Peki Ya Siz Aynı Anda İki Üç Kitap Okuyabilengillerden misiniz :)

Nisan 19, 2016

Ben öyleyim. Olur mu öyle şey diyenlere de cevabım basit, aynı anda bir çok dizi filmi izleyemiyor muyuz? Dizinin birisini bitirmeden diğerine başlamam diyenleri bilemem tabi, onlar tek kitap okusunlar, tamam 😂

Genelde tek kitaba dalarım ama kitabım şimdiki gibi çok kalınsa dışarı çıkarken ince bir tane çantama atarım. ( Şu aralar Selen'in verdiği e kitaplar sayesinde telefonum da işe yarıyor :)

Bazen kitap çok yavaş ilerler ve ben onu bırakmayacak kadar beğenmiş ama devam edemeyecek kadar sıkılmışsam çıtır çerez bir şeyler alırım araya. (Hiç beğenmemişsem bırakırım zaten,  ona harcayacağım vakitte sevdiğim iki üç kitap bitirebilirim çünkü)

Bir de Denemeler,  Düşünceler gibi aheste okunacaklar vardır ki onlar da yatağımın başucunda dururlar. Yatmadan önce değil ama uyandıktan sonra sakince bir iki sayfa okumak için.

Şimdi şu kitabımın üçüncü kısmını bitirebilecek miyim bakalım. 400. sayfaya gelmişim, yavaş gidiyor çok yavaş.

Söyleyin bakalım siz nasıl alırsınız kitabınızı, sek mi ortaya karışık mı :)

Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. Aynı senin gibiyim aynı anda on tane bile okurum. Her birinin yeri ve verdiği his farklı o an canım hangisini çekerse veya koşullar hangisini okumama müsaitse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, dediğin gibi bazen koşullar bazen üstümüzdeki ruh haline uygun birşeyler arayışı içinde insan başka bir kitaba da yönelebiliyor GeCe.

      Sil
  2. Yaa önceden böyle miydi? En geç iki güne bir kitap bitirir, aynı anda farklı farklı kitaplar okumama gerek kalmazdı. Şimdi, okuyabilirsem o an, ruh halim, başımın ne kadar ağrıdığı falan etkili oluyor. Sonra da kalıcı oluyor galiba. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafamız yorgun BT, o haldeyken aşırı yükleme yapmaya çalışmak yerine daha uygun bir kitap ele almak gayet mantıklı. Aksi halde hiç okuyamayacağız :)

      Sil
  3. benim de birden fazla kitabım vardır. Kimileri bir süre sonra rafa kalkar; zamanı gelince ele alınmaya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazen insan bazı kitaplara dikkatini veremiyor ya da daha farklı konu istiyor canı, diğerleri rafa kalkıyor o ara Bahçe Perim.

      Sil
  4. Bazen yapıyorum ama iyi sonuç vermiyor bende...yarım kalıyor, bir taneyi alıp bitirmek daha iyi yani en azından benim için daha iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde başladığımı bitiririm hemen ama arada ikisini üçünü aynı anda okumak beni rahatsız etmez Müjde.

      Sil
  5. Ben genelde tek kitap okurum ama başucumda şiir kitaplarım olur her zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de başucumda annemin şiir kitabı vardır Nuray, arada alıp içinden bir tane okumak çok hoşuma gider.

      Sil
  6. Mümkünse sek! İllede karışacaksa, şiirle olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Daha önce de yazmıştım yayınlarımda,bir sürü kitabı aynı anda okurum ben de.Bir de açıklamamızda aynı,dizi film örneği.Kitap yayınlarımda vermiştim ben de bu örneği.Şu anda dört kitap okuyorum.Deliyiz kızım biz,yok kız,çoklu zeka örneği bu.Tıbbi bir şey,hihihi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet çoklu zekâ diyelim deli meli çok belli etmemek gerek Sevda :)

      Sil
  8. Valla benimde ortaya karişik handancim.mutfak kitabı otobus kitabı yatakodası kitabi hatta bi ara cocuksuzken banyoda bile kitap dergi vardı 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, her yerde bir kitap çok güzel oluyor Mehtap.

      Sil
  9. kesinlikle sek. yürürken sakız da çiğneyebiliyorum ama söz konusu kitap olunca beceremiyorum. ayrı ayrı konulara ve ruh hallerine bürünemiyorum. hele de çok sevdiğim ve beni içine alan bir kitapsa, niye o ruh halinden çıkayım ki?
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten içine alan kitapsa ben de başlar ve bitiririm Çenebaz. Ama meselâ dün dışarı çıktım, beklerken kitap okudum. Gelgelelim evdekini yanıma almam mümkün değildi. Telefonumdakine geçtim ben de. Ya da kimi zaman içim daralıyor konudan hop araya çerez bir kitap alıyorum hemen :)

      Sil
  10. Çıks. Okuyamam. Ben sekçiyim

    YanıtlaSil
  11. Ortaya karışık alıyorum ben, bir duble hikaye, bir tabak roman çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  12. Baba bir kitap okuyorsam genelde bir roman alırım yanında ki hep öyle oluyor. Şu anda üç kitap birden yürütüyorum. Kütüphaneden aldığım iki kitap ve yakın zamanda tatile gideceğim yer ile alakalı yazılmış bir başka kitap. Ata ile sayfa başı durmak zorunda kalıyorum ama bir şekilde okuyacak zaman yaratıyorum kendime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır ilerleyen kitapların yanında daha akıcı olanlar iyi gidiyor değil mi Burcu. Ben çocuklar büyüdüğü için rahatım artık ama akşamları Bilgiç ders yaparken kitabımı alıp yanına oturuyorum. Dolayısıyla dakika başı araya girip dikkatimi dağıttığından bir bakıyorum sayfanın sonu gelmiş ama benim al baştan yapmam gerekiyor :)

      Sil
  13. Ahaha, harikasın ne deyim.
    Koltuklarımın altında iki üç karpuz olur hep, düşer patlar bazıları, ama düşündüm de kitabı hep tek taşıyormuşum. Biri bitmeden öteki başlayamıyor. Allahtan başladığım kitabı illaki bitireceğim takıntım yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de yok o takıntı De Kubad. Eskiden vardı, yok efendim her kitapta bir cümle bile olsa benim için bir şeyler vardır diye tutturmuştum, sonra bir an aydınlandım, iyi de o bir cümle için elinde uzun uzun sürünen kitabı okuyana kadar kaç kitap bitirirsin de kaç cümlen olur ah akılsız kızım dedim kendi kendime :D

      Sil
  14. Lidil lidil intu di midil yaptigim da cok olmustur ama genelde kitabin birini bitirip digerine basladigim icin öyle yapmaya pek firsat kalmaz. Sürükleyici olmayan kitaplarda öyle yaparim genelde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyor bu kız diyorum ben de , hahaha :D

      Sürükleyici olmayan ama bırakmaya da kıyamadığım kitaplarda iyi oluyor Ayşe.

      Sil
  15. Bu ay aynı anda 8 kitap okumaya çalışıyorum. :) Kitap okumayı çok istemediğim zamanlar da böyle yaparım çünkü çok çabuk sıkılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın öyle zamanları da oluyor Kitap Güneşim :) Sen yine de okumaya çalışıyormuşsun benimkiler masanın üzerinde kendi başlarına kalıyor hiç ilgilenmiyorum o ara :)

      Sil
  16. Ben de iki kitap okuyorum genelde, üç olmadı daha sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçüncü genelde sırasını bekliyor oluyor :D

      Sil