Sizin Hiç Kızınız

Haziran 17, 2016

Erkek olmak istedi mi demiş kendini pencereden atmaya çalışan kadın.

Eeee demişim ben de kendi kendime. Bu muydu derdin senin bacım. Dünya üzerinde başka bir şey kalmadı mı aklına takacağın. Kızın hırlı mı hırsız mı, cani mi, psikopat mı, çevresine zarar mı veriyor, yalancı mı? Nedir?

Kızım erkek olmak isterse, oğlum kız olmak isterse veya gay olsunlar falan, ne fark eder?

Anlayamıyorum ki ben bunu.

Vallahi benimkisi istese elimden geleni yapardım. Yok onu evden kovup yok kendimi pencereden atmaya çalışacağıma çocuğuma yardım ederdim.  İyi ruhlu ,güzel ahlâklı,özü sözü bir, çalışkan, çevresine dünyaya saygılı, anın tadını çıkartan, etrafına faydası dokunan bir insan olduktan sonra cinsiyetiymiş, cinsi tercihiymiş bunlar ne kadar ayrıntı şeyler..

Benzer yazılarım

36 Yorum yap

  1. aynı fikirdeyim. evlat ya, var mı ötesi?
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  2. Bence dee.. Ne olursa~ olmazsa, ne yaparsa ~yapmazsa o hep evlat..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığı da kötü bir şey olsa Şapşik Anne.

      Sil
    2. Mahsun un güneşi gördüm filmi geldi aklıma..

      Sil
    3. İzlemedim o filmi ,bakarım.

      Sil
  3. Dini kökenlerden geliyor bence. Günah ya, oradan insanlar biraz da çok tepkili. Kültürel yapı da var tabii. Daha hoşgörülü bir toplum oluruz inşaallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok derin bilgili değilim ama onları da Allah yaratmış, günah olduğunu düşünemiyorum Aze. İnşallah öyle oluruz.

      Sil
  4. Ne kdar hoşgörülüsün canım bravo. Bizim toplumsal baskılardan kaynaklanıyor. Allah kimseye vermesin elbette. Çünkü bunu yaşayan yani cinsiyet değiştirmek isteyen için çok zorlu süreçler. Sosyolojik-psikolojik ve fizyolojik açıdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki zor süreçler ve Allah kimseye vermesin Didem. Ama olursa da pencereden kendini atma şovu yapmaya gerek yok değil mi? Cani değil psikopat değil sonuçta çocuğu.

      Sil
  5. Çok haklısın canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün derdimiz cinsiyet olsaydı keşke Nesrin.

      Sil
  6. Ellerinize sağlık o kadar doğru ki yazdıklarınız.. İnsanlar işin bu tarafını göremiyor hala, evlat olduğunu unutuyor sanırım yada onların da insan olduğunu, cani olmadıklarını..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten zor durumda olan çocuklar ailelerinden de destek görmezlerse kimden görecekler ki, değil mi Akela.

      Sil
    2. Kesinlikle öyle.. Ailemiz de olmazsa başka kimimiz kalır ki? Ne dileyebilirim bilemedim ama böyle insanlara "Allah akıl fikir ihsan eylesin" diyorum sadece.

      Sil
  7. Dürüst olayım, çocuğum bu itirafı yapsa ona kesinlikle kızmam, nefret duymam. Sonuçta evladım o benim. Fakat itiraf anında nasıl tepki veririm emin değilim. Çünkü şu ana kadar eşcinsel bir insanla tanışmadım. Bildiklerim izlediğim 1-2 diziden ve kitaplardan ibaret. Tabi gidip kendimi o anne gibi saçma davranışlarda bulunmam. Sanırım alışmam için çok kısa bir süre lazım olur. Dediğin gibi benim için çocuğumun ahlaklı bir insan olması ve hayatın tadını çıkarması, cinsel tercihinden daha önemli.
    Hazır konu açılmışken yaptığım bir gözleme dikkat çekmek isterim. Fark ettim ki bizim Türk televizyonlarında da bu konuda katı bir tutum var. Komedi Dükkanı'nı -veya adı şimdi neyse- ele alalım. Programda eşcinsellik konusunda bir dengesizlik mevcut. Arkadaşım karakteri bu tarz tavırlardan hoşlanmasa da birkaç dakika sonra bakıyoruz ki birden o tabular yıkılmış. Belki de bize anlatılmak istenen cinsel tercihini bastırmak zorunda kalan insanların yaşadığı zorluktur. Öyle bir amaç varsa bir derece başarılı olduğunu söyleyebilirim. Veya Güldür Güldür programında Şevket Hoca'yı biliyorsundur. Orada Fikri isminde bir karakter var. Programda hocaya karşı sevgisini belli etmekten çekinmiyor. Tabi ki işin eğlencesi olduğu için insanlar gülüyor -ki programda izlediğim tek kısım Şevket Hoca skeçleridir- fakat ben seyircilere bakarken şunu düşünmeden edemiyorum: "Acaba gerçekte böyle insanların hayatımızda yaşadıklarının farkındalar mı? İnsanlar bu tarz skeçlerin ayrımcı olduğunun farkında mı? Eşcinseller, Fikri gibi bir karakterin böyle gülünmesine nasıl bakıyorlardır?"
    Kusura bakma, yine birine düşüncelerimi anlatacağım derken ipin ucunu hafif kaçırdım :D Umarım canın sıkılmamıştır. Takibe aldım seni. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo, sıkılmadım tabii ki,çok doğru şeylerden bahsetmişsin Belle. Hoş geldin bloğuma :)

      Sil
  8. Bu durumun aksi olan bir arkadaşım var. Kırkına yaklaştı ve yılardır erkeği oynuyor. Ailesine itiraf edebilmiş değil. Çok iyi bir işi, saygın bir çevresi var ancak mutsuzluğunu ve arzularını bilen yok. Ona cesaret vermeyi çok denedim "Bencillik yapamam, ailemi utandıramam." dedi, her seferinde.

    YanıtlaSil
  9. Kızım erkek olmak istese ne yaparım?:(((
    Valla çok üzülür, şoke olurum herhalde, Allah aklıma fikrime mukayet olsun kimseyi de böyle sınamasın derim. :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki bir anda insan şok olur Müjde, ama bu çocuğunun diğer insani özelliklerini yok edip senin sevgini sıfırlamazdı eminim.

      Sil
  10. Aynen yahu,ne saçma bir ayrıntı.Kimin kimi öpüp koklayacağından bana ne ,ben elbisenin içinde adam var mı ona bakarım.Transgender bireylerin yaşadığı acıları her insan kaldıramaz.Sonra normal nesir yahu,çok olan mı normal yani.Cinsiyet belirlemenin ne kadar zor olduğunu Danish Girl yazımda yazmıştım,yani tıbben bir insana kadın ya da erkek demek genetik yapıyı inceleyerek bile mümkün olamıyor bazen.Hal böyleyken sırf dış görünüşü kadın ya da erkek diye o insanın öyle hissetmesini beklemek çok acımasızca.Handanım,füzel yüreğim,öperim alnından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hatırlıyorum senin o güzel yazını Sevda. Çok sevmiştim onu.

      Ben de seni öpüyorum canım :)

      Sil
  11. Cok zor bir durum.ama ben yumusak bir sekilde yanında olurdum cocugumun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne de bunu yapmazsa kim yapacak ki Mehtap.

      Sil
  12. Ay su yazinin altina imzami atmadan cikmam olmaz. Ayyyyynen, al benden de okadar Handan'cim. Ne güzel yazmissin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bu benim gazetede gördüğüm bir haber Ayşecim, sen kim bilir nelere rastlıyorsundur.

      Sil
  13. Evlat bas tacıdır Allah herkesinkisinkini bagislasin .. Bazen.biz insanoğlu kontrolünü kaybeden mahluklara dönüşebiliyoruz galiba .🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen demek biraz hafif kaldı sanki Yazarki :)

      Sil
  14. Evladin kizi erkegi olmaz diyorsak, gercekten bunu inanarak soyluyorsak.. Bunu biz anlayamayiz iste ama bazi insanlar, erkek dogurunca kadin oluyor ya da kizi olunca tamamlaniyor falan ya.. Hayat memat meselesi. Yazik o evlada, boyle ananin kizi olmak ne zordur kimbilir ki evladim kimligini birakak istiyor, gitmek baska biri olmak istiyor..

    YanıtlaSil
  15. Hala topluma göre yaşıyoruz. Onlar ne der diye herşeyimizden vazgeçiyoruz. en kıymetlilerimizden bile. yazık. yitip gidenlere.

    YanıtlaSil
  16. Çok zor bir durum. Ama kimse benim başıma gelmez deyip büyük de konuşmamalı. SÜreç zorlu, psikolojik, fiziki, toplumsal her açıdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki zor bir süreç İstanbul Hanımefendisi.

      Sil