Çok Nostaljik Pazartesi -Bölüm 2

Şubat 20, 2017

Sanırım ben en güzel yazılarımı gitmek üzerine yazmışım :) Ya da en sevdiklerim onlar... 

5 Ocak 2013 Cumartesi


Kapıyı Çekip Çıksam...



Spor ayakkabılarımı merdivende bağlasam. Şapkamla toplasam saçlarımı. Kulağımda müziğim çalsa. Çantamın içinde kitabım, defterim, kalemim olsa. İnsem merdivenlerden.

Kimse fark etmese...

Sahile varsam, vapura binsem. Alt arka açıkta köpükleri seyretsem. Köpüklerle martıları seyretsem. Köpüklerle martıları seyreden 20 yıl önceki halimi seyretsem.Aklımda hiçbir şey olmasa. Dudaklarımda dinlediğim şarkının sözleri. İçime çeksem deniz kokusunu. Köpüklerle martıları seyreden 20 yıl önceki kız olsam.

Kimse fark etmese....

Vapur tam zamanında varsa Beşiktaş'a.Acele etmeden insem. Kalabalığı izleyerek, çeşit çeşit insanlara bakarak. Sorgusuz, sualsiz, yargısız sadece bakarak karışsam aralarına. Bir köşedeki gülen kız, bir arkamdaki yorgun teyse olsam.

Kimse fark etmese...

Adımlarım deniz kıyısında dursa. Bin hatıranın sıcaklığı sarsa yüreğimi. Yükselip taşsa gözlerimden. Biri sorsa neden diye, bilmesem. Sadece bir his. Sarıp sarmalasa beni hiçbirini hatırlamadığım anılar. Otursam bir banka. Benimle birlikte kaç kişinin daha oturduğunu saymadan otursam.

Kimse fark etmese...

Alıp başımı gitsem o en sevdiğim yoldan Ortaköy'e.. Tadını çıkarta çıkarta gitsem. Sanki lk kez bakıyormuşçasına gitsem. Karmakarışık, eskiden yeniden, zamansız bir anda gitsem. Her şey içime işleyerek gitsem.

Kimse fark etmese...

Seslenen kafelerin yanından geçsem. Bir kumpir alsam elime. Boğaziçi Köprüsü, kuşlar, dalgalar ve ben. Gözlerimi kapasam. Müziği sustursam. Bir rüzgâr dolaşsa yüzümde. Bir koku ulaşsa zamanın ötesinden. Bir şey... Ağlasam düne, bu güne, yarına özlemle...

Kimse fark etmese...

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Eski vapurların güvertesinde otursam. gözlerimi kapasam. sadece dalgaların sesi ve kuş sesleri duyulsa, hafiften bir rüzgar esse, insanlar usul usul konuşsa, kimse kimseyi tanımasa...
    Kimse fark etmese...
    Yazı çok güzeldi, bana da hayal kurdurdu.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden de sevgiler Makbule Hanım, teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kalemine sağlık... Beni de aldın götürdün başka yerlere... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada gidiliyor öyle Persephone, benden de sevgiler :)

      Sil
  3. Benimkisi de hep kalmak.
    Gidenlere selam olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çantan sırtında, yol arkadaşların yanında, ağaçların arasında yürürken görüyorum seni :)

      Sil
    2. Yol arkadaşım köpekler, kuşlar, üzerimden geçen bulutlar... Ben konuşuyorum susuyor onlar. Bazen çevremde bana cevap veren bir arkadaşım olsun istiyorum. Olmuyor. Yapamıyorum, senin yayınının altını bu saçmalıklarla doldurmayayım gidip taslak olarak kalsa da yeni yayın açıp oraya karalayayım.

      Sil
    3. Taslak olarak kalmasın bence Burcu, artık bizimle paylaşabilirsin böyle yazıları da. Arkadaşlar bunun için değil midir:) Kim bilir belki bir gün oğluşlarla sırt çantalarımızı takıp seninle yürürüz biz de. Hımm, düşünmesi bile güzel. Hem gelirsek senin için çok güzel olur, döndüğümüzde oh kafamı dinliyorum moduna geçip mutlu olursun :D

      Sil
  4. Ne de güzel anlatmışsın...
    Tekrar tekrar okunası bir ruh hali ♥

    YanıtlaSil
  5. Yapmadın mı,ohoo,kaç kere yaptın da kimse fark etmedi zaten😍

    YanıtlaSil
  6. Yazıyı okuyunca benimde çıkıp gidesim geldi... Önemli olan fark edilmemek o da mumkun değil. Önce hayal kurup sonra gerçekleştirememek fena oldu :))

    YanıtlaSil