Masum Sorusunu Severim Onun Ben

Mart 17, 2016

Akşam ve pazar etüdü iptal edilen oğluşum bana "Anne korkmama gerek var mı?" dedi.

Ah...

Kendi çocukluğum geldi aklıma. Her akşam haberlerde yayınlanan çatışma ve ölüm haberleri. Babama bir şey olur mu endişem. İçimin sıkıntısını şimdi bile hissedebiliyorum ki ben hatırlamam öyle küçüklüğümü.

Bizim evde haber kanalı açılmaz. Aslında film izlemek dışında televizyon da pek açılmıyor.  Ama her yerden bir haber geliyor.

Sanki kapkaranlık bir yerde yönümüzü saptamaya çalışıyoruz. Bu kadar iletişim ve bilginin bize bir faydası yok, zifiri bir ormanda yolumuzu bulmaya uğraşırken gelen seslerle zıplıyor gibiyiz. Bütünüyle kuşkudayız. Herkesten,  herşeyden. Bu kadar kuşkuyla kimse hiçbir şeyi göremiyor...

Baktım güzel çocuğuma.  Mutfak masasında oturuyorduk. Dışarda günün son ışıkları harika gözüküyordu. Derin bir nefes aldım.

"Hayır" dedim. Hayır oğluşum korkmana gerek yok. Hayatta her an her şey başımıza gelebilir, ama bunun korkusuyla dolarsak yaşayamayız doğru dürüst.   Allah'a emanetiz.

Bana ve çocuğuma bunları düşündürenler elbet bir gün geldikleri gibi gidecekler layıklarını bularak. O gün oturup yüreğim temizlenene dek ağlayacağım sevincimden.



Benzer yazılarım

19 Yorum yap

  1. AKP geldi ANALAR AĞLAMAYACAK dediler, al şimdi görsünler kim ağlıyormuş. Zerrece umurlarında olsa tersine oylarımız artıyor diye zil takıp oynuyorlardır. Oğlun da haklı Handan, ne yapsın çocuk daha...:((( haber ben de bakmıyorum o iblisin suratını görmemek için ama vazgeçtim bir süredir Fatih Portakal'ın haberlerine bakıyorum. İblis gelince kanal değiştiriyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes layıkını bulacak Müjde,hepsi bir bir bulacak..

      Sil
  2. Duru ile alışveriş için çarşıya çıktığımızda ellerinde bando ile eylem yapanları görünce çocuğum anne bombada atacaklar mı diye ağlamaya başladı. Oysa ben o yaşta iken hiç bilemezdim böyle şeyleri. Çocuklarımıza bu korkuları yaşatan herkesi Allaha havale ediyorum. Senin gelmesini dilediğin gün geldiğinde sevinç gözyaşlarını yalnız akıtmayacaksin arkadaşım. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minicik yürekleri nasıl da korkuyor biz yansıtmamaya çalışsak da.

      Umarım o gün yaklaşmıştır artık Sevinç..

      Sil
  3. Bir çocuğun bu cümleyi kurması ne kadar acı. Halbuki o sadece oyun oynamalıydı, başka derdi olmamalıydı, hayal kurmalıydı...

    YanıtlaSil
  4. gitmemek için her şeyi yapıyorlar. ama inşallah bir gün gidecekler. o günü görmek nasip olur inşallah
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Çenebaz. Kötülük uzun süre barınamaz, elbet gidecekler...

      Sil
  5. Bosna-Hersek katliamlarında bir çocuk annesine şöyle demişti; "çocukları küçük kurşunla öldürürler dimi anne", uzun süre daha acıklı bir cümle duymadım. duymam da inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Terörün amacı toplumda infial yaratmaktır ya...
    Nasıl da başardılar.
    Her türlü iletişim ağından uzun uzun mesajlar geliyor, şurda bu olacak, plakalar bunlar, şu gün şurda avm'ler taranacak... Halkta sağduyu kalmadı, panik baskın.
    Bugün yemek yapamadım, dışarda yiyelim dedik. Avm ye gitmeye cesaret edemedim. Halbuki çocuklara ayakkabı almam lazım, gitsem hallolacak iki iş birden, yapamadım. Tam mesai çıkışına denk geldik, trafik tıklım tepiş, kırmızı ışıkta beklerken, "biri gelip çarpar da, havaya uçar mıyız" korkusu içimde.
    Şu huzursuzlukta zerre kadar payı olanın bile, dünya gözüyle yandığını görelim inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'a inmem gerekiyor De Kubad, oğluş bir turnuvaya katılmak istiyor kaydettirmem lâzım, cidden çekindiğimi fark ettim.

      Bir de ne fark ettim biliyor musun, çocuğuma merak etme bu ülkenin polisi var, jandarması var, askeri var diyemeyip sadece Allah'a emanetiz dediğimi..

      Sil
    2. Nasıl diyebileceksin Handan, onlar var ama kanunu yok. Yıllardır savaştığı düşmanını övmek suç bile değil bu ülkede. Milletin meclisinde katiller olduğu sürece aslada diyemeyeceğiz. Sadece Allah'a emanetiz.

      Sil
  7. o kutlu gün gelecek mi hiç umutlu değilim... bir %50 birleşip çoğunlukmuş gibi oluyor, ama asıl kafası çalışan (!) kısımın kafası o kadar çalışıyor ki bir ortak noktada birleşip tekmeyi savuramıyor...geçen twitter da vardı galiba; yeni saddam yaratılıyor, süreç aynı işleyecek vs diye.. Allah sonumuz hayretsin..

    YanıtlaSil
  8. korkuyla yaşar olduk her an...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkuyorum ama daha da çok kızgınım Bahar. Çok kızgınım.

      Sil