Bir Mayıs Günü

Haziran 09, 2016



Küçücük bir kitapçık. Elli yedi sayfa gözüküyor ama yarısından fazlası yazar ve kitaplarıyla ilgili giriş yazısı. Kısacık bir masal. Yazar bu kısa yazılarını elyazısıyla yazıp resimleyerek hediye ediyormuş. Ne hoş değil mi :)

İsmi aslında hem mayıs günü hem de imdat çağrısı ki açıklamalarda? "mayday"in fransızca" m'aidez "den geldiği yazıyor. Hımm. Bak şimdi mantıklı oldu. Bana yardım edin anlamına gelen bu sözün okunuşu mayday'e benziyor :)

 Bizdeki yüznumaranın da fransızcadan geldiğini biliyor muydunuz? Gerçi bir çok kelimemiz oradan geliyor da bu yanlışlık sonucu öyle gelmiş. Otellerde tuvalet numarası 00 ya fransızcada sans numéro deniyormuş. Numarasız yani. Biz ise okunuşundan onun cent numéro olarak alıgılayıp yüznumara yapmışız :)

Neyse, bu minik masaldan nerelere gittim :)

Okuma şenliğinin bitmesine on beş gün kaldı. Listemdeki son iki kitabı okuyorum. Bitirebilirsem yeni ekleme yapar mıyım bilmiyorum. Macera kitaplarımı özledim :)

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Fransızca dan ne çok kelime almışız. Bir dönem hayranlığın eseri. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem o dil hakimmiş sanırım çoğu yere de Kadriye.

      Sil
  2. Diller birbiriyle sürekli etkileşim içinde :)) Tüm listenizi bitirebilmeniz ne güzel :)) Kış şenliğinde benim listemin yarısı yetişmemişti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, listedeki tüm maddelere kitap yazamamıştım Kâğıt Salıncak, ama fena okumadığımı düşünüyorum:) Yine de bir daha katılmam herhalde, bu kadar çok okuyunca sıkılmaya başladım :D

      Sil
  3. bayılırım kelimelerin, deyimlerin kökenlerini öğrenmeye.çok güzel, eğlenceli ve eğitici bir yazı olmuş
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  4. listemde bitemeyen kitaplarım geldi aklıma :)
    keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitip bitip yeniden uzasın listeler Bahar :)

      Sil
  5. Kitap şenliği nasıl imrenilesi bişi ayyyyyyyyyyyyyy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum kaç kitap bitireceğimi Kadriye :)

      Sil
  6. Merhaba Keyifli Bloglama lar. Blogunuzu Harika Bir davranışınız Sayesinde Tigris Cafeden Aldım. Şimdiden Sİze O kitapların Okuyucusu adina Tesekur ederim İzlemedeyim. 😊Ve Bunun yaninda Size Hediye Olarak bende bLogunuzun Tasarımını Değiştirmek İstiyorum. Responsive Yani Mobil UyumLu bir Tema iLe eğer Düşünürseniz Lütfen Dönüş Sağlayın. Examplemem@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Blog Yazarki :) Bloğumun tasarımını değiştirmeyi şimdilik düşünmüyorum, on bir yılın alışkanlığı var, memnunum bu halinden.Çok teşekkür ederim nazik teklifin için.

      Sil