Oradan Buradan

Aralık 17, 2015

Çok acil bir liste yapmam lâzım. Gezenti bir döneme girdim yapmam gerekenler karıştı biraz.


Salı günü evdeki yegâne günümdü. Bilgiç'in legoları toparlandı. Ev hale yola girdi. Karşı komşumu kahve içmeye davet ettim. Taşındığımdan beri ilk defa bize geldi :-) 78 yaşında bir teyze. Hem bankada çalışıp hem dört çocuk büyütmüş, bol hikâye dinledim :-) 

Dün kuzenimde kahvaltıdaydık. O arada Aynur'la SGK ya gidip ben emekli olabiliyor muymuşum diye baktık. En az bir sene çalışırsam 58 yaşımda altı sene çalışırsam 51 yaşımda ( ki o yaşta oluyorum tam zaten :-) emekli olabiliyor muşum. Hımmm. Bir sene beni işe alacak biri var mı, en son CV'm şurada bak, harika özelliklerimi görebilir :-) 

Bugün gözlük peşinde koşacağız. Gözlüğümün kenarı güya pembeydi boyası döküldü hemen. Hayır zaten renkli gözlükleri sevmem pek bulamayıp da almıştım onu, madem sade yapın di mi kardeşim.

Ahmet'in fotoğraf makinasından alabilirim bugün :-) Eh onun üzerine de bir fotoğraf turu lâzım. Yarın lise arkadaşlarımla buluşurken belki kullanırım ha :-) 

Kızlar diyorum arkadaşlarıma , artık bu tanım pek işe yaramıyor Can'ın kafası karışıyor. Kil kızlar, İtü kızlar, İzmir kızlar, mahalle kızlar , banka kızlar, cadı kızlar falan ekler getirmem lâzım başına :-) 

Dişçi beni mahvetti bu sefer. Bu acı ne zaman bitecek modundayım artık.

Yılbaşı kartlarımı hazırlayamadım daha.. 

Haftaya hediye fuarına gitmeyi düşünüyorum. Lütfi Kırdar'da. 

Şimdi kalkmam lâzım, yine sokağa gidiyorum. 

Aa Metehan okulda yok yazılıyor olabilirmiş, onunla da ilgilenmeliyim. Bir de sümüklü böcek modundaki küçük oğluşa iliadin pediatrik damla alayım. Damla bak, spreyler açtıktan sonra yine tıkanıyor niyeyse :-) 

Bu önemli açıklamalardan sonra artık çekiliyorum aranızdan. CV me bakmayı unutmayın ha, her iş yaparım abi :-) 

Not:Yazıyı yazalı dört saat olmuş hâlâ düşmemiş okuma listesine :( Yeniden yayımlıyorum bakalım düzelecek mi...

Benzer yazılarım

29 Yorum yap

  1. Yok inatla düşmüyor :) Öğlen onikide yayımladığım yazı yok listelerde..

    YanıtlaSil
  2. Sanırım hâlâ düşmedi. Dokuz saattir yeniden yayımlayıp duruyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Paneldeki okuma listesinden adını bulup üzerine çift tıkla bakalım. Sonra sağdaki okla yukarı çıkıp en son yazına bak. Ben öyle yapınca geliyordu. Bu sefer olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi okuma listesi, anlamadım. Kendimi mi takip etmem gerekiyor?

      Sil
    2. Evet. Paneldeki olası sorunları görmek için kendini takip etmen gerekiyor.
      Üstteki dediğimi şimdi bir yap bakalım.

      Sil
    3. Yok orada da çıkmıyor.

      Sil
  4. Ayyy dişçi :(

    Yılbaşı kartı düşünmen ne hoş. Yılbaşlarında, bayramlarda kart atardık di mi? Simli, pullu kartlar.
    Hey gidi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün gece hazırladık Bilgiç'le DeKubad :) Kestik biçtik yapıştırdık boyadık :)

      Sil
  5. Yaaaa bu yazilarin listeye gec düsmesi olayi beni de sinir ediyor hep:( Bak nezamandir bakip bakip duruyorum listeme yeni bir yazi yar mi diye, daha simdi cikti karsima..e yuh diyorum artik yani! Körolma emi bloggır??

    Liste baya uzunmus Handan'cim, kolay gelsin.
    Bir de siiiviin cok iyimis. Ben olsam hemen ise alirdim seni (her türlü alirdim gerci o ayri):)
    Seni ise almayan ölsün bee!:)

    "Hiç aralıksız, nefes almasız yarım saatlik konusmayı dinleyebilirim, hâlâ uzuyorsa bir saate kadar dinliyormuş gibi yapabilirim." Buna cok güldüm:)

    Bir de kaybedilen herseyi bulabilirim demissin.
    Allaaskina su camasir makinasina attiktan sonra öbür teki bulunamayan coraplara da bir el atsan diyorum canim. Yahu sanki yer yariliyor ve dibine giriyor nalet seyler. Ömrüm esleri bulunamayan coraplari aramakla gecti. Kayip ilani mi versem naapsam?:))




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çamaşır makinası başka bir boyut Ayşecim, dünya değil orası :) Benim kapının arkasına asılı bir heybem var. Çorapların bulduğum teklerini oraya koyuyorum, sonradan bakıyorum birbirlerini bulmuşlar :) Yine de arada kaçan var tabe :)

      Sil
  6. Merhaba,İliadin türü dekonjestanlar rebound fenomeni yaparlar,sprey damla farketmez.Yani uzun süreli kullanımda mukozanın ödemlenmesine neden olup kendileri vurun tıkanıklığı yaparlar.Böyle damdan düşer gibi oldu ama yazıyı okuyunca dayanamadım.Çocukta ne olduğunu da bilmiyorum ya,ilaçcın genel özelliği bu.Dilerseniz ,yani ihtiyaç duyarsanız drsevdasahin@gmail.com dan sorun bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Teşekkür ederim. Evet haklısınız ikisi de uzun dönem kullanımında aynı etkiyi yapıyor. Sprey olanların kullanım etkisi geçer geçmez anında tamamen tıkanıyor bende. Damla kullanımında hafif açık kalıyor. O yüzden damlayı tercih ediyorum. Bu da 16 yıllık anne tecrübesi, doktorlara göre arada fark yok ama :)

      Sil
    2. Yoo,haklısınız,spreyde püskürtmeden dolayı etken madde miktarı azalıyor o yüzden etki çabucak geçiyor,damla da ise tam doz uygulamış oluyorsunuz,doğru tespit.Ben asıl sorunu öğrenip doğru ilaca yönlendirmek istedim sizi.Astımlı ve alerjik rinitli iki evlat büyüttüm,annem ve babam astım hastası yani bu konuda doktorluğun haricinde annelik ve evlatlık tecrübelerim de çok da,bu tür rahatsızlığımolanı görünce dayanamıyorum.Çarşıda oazarda da karışıyorum millete,çok çektim bu illetlerden de o bakımdan,affedin yani :))

      Sil
    3. Ne demek, ben derdimi anlatamadım diye açıklama yapıyordum :) Yok bizimki nezle oldu sadece. Ama sanırım ben şu son sene bir anda alerjik oldum. Damla kullanmadan serumla yıkayarak halletmeye çalışıyorum ama olmuyor. O konuda fikrinizi almayı çok isterim çünkü bayağı sıkıcı bir durum sürekli yarı kapalı burunla dolaşmak :(

      Sil
    4. Yaşasın doktor lazımmış,emekli olduktan beri eş dost dışında mesleğimi yapamıyorum ya,idare edin beni :))) Şimdi anladığım kadarıyla oğlunuz delikanlı kıvamında artık,soğuk algınlığı,grip nezle gibi durumlarda lokal ilaç kullanımından ziyade,sistemik dekonjestanlar kullanmak gerekir ( Türkçesi,buruna sprey sıkacağımıza hap yutmamız lazım) ,böylece hem burun mukozasına zarar vermemiş oluruz hem de semptomları uzun süre bastırmış oluruz.Yani beş fün boyunca sabah ve akşam birer adet olam üzere pseudoephedrin içeren bir ilaç içerse turp gibi olur.Size gelince,atak dönemlerinde ağızdan alacağınız bir allerji hapı,bir dekonjestana ek olarak,uzun süreli uzun etkili kortizonlu burun spreyi kullanmalısınız.Kortizon diyince korkmayın,bu spreyler sistemik dolaşıma neredeyse hiç katılmazlar,çocuklarda bile kullanırız.Örnek reçete delikanlı için,tabi doğru anladıysam ve 15 yaşını geçmişse;Nurofen Cold Flu sabah bir,akşam bir,tok karnına,beş gün.Daha uzun kullanmamalıyız.Sisin için örnek reçete;Nasonex sprey her iki burun deliğine sabah ve akşam ikişer puff ( sıkım ) uyguluyoruz.Bu spreye bittiğinde bir hafta tıkanıklık yaşamadığımız güne kadar devam ediyoruz.Çok şiddetli tıkanmaların olduğu atak dönemlerinde,Aerius tablet günde bir tok ve Rinogest SR kapsül sabah akşam bir adet tok karnına bir hafta alıyoruz.Tansiyon hastasıysanız Rinogest kullanırken günde iki kez tansiyon ölçmeliyiz,tansiyon yükselirse bu ikacı kesiyoruz.Ayrıca çarpıntı hastalığınız varsa bu ilacı kullanmıyoruz.Rinogest bir hafta,Aerius bitene kadar kullanılacak.Bunlara rağmen tıkanıklık açılmıyorsa ikinci bir allerji hapı,hatta üçüncüsü bile eklenebilir tedaviye.Nasonex diğer burun açıcılar gibi sıktığınız anda burun açmayacaktır,çünkü tedavi edicidir ve etkisi uzun sürede orteya çıkacaktır.Bu yüzden sizin yaptığınız üzere tuzlu su süper çözüm olacaktır.Bunun için de basınçlı tuzlu su tekniğini öneririm.Sinüs Rinse adlı ilacı alın,bunun şişesini sürekli kullanabilirsiniz.Bir kez aldıktan sonra tuzlu suyu evde vile hazırlayabilirsiniz.Göz yaşı tadında hazırlayacağınız tuzlu su aşağı yukarı kimyasal oranı yakalayacaktır.Ayyyy,oh beee,ne yazdım arkadaş,zorla hekimlik yaptım valla,geçmiş olsun,okuduğunuz için de sağolun,şu ihtiyarı sevindirdiniz işte :)))

      Sil
    5. Aerus evde var aslında, ona başlayayım ben. Nasonexin burun almayacağını söylemeniz iyi oldu hemen bırakırdım ben onu kullanmayı. Var ya ne mutlu oldum birden nasıl üşeniyordum hastaneye gitmeye. Allah razı olsun :) Artık hasta olunca nereye başvuracağım belli oldu benim. Bak kaçmayın sonra ama :)

      Sil
    6. Yok yok kaçmam bir yere korkmayın,blogumda da var zaten,tıbbi danışmanlık hizmeti almak isteyenler için mail adresim .Seviyorum ben işimi çok.Hastam iyileşip mutlu olduğunda çok acayip tatmin oluyor ruhum.Yani buradayım,ben teşekkür ederim.Bu tedaviyle bir hafta içinde rahatlama olmazsa,ama bakın iyileşme demiyorum rahatlama,ikinci bir alerji ilacı ekleyebiliriz tedavimize

      Sil
    7. Teşekkür ederim :)

      Bu arada baktım bloğunuza, neredeyse yaşıtmışız, ihtiyar mihtiyar demiyoruz kendimize tamam mı :)

      Sil
  7. Canım 10 parmak 40 marifet, kimse kaçırmaz istemez bence :)) Sanırım benim o kadar marifetim imkanı yok bir arada olmaz. Emeklilik için çok sevindim pek bir şey kalmamış değerlendir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sene bana da iyi geldi, bir yolunu bulmalı Sevinç :) Ben tembelleştim artık asıl hem ev hem iş, sizlerin on parmağında on marifet :)

      Sil
  8. Ah canım geçmiş olsun bu diş olayları kötğ oluyor ya . Ah çok işin var senin kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman hiç sorma Nesrin. Otuz iki dişin hepsi mi sorunlu olur :)

      Sil
  9. Kolay gelsin Handan'cığım, yılbaşı kartı hala gönderen var mı? Ne güzel..bayılırım yılbaşında kart atmaya, almaya. Ama en son birkaç yıl önce gönderdim. O kişiyle de cadaloz anası yüzünden görüşmeyi kestiğimden gönderecek kimsem kalmadı:( geçmişler olsun unutmadan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adresini yolla sana da göndereyim Müjde, ben kendi kartlarımı yazdım dün gece :)

      Sil
  10. Listeler başlamış yine :) Ne zamandır yapmıyordun... Özlemişim...
    Ben şu emeklilik işine takıldım. Hakikaten bir şeyler yapsan ne güzel olur...
    Vardır bi yerlerde kısmetin Handan'ım...
    Birde artık doğumlar borçlandırılabiliyormuş, askerlik gibi...
    Öyle olunca tamamlanıyordur belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum borçlandırılmasıyla çıktı bu zaten Şebnem. Yoksa beş sene çalışarak olacak iş değil :)

      Sil
  11. Anlık açar o damlalar, 5 günden fazla kullanmayın aman. Biliyorsunuzdur ama ben yine de söylemeden geçemedim.Geçmiş olsun sevgiler...

    YanıtlaSil