Tanrılarla Konuşmalar

Nisan 09, 2015




Fotoğrafları dün filme gitmeden önce hazırlamıştım. Altına da ne kadar beğendiğimi yazarım diye düşünüyordum ama beğenmedim. 

Oysa ki kalan son iki bilet olduğundan en önden bile olsa almıştım yerlerimizi. Sonra merdivene oturup güzel bir yer bulmuştuk kendimize.. 

Daha önceleri de festivalde merdivene oturmuşluğum vardır ama aradan geçen yirmi sene + havanın çok soğuk olması+ benim nane molla olmam sonucu tüm film kıpırdanıp üşümemeye çalışarak geçti..

Dokuz yönetmenden kısa filmlerdi. İlkinde hiç konuşma yoktu. Kendince kutsal olan ağacın altında aborjin bir kadın doğum yaptı ki arkadaşım bayağı rahatsız oldu bu görüntülerden. Sanırım çocuksuz olanlar doğurmaya korkabilir:-) Ama bir kaç film sonra ilk filmin o kadar da rahatsız edici olmadığına karar verdik. Hepsi o kadar iç sıkıcıydı ki...

Sanırım en iyisi Yılmaz Erdoğan'ın oynadığıydı ama her filmin altında yazan ülkeler burada Irak-Kürdistan diye yazıyordu. Haydi umursamayayım diyeceğim ama Mardin ne zamandan beri öyle oldu da bizim bir haberimiz yok .. 

Anlayacağınız sıkıntıyla çıktım filmden. Aralarda güzel bir kaç cümle vardı ama onların da eksikliğini hissetmezdim bence...

Benzer yazılarım

0 Yorum yap