Kitap Fuarı Listemi Yaptım :)

Kasım 12, 2016

Pazar günü gideriz diye heveslenmiştim ama Can'ın evde beklemesi gerekiyor. Haftaya pazara kaldı yine bizim gidiş sanırım. Aslında üşenmesem de hafta içi bir tur atsam ne güzel olur :)



Bloglarda gezerken hoşuma giden kitapların fotoğraflarını indirmiştim. Onları taradım. Geçen seneden de bulamadıklarım duruyordu zaten.

Fuara daha önce gitmemiş olanlara en önemli tavsiyem, eğer kitap listeleri varsa, muhakkak yayınevi ismini de alsınlar. Aksi halde kitapları bulmaları çok zor.


Haftaiçi boş olur demeyiniz, hafta içi sabahları çılgın okul grupları olduğundan standlara ulaşmak bile bir sorun. Akşama doğru sakinliyordur belki.

Şimdiye kadar en rahat pazar sabahları dolaşabildim. Sabah erkenden dolaşıp kitaplarımı aldıktan sonra onları arabaya bırakıp sergileri gezmek en akıllıca çözüm oldu benim için.




Bu sene kendime bir iyilik yapıp listemdeki bütün kitapların D&R  deki internet fiyatlarını da yanlarına ekledim. İnternette %25 indirim gözüküyor hep. Ama ordaki fiyatlarla karşılaştırmadan almak istemiyorum. Eskiden fuar çok ucuz olurdu ama şimdi o kadar emin değilim. Listemdekiler pahalı çıkarsa indirimi iyi olan standlardan bilmedik kitaplara yönelebilirim.

Aslında yaz başından beri doğru  dürüst kitap okumadım, bekleyen çok kitabım var ama fuar havasını seviyorum.

Fuara girişte stand numaralarının olduğu broşürü almayı unutmayın, yayın evlerini o sayede rahat bulursunuz.

Muhakkak resim sergisine girin,hep çok keyif vermiştir.



Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Ha, sağlam bir sırt çantası da almadan gitmeyin, gözü dönüp dolaşırken el kol dolunca zor oluyor keyif almak. Sırt çantası büyük rahatlık :)

Yaaa ama ben hemen gitmek istiyorum, üf  fuara gitmek Yedigöller'e gitmek kadar uzun sürmeseydi keşke...

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Bu fuarları artıklütfen Anadolu Yakasında da düzenlesinler.Bizim için Tüyab a gitmek Ankara'ya gitmekten zor maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın Mehtap, o kadar uzak ki imza günüydü, söyleşiydi hiçbirisine yetişilemiyor. Tarlabaşı günlerini özlüyorum.

      Neyse bizim de Haydarpaşa Garı'nde Kitap Günlerimiz var en azından artık, sanırım her yıl yapılacakmış o da.Hiç yoktan iyidir.

      Sil
    2. Of Haydarpaşa deme bana Handan. Ben orasının, banliyöden inip koştura koştura karaköy vapuruna yetişmeye çalıştığımız günlerine dönmesini istiyorum:((

      Sil
    3. Ben de. Hem de nasıl istiyorum Mehtap.

      Sil
  2. Liste epeyce uzunmuş. Bir sırt çantası kitap getirip kapak dahi açamadan döneceğim galiba. Süre kısa. Yorgunluk var tabii. Ve blog okumak acaba kitap okumanın yerini mi almaya başladı kısacık gün dilimleri içinde diye düşünmeye başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste uzun Yasemin, fuar dışında pek kitap almıyorum kendime. Ama fiyatlar yüksek çıkarsa gidip internetten sipariş vereceğim, bazen on kuruş küsüratı bile indirmeyip sinir ediyorlar adamı.

      Kitap okumaya başlayacağım yeniden, ben de çok internet bağımlısı olduğumu düşünmeye başladım artık :(

      Sil
  3. Haklısınız efendim, böyle yerler için sırt çantası iyi fikir! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslen tekerlekli bavul daha iyi fikir ama gözüdönmüşlüğüm çok anlaşılmasın dedim NG :)

      Sil
  4. Gerçekten kitap fiyatlarını iyi araştırmak gerekiyor.Aynı kitap,çok farklı fiyatlarla satılabiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yurdagül, bu sene araştırmamı yaptım, fuar sonrası son durumu söyleyeceğim :) Ama fuarda olmanın mutluluğu parayla ölçülmüyor tabi, yine de gidip dolaşırım o başka :)

      Sil
  5. günaydın Handan:))) bakarsın bir mucize olur, yarın gidersin kitap fuarına. İdefixde de %25 indirim var. hatta bazıları %40 indirimli. Bir bak derim. Mutlu hafta sonları
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın maraton da var, köprü kapalı, pek şansım yok gibi gözüküyor Çenebaz. İnternette kitaplar çok uygun, kendimi kitapçılarda zor tutuyorum almamak için :) Sanırın fuar zamanı iyice indiriyorlar fiyatları, fuardakini indirseler ya, gidenler cezalı mı anlayamıyorum.

      Sana da mutlu haftasonları canım :)

      Sil
  6. Handan, idefix'de bu dönemlerde ve yılda üç kere (yanlış hatırlamıyorsam) büyük indirimler oluyor. Zaten 40 lira üstü kargo bedava. Fuar pek indirimli geçmiyor bencede.

    Cumartesi-Pazar Doğan Cüceloğlu vardı. Atla metrobüse. İlk duraktan binersen oturma imkanı elde edebilir son durağa kadar metrobüs keyfi sürebilirsin. Yalnız binerken dirseklerini kullanmayı unutma. Kollarını yana doğru açıp vurarak ilerliyorsun. :D :D Bir de sırt çantasındansa tekerlekli valiz götürüyorlar. :) Ben uçak biletlerimi tüyap'ı hiç düşünmeden almışım. Tam fuar öncesi döndüm Samsun'a. Kardeşime pasladım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuar internete göre indirimli geçmiyor büyük ihtimal BT, bak bu sefer bütün fiyatları yazdım istatiskçi gözüyle ciddi araştırma yapacağım :D

      Doğan Cüceloğlu için gitmeyi çok istiyordum ama gidemeyeceğim galiba :(

      Metrobüse ilk duraktan binip oturamamayı başaranlardanım :D

      Tekerlekli valiz içeride zor oluyor, kalabalıkta ilerleyemiyor insan,yoksa neler götürücem ben daha :P

      Sil
  7. Kaan Murat Yanık oleyy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene fuarda bulamamıştım bu kitabı Şenay, bakalım bu sene bulabilecek miyim.

      Sil
  8. Geçen sene fuar pahalıydı yaaa:( İnternet fiyatlarıyla aynıydı... Bu sene gidemiyeceğim maalesef kardeşimin düğün tarihlerine denk geldi:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamıyorum Persephone, neden eskisi gibi ucuz değil fuarlar artık .

      Ah sizde heyecan bambaşkaymış, kardeşine mutluluklar dilerim :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  9. Ankara da çoktan gitmedim. Son yıllarda katılan yayınevleri beklediklerim değildi.
    Ama dediğin gibi atmosfer güzel oluyor. Yine de satın alma konusunda gaza gelmemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmosfer çok güzel oluyor Tülin, bir de yakın olsa her gün giderdim ben herhalde sırf orada olmak için :)

      Sil
  10. Gel gel bana çok yakın. Kitaplarını al sonra bize gel kahveni iç yanında cennet kokusu var. Bak bu fırsat kaçmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiii, ben onunla ilgilenirim sen gidip biraz fuarda hava al Sevinç :)

      Sil
  11. Blogumdaki yorumunuza fuara gideceğiniz ayrıntısını atlayarak cevap yazmışım:) Kusura bakmayın. Size iyi gezmeler, keyifli okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa, neden kusura bakayım ki Sezer, bu kadar fotoğrafın arasında kaybolmuştur benim yazım :D

      Kitap fuarı deyince akan sular duruyor bende, daha kapısından girerken normalde kalabalıkları hiç sevmeyip kaçtığım halde yüzümde kocaman gülümseme beliriyor :) Gidip gelirken beş altı saat yolda geçmese her gün orada olabilirdim :)

      Sil