En Sevmediğin Ev İşi Ne?

Şubat 06, 2016

Benimkisi kesinlikle buzdolabı temizlemek ki az önce buzluk dışındaki kısmı bitirdiğim için üzerimden bir yük kalktı sanki.

Dedim ki hazır buzdolabı boşken çıkart şu işi aradan. C vitamini desteği ve cif yardımıyla buzdolabım pırıl pırıl. Kaç dakika sürer bilemem, ev işlerinin, özellikle de mutfak işlerinin yıpratıcı yanı da bu sanırım.

Benzer yazılarım

40 Yorum yap

  1. Ocak, fırın temizlemek :( nefret ediyorum, biriktirmiyorum ocağı, her gün siliyorum sıcak, köpüklü suyla ama yine de sevmiyorum....eski tip ocakları temizlemek özellikle zor, buzdolabında ben deterjan kullanmıyorum, reçel bile dökülse suyla çıkıyor...kuruluyorum..güle güle kirlet:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak fırın temizlemek de sevimsiz ama yine de buzdolabı en sevmediğim sanırım Müjde. Evde benden başka üç kişi olunca fark etmeden batıyor :(

      Sil
  2. Benim ilk sırada ütü yer alıyor :(
    Ama şimdi seni okuyunca buzdolabı temizlemeyi sevmediğimi de hatırladım :))))
    Kolay gele...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salonun ortasına kurduğum masayla film seyrederek yaptığımdan beri ütü çok sıkmıyor Şebnem. Can'ın gömlekleri hariç :)

      Sil
  3. Cam silmek, yazın sıcakta ütü, buzdolabı temizlemek :)
    Başka yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cam silemediğim için o konuda rahatım bu evde Zeugma :)

      Sil
  4. Ben de perde asmayı sevmiyorum :D Buzdolabı temizlemek de pek sevimli değil tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Perde işini Can'a pas ettiğimden rahatım Şenay :)

      Sil
  5. Geçen gün ben de temizledim buzdolabını işkence resmen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Naz. Neyse bitti çok şükür.

      Sil
  6. Süper temizleyici firin ilaclari olmasina ragmen ,sanirim firin temizlemek :) bir de kalin perdeleri asmayi sevmiyorum,boy kisa ,merdivene cikip,teker teker kopcalari gecirmek ,aman aman...Yakinda yine cikarip yikayacagim ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım fırınla eskisi gibi ilgilenmiyorum artık Şule, fırın tepsileriyle de. Saatlerce uğraşıp bir kerede batmalarından bıktım. Perdeleri mümkün olduğunca Can'a paslıyorum :)

      Sil
  7. En sevmedigim bulasik yikamak!!!
    Cam silmek, utu yapmak ve ince detayli seyleri temizlemek, ( ocak, firin vs) en sevdigim ev isleri.
    Tersmiyim neyim? :)))

    YanıtlaSil
  8. Açıkçası hiç bir işi sevmiyorum.ama nedense yapıyorum...kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  9. En sevmediğim ocağı ve fırını temizlemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabından sonra onlar geliyor benim listede de Sevdicann :)

      Sil
  10. Hepsi,bosa vakit kaybı,sen temizlersin arkandan batırırlar ,herkes kirlettigi yeri temizlese olmaz mı yaa!!!Handan ya,buzdolabı deterjanlarla temizlenmemeliymis,servis söylemişti,sadece karbonatli suyla silmemiz lazimmis ,deterjanlar çalısmasını bozarmış ve gıdalarda bakteri üremesine yol açarak,ömürlerini kisaltirmis.Ben uzun zamandır karbonatli suyla temizliyorum ,hem kolay oluyor hem de tertemiz,dolap uzun süre Hic kokmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabının içindeki rafları cifle yıkıyorum Sevda, içini silerken pek kullanmıyorum. Kaldı ki bozulabilir, izin verdim :P

      Sil
  11. En sevmediğim iş diye bişi yok benim için
    O gün yapasım olmayan işler var
    Onları da yapmam,tatlı canımı üzmem

    Ama anladım ben seni :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bazı işleri hiçbirgün yapası gelmez ya insanın Kadriye :)

      Üzmemek lâzım tatlı canlarımızı, haklısın :)

      Sil
  12. her türlü temizlik işinden nefret ediyorum. ev temizliği, buzdolabı temizliği, ocak temizliği, cam temizliği. Yapmıyorum da zaten. her hafta gelen kadını var, o yapıyor. Diğer işlerle aramızda sorun yok geçinip gidiyoruz:))))))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  13. Ütü, ütü ütü of hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film karşısında yaptığımdan beri o en sevmediklerim sırasından düştü biraz Gezgin Kova :) İki günde bir dağlar kadar birikmese daha iyi olurdu tabi :)

      Sil
  14. Az evvel temizledim. Miniğimin doğum günü var bu hafta, evi mis gibi yapmam lazım zira annem, babamın deyimiyle, mikroskopla gelip inceliyor. Tüm ev işlerinden nefret ediyorum, tek sevdiğim balkon yıkamak ohh şar şar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah ben de annem gelmeden o moda girerdim Burcu :) Şimdi bile benim iş yapasım yoksa, ben size bir uğrayayım diyerek beni yerimden kaldırıyor :D

      Sil
  15. Ev işi yapmayı özledim desem hep kısacık zamanlarda acele acele. Doya doya temizlemek istiyorum ben de. Buzdolobi temizliği konusunda söyleyeceğim çok şey var ama en iyisi daha önce yazdığım yazıyı vereyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://simdievhanimioldum.blogspot.nl/2011/08/buzdolab-temizligi.html?m=1

      Sil
    2. Ayağımın altında dolaşan bir ton şey olmasa ben de sakin sakin temizlik yapmayı seviyorum GeCe. Tam hızımı almış giderken hop yemek zamanı falan geliyor, hadiiii :( Bir de benim enerjim kalmamış bir şeyi yaparken pilim bitiyor. Ama buzdolabı temizlemeyi hiç sevmiyorum hiç :) Eğil,bükül,yamul derken ıyk:) Bakayım yazına şimdi :)

      Sil
  16. Ben ev işinin her türlüsünü yapmayı sevmiyorum, vaktim yokken buna bağlarım, vaktim varken de apışıp kalırım nereden başlayacağım, ne yapacağım diye... Benim gün boyu yaptığım işi yardımcı hanım iki saatte yapıyor, daha da güzel yapıyor.
    Her türlü dışarı işini gocunmadan yaparım ama sıra eve geldi mi geliyorlar bana da :))) Şu mecbur ev hanımı olduğum süreç bana eziyet maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslında tek başıma olsam ev temizlemeyi severim ama bir kişi temizle üç kişi dağıt olunca sinir basıyor De Kubad:)

      Sil
  17. Yemek yapmak, pasta, börek cörek yapmak haric, hic bir ev isini sevmiyorum ahanda. Ama MFÖ'nün de dedigi gibi: "Mecburen , mecburen, mecburiyetten!"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kısır bir döngü Ayşe, sonu yok,kuyruğumuzun peşinden koşuyoruz :)

      Sil
  18. Düşündüm de şöyle nefret ettiğim bir iş olmasa da - sanırım bende buzdolabı ve mutfak temizliğini yaparken pek eğlenmiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Gri Lady eğleniyorum deseydin yığılacaktım şuraya :)

      Sil
  19. Ben de sevmiyorum ama ben neredeyse hiçbi ev işini sevmiyorum :( Pek bi ziyanlık geliyor bana, vakit kaybı basbayaa...
    Annem komple temizlerdi hep buzdolabını ama ben yarım yarım, kirlenen yerlerini ara ara...
    Feciyim biliyorum ama halbuki geçenlerde de okudum çok bakteri ürüyormuş bilhassa da buzdolabı kolunda...
    Bazenleri ütü yapmayı seviyorum ama o da çok olmayacak, tv izlerken seviyorum...
    Mutfak işleri bana terapi, yemek, hamurişi vs. Ordan geçerim belki ;)

    YanıtlaSil