Oradan Buradan :)

Şubat 10, 2016

Hâlâ bilgisayar odasından çıkamadım. Televizyonun altındaki ve üzerindeki dolaplarla plastik çekmeceli dolap bitti ama bir duvarı kaplayan dolaplar silsilesi henüz pek el değmeden duruyor. Bugün bitirebilir miyim acaba diye hayallenmekteyim. Ama zor gözüküyor. Bir kutu garanti belgesi ve fatura bile insanı bir saat oyalayabiliyor. Tarihi geçmişleri bul, adresi okunmayacak şekilde ayır o kısmı çöpe kalanını geri dönüşüme at falan.


Tabi arada yemek yap, hazır hava güzel çamaşır yıka, alış verişe de gitmediydik ne zamandır, dişçiden randevu alsak falan girince, üüüüü...  

Kafamda Bir Tuhaflık'ı okuyorum. Zamanda yolculuk yapmak gibi bir kitap.  Sanırım uzun zamandır bitirebildiğim ilk Orhan Pamuk olacak. 


Hemen her akşam film izliyoruz ama say deseniz zor aklıma geliyor. Stajyer çok güzeldi. Everest'i izlerken çok gerildim. Sıradan İnsanlar'ı annemle hastayken bir kere daha seyrettik. Çok sevdiğim filmlerden. U.N.C.L.E sıradan ötesi bir maceraydı. Pek sarmadı.  


Ay sonunda üniversite arkadaşlarımla yirmi beş sene sonra toplanacağız. 42 kişi olduk. Çoğunu ilk defa göreceğim. Bir an rejim falan yapıp kendimi hale yola sokayım dedim ama sonra yirmi kilonun iki kilosunu versem ne fark edecek kilo almış olduğum gerçeği değişmeyecek diyerek vaz geçtim. Ama vermem lâzım biraz. Dizlerim ağrımaya başladı iyice..

Bilgiç'i yolcu ettim şimdi. Yapacak iş çok ama her aklı başında ev hanımı gibi kendime bir çay koyup biraz kitabıma gömüleceğim. Sabahın bu ilk saatlerinde koltuğa kıvrılmaya bayılıyorum :)

Hepinize günaydın :) İşlerin tıkır tıkır gittiği aydınlık bir güne açılsın sabahınız :)

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Suan seninle ayni moda girmek icin koltukla butunlesme calismasina basladim:)) (daha hava aydinlanmdi, karanlikta is yapilmaz bahanesine sarilacagim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Mevlüde,karanlıkta iş yapılmaz. Hem ben apartmandayım komşuları uyandırmiim şimdi di mi :)

      Sil
  2. 20 kilonun 2 gitse 18 kalır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Gizli Yetenek. Veee beni görenler yine de çok kilo almışsın der :P

      Bir hafta hastalıktan bir şey yiyemeyip de yarım kilo bile vermemiş biri olarak zor dostum zor :)

      Sil
  3. Canım benim kolay gelsin , ay ben de de bir yığın katlanacak çamaşır var en sevmediğim iştir o . Bu akşam iş çıkışı onu halletmeliyim acilen :) O kilo sorunu da amann napalım kardeşim biz balık etliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ütüyü yapmaktan çok yerlerine yerleştirmeyi sevmiyorum ben de Nesrin :)

      Sil
    2. Aynen, saatlerce ütü yapayım ama onları yerleştirmeyeyim dursun yerinde :)

      Sil
    3. Hiç sorma odadan odaya dolaptan dolaba koştur dur Nesrin :)

      Sil
  4. günaydın handan:)))) Kolay gelsin. şu diz ve kilo ile ilgili bir anım var. teyzemizi dr.a götürdüm. bizden önce nasıl zayıf yaşlı bir hanım çıktı. teyzeme dr. "teyze şimdi sana zayıfla diyeceğim ama senden önce çıkan hanımda da aynı diz sorunu var ve zayıf" dedi. kabul ediyorum etkisi vardır fazladan yük biniyor sonuçta ama o dizler ağrıyacaksa da ağrıyor. artık çaresi de var. çok yaşlılığa kalmadan(70-80) yapılan diz protez ameliyatları çok başarılı. hiç sıkma canını yani:))))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben belli bir kilonun üzerine çıkınca direk daha çok ağrımaya başlıyor Çenebaz. Zayıfladığımda tamamen geçmiyor ama şu sıralar abarttı iyice. Doktorum hiç kale almıyor, düz yol da yürüyemeyince gel bana dedi. Benim bütün eklemlerim sorunlu zaten, napalım :l

      Sil
  5. Mezun buluşmasından daha iyi bir motive olamaz. Birkaç kilo deyip geçme o bile fark ettiriyor. Bu arada o bilgisayar odasına köklü el atman lazım Handan, beyler izin verirse renkli kişiliğini odaya yansıt derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünmüştüm Burcu ama motivasyonumu anında yok etmeyi başardım :)

      Bilgisayar odasının dolapsız tarafı turunculu yeşilli daha renkli aslında ama epeydir oraya ne yapacağımı düşünüyordum, nereden bildin :)

      Sil
    2. Bu arada senin tebrik kartına teşekkür edemedim ben. Bloğumda yazayım derken zaman aşımına uğrattım. Lütfen kırılma. Çok çok sevindim, uzun zamandır kart almamıştım. Hep saklayacağım. Zarif insansın vesselam.

      Sil
    3. Eline ulaştığına sevindim :)

      Sil
  6. Eski arkadaşlar, anılar, kahkahalar, hüzünler... oyoyoyyy nasıl güzel bir gün bekliyor seni kimbilir :)
    O dolap düzenlemece iş nasıl oyalar insanı :( Ama olsun sen halledersin. Hatta ben gelene kadar halletmişsindir bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok bitmedi henüz Şebnem. Yok suyuyla balkon yıka. Yok hava rüzgârlıyken yastıklar kurusun. Aaa oğluşlara yazdığım defter buradaymış, üç sene olmuş yeni şeyler yaz.Yemekti oydu buydu derken benim işler pek aheste ilerliyor :)

      Arkadaşlarla buluşacağımız günü heyecanla bekliyorum :) Yeniden on sekiz yaşımıza döneceğiz :)

      Sil
  7. Hiç Orhan Pamuk okuyamıyorum. Son kitabında denerim belki yine. Bende de aynı dert. Dizlerim ağrıyor ve tek nedeni kilo. Bir plan program yaparsanız haber verin bu konuda:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okuyamıyorum Aze, alıp bitirmeden verdiğim Masumiyet Müzesi'nden sonra uzak durdum bayağı. Bu doğumgünümde hediye edildi, hoşuma gitti, bitireceğim sanırım :)

      Kilo vermek şart. Sanırım haftaya sabah yürüyüşlerime başlayıp akşam sekizden sonra bir şey yemeyerek hafif hafif başlayacağım ucundan. Sağlığım tam düzelse, hastalık yüzünden ne bulsam yemeğe çelışmaktan iyice şiştim :(

      Sil
  8. Ben de Masumiyet Müzesini bitiremedim hem de son altmış-yetmiş sayfası kalmıştı zorlaya zorlaya:D O gün bugündür Orhan Pamuk'u hayatımdan çıkarttım. Cesaret edip, alamıyorum kitaplarını... Yıllar sonra güzel, keyifli bir buluşma olsun... Fazla kiloları dert etme;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yine iyi dayanmışsın Persephone, ben ilk atmış sayfada bıraktım o kitabı. Bu kitabın konusu daha güzel, arka fonda da ülke halleri. Okunabilir :)

      Evet ben de öyle olsun istiyorum. Kaç yıldır görmediğim arkadaşlarımla buluşacak olmak çok heyecanlı :)

      Sil
  9. Orhan Pamuk hiç okumadım. son zamanlarda da çok sık görür oldum. Bir kaç aya kadar bu kitabı okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası benim onunla yıldızım hiç barışmadı Yağmur Tozu. En son bir heves Masumiyet Müzesi'ni almıştım tam bir hayal kırıklığı oldu, okumadım. Ama bu güzel geldi. Biraz nostalji biraz hikayesinin keyfi.

      Sil