım, sen de kütüphaneni açsana artık.

Ah Sebastiyan ben çok sulu gözlü oldum. Annemin şiirindeki gibi

Sulu gözlü olup çıktık
Acaba bu mu yaşlılık?

Ne dersin ha?

Haydi çekilebilirsin artık. Sıcak bir çay iyi gelecek bana.

Hava aydınlanıyor.

Kim bilir..



Benzer yazılarım

46 Yorum yap

  1. Bişey diycem.
    Hep böyle yaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen benden öte bir şey yazıyor sanki Sevgi, başlıyor ve hiç aralıksız bitiriyorum. Bu da öyle bir yazı oldu. Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Duygularıma tercüman oldun. Çok eskiden beri tanıdığımız insanların yanında hep genç hissediyoruz demişsin ya. İşte dedim sorun bu. Benim bunu hissetmem lazım. Çok eskiden beri tanıdığım insanlar yok hayatımda bu aralar.
    Ben gidiyorum sebastian bahriye teyzenin yanına, anneme, komşularına. Öyle hissetmem lazım, ihtiyacım var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada gitmek, teyzelerin mutfağına girip çay servisi yaparken yine evin kızı gibi hissetmek çok iyi geliyor Anne Güncesi, hâlâ yapabliyorken ertelemeyip yapmalı.

      Sil
  3. Hepimizin kendimizden biraz bulacağımız bir yazı.
    Seyirci kalmış olmak gibi.

    Belki cevapları Sebastiyan biliyordur, kim bilir?
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim bilir Yasemin. Belki biz de biliyoruzdur da haberimiz yoktur bundan.

      Sil
  4. Geçti, geçti...

    Bak ne diyeceğim sana hani Basriye teyzeyi ziyarete gideceksin ya, ondan sonra bir yürüyüş sana çok iyi gelecektir. Fotoğraf makinan tamir edildiyse hatta onu da yanına al... Bize kapılar çek, pencereler çek... Gökyüzünü çek...

    Geçti, geçti.... ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf makinam tamirde hâlâ Şebo. Arayan soran da olmadı bilmiyorum akibetini. Geçti geçti 😘

      Sil
  5. Bu aralar yüreklerimiz hep mavi... Yüreğimizin bir kenarında küçük bir umut ışığı; belki diyoruz, belki... Umarım her şey çok güzel olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur Evde Yazar, aksi halde ne yapacağımı bilmiyorum.

      Sil
  6. Yazıyı okuyunca şu günlerdeki ruh halimi de düşününce aklıma gelen her insanda insanlığın tüm hali olduğu oldu. Bir sürü şey daha da geçiyor şu an içimden ancak aktaramayacağım sanki.

    YanıtlaSil
  7. Sebastiyan der ki.....
    Çok iyi biri olduğun için tüm sorgulamaların...Hayat akıp giderken hep onun elinden tutma çabaların..Gökyüzünü ya da o derin denizlerin bitmeyen ışıltısını seyrederken kendini bulmaların....Sonra o sıcacık kanepeye uzandığında üstune örttüğün tüm umutların...Gördüğün duyduğun gülümsemelerine dair tüm rüyaların...Seni sen sen yapan yansımaların...Tam şu anların..İnançların güvenlerin şarkıların coşkuların...
    Hayatın...
    Tadını çıkar...
    Ve gülümsemeye devam et....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öperim o Prenses'i ben :) Sebastiyan söyle Prenses'e bloğunu yazsın.

      Sil
  8. bak herkes demiş, hepimizin duygularına tercüman olmuşsun. Aynı sıkıntı hepimizde, çünkü hepimiz aynı gemideyiz:(((( geçecek inşallah
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  9. O isteksizliği çok iyi bilirim. Sadece insanlardan uzaklaşmak ve yatağında kıvrılmak istersin. Ama sevdiklerinle beraber bu üzüntüyü çabuk atlatacağına inanıyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoruldum sanırım Belle, dört kişilik düşünüp, planlayıp koşturmak yoruyor insanı, üzerine de diğer şeyler. Atlatırım tabi, her şey geçer :)

      Sil
  10. Daha uzun olsaydı keşke zevkle okudum. Bir doktora mı görünseniz acep? Vitamin eksikliği gibi bir şey vardır belki. Bir kan tahlili aydınlatıcı olabilir. Basriye teyzeye selam olsun öpüyorum elinden. Kütüphane hayali için en yakın zamanda adım atarsınız inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara uykum geldiği için şekerim mi var acep demiştim ama sağlıklı gözüküyorum Naz.

      Basriye Teyze'ye ileteceğim öpücüğü gittiğimde :)

      İnşallah atarım, bakalım:)

      Sil
  11. Bu hafta her gün birileri odamda ağladı :(( Sanırım hep beraber duygusal iniş çıkış yaşadığımız bir dönemdeyiz :((

    YanıtlaSil
  12. Hepimizin içinde böyle zaman zaman dertleşebileceğimiz bir Sebastiyan olsa keşke. Ve yan komşu Basriye Teyze. Hayat her zaman çok da çekilebilir değil. İyi ki onlar var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki onlar ve sizler varsınız Makbule Hanım :)

      Sil
  13. handan ablacım seni mimledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, ilk fırsatta yaparım Bol Kahveli :)

      Sil
  14. Şu an bu şarkı eşliğinde (https://www.youtube.com/watch?v=ZTBwOKvxhYE) ekmek arası peynir yiyorum ve diyebilirim ki cidden hayat yaşamaya değer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynir ekmek kadar güzel bir şey olabilir mi Burcu :) Hayat tabii ki yaşamaya değer, herşeye rağmen de değil üstelik, her şeyiyle...

      Sil
  15. Belki daha önce de bu tarz yazdığınız olmuştur; ama ben ilk kez okudum ve çok sevdim. Hiç uzun gelmedi, bir nefeste okudum. Kişisel bir yazı olduğu için içeriğe dokunamıyorum elbette; ama tekrar edeyim çok severek okudum. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Söz Sanatı :)

      Arada geliyor böyle, daha çok yazmak isterdim ama ne yazık ki yazamıyorum , kendisi isterse yazılıyor.Benim diğer bloğum Birikim'de minik cümleciklerim var, sen onları seversin bence :)

      Sil
  16. Bence senin yüreğin fotoğraf makinan yanında olmadığı için daralıyodur 😃

    Şaka bir yanada Allah hayrli etsin insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün Annesi'nin Prenses'i :) Amin.

      Sil
  17. Üzülme Handan,bahardan bu hallerin.Bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum,baharda hastalıklar da filizlenir tıpkı doğa gibi.Hastalıkların yanında depresif haller ve düşünceler de filizlenir.Boşa kızma kendine ,suçlusu bahar işte.Biliyor musun,ki nereden bileceksin,biz en çok hasta kaybını bahar aylarında yaşarız.Özellikle yaşlı nüfusu ya da kronik hastalığı olan birey nüfusu kalabalık olan doktorlar bahar gelince huzursuzlanırlar,kimleri kaybedeceğiz diye.Anlayacağın atalet falan değil bu,filiz veeiyorsun kadın,yeniden doğuşun yorgunluğunu yaşıyorsun.Açsana şu kütüpaneyi artık be kadın😜😜😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya olayın fizyolojik olduğunun farkındayım amma bir işe yaramıyor bu farkındalık. Yeniden doğuşun doğma kısmına gelemedik gitti kızım 😂 Valla ya, açiim di mi, aslında kendime bir senelik kira parasını ayırmıştım, batsam da çıksam da bir sene yapayım diye, olmadı bir türlü.

      Sil
  18. Offf Sebastiyan offf söyle Handan'a hiç te yalnız değil bugünler de yaşadığı bu duygularda 😔. Bi sulu gözde ben oldum her şey ama her şey gözyaşı dökmeme sebep bu aralar 😢. Öyleki niye böyle şeyler izliyorsun diye kızdığım kızıma şimdi sırf o istediği akşam ona rapor vermek için izlediğim yarışmadaki kız eleniyor diye bile ağlayabiliyorum 😢. Ne olacak bunun sonu Sebestiyan söylesene ha ne olacak. Uzun zamandır salonun perdelerini bile açmayı bırakmışım hep kapalı gördüğü için beni merak eden arkadaşımdan öğrendim. O derece yani Sebastian. Handana selam söyle Basriye teyzeye de geçmiş olsun dileklerimi iletsin haa bi de deki geçecekmiş bütün bunlarda geçecekmiş de. Belki bu ara memleketteki esen havadan, belki yorgunluktan belki çocuklarımızın gelecek kaygısından bu haldeyiz ama geçecek hissediyorum bu sefer her şey daha güzel olacak. Söyle Sebastiyan git de ki Handan'a çok uzun zamandan sonra ilk defa bu sefer her şeyin daha güzel olacağına inanıyormuş Zehra de. Hem o çekmeceler için de üzülmesin o kadar çünkü bahara var daha biraz zaman hele bir Nisan geçsin diyor de. Selamımı söyle kocaman sevgilerimi götür ve ona de ki tıpkı annelerimiz gibi en acıyan yerlerimizden, yüreklerimizden öperek iyileştireceğiz birbirimizi de 😙😍❤💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebastiyan Zehra'yı buraya getir, öpücem onu en kocamanından 😘

      Sil
    2. Handan, Sebastiyan beni çağırdığını söyledi aha dedim yorum çok uzundu o yüzden kulağımı çekecek 😂😀. Sonra yok dedi öpecekmiş seni dedi koşa koşa geldim bak 😍😀😀

      Sil
    3. 😘😘😘😘😘😘😘😘

      Sil
  19. Daha Mutlu Yaşam sevgili Yurdagül'de bloğunuzun ismi dikkati çekti.Geç kalınmış bir tanışma da olsa ben çok memnun oldum.Harika ve tam bir içe dokunuş yazısıydı.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Sıkıntının sebebini yazmışsın zaten Handan'cığım "Kendi ülkemde azınlık oldum." Ama belki de değiliz, belki de yarı yarıyayız, ben, blog arkadaşlarımızın çoğu, aynı şeyleri hissettiğimize göre kesinlikle yarı yarıyayız...

    YanıtlaSil
  21. Boyle olmasi normal desem kizarlar mi bana acaba? Her seye ragmen ayakta kalmaya, mutlu olmaya calisiyoruz ama ortada bir gercek var nefes almayi zorlastiran. Bir yerlerden cikiyor iste. :((
    Teyzeye acil sifalar, sana da yasama enerjisi diliyorum canim. Tabi kendime de ve bizim gibi bogulan yuzbinlere de... :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yaşam enerjimizi sömürüp duruyorlar De Kubad, onlarınki de yerlerde sürünsün inşallah...

      Sil
    2. Aminnnn. Dunya gozuyle gorsek keske

      Sil
    3. Ben de aynı şeyi dilemekteyim.

      Sil