Tembel Mod:-)

Mart 27, 2015

İki gündür tembellik modundayım. Rejim de evdeki cheesecake, fındıklı kurabiye ve mini sufle gibi şeylerle sekteye uğradı ama boşveeer demiş.

Bu sabah yürüyüşe de çıkmadım, nefis bir sandviçin ardından cheesecake keydi yaptım. Üşenmezsem bir ara ütülenecek çamaşırlarla ilgilenip bir de sağlıklısından pırasa pişireceğim:-)

Dün festival filmlerine gömüldüm. Sekiz tane seçmişim. Çoğu gündüz matinesi, bir iki tanesi de arkadaşlarımla gitmek için akşama. Kız kıza yemek, sinema kaçamağı güzel oluyor:-)

Eminim Şaka Yapıyorsunuz Bay Feynman kitabını okuyorum. O kadar ince yazıları var ki sıkılırım zannettim ama bir fizikçinin anılarının bu kadar keyifli olacağını hesaba katmamışım. Çocuklara da okutmayı istiyorum, öğrenebilecekleri çok şey var Bay Feynman'dan:-)

Bir de Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak'ı okumalılar muhakkak. Annem de bana okumamı tavsiye etmişti. İlk okuduğum kişisel gelişim kitaplarından olduğu için miydi bilmiyorum ama çok etkilenmiştim. Su geçirmez bölmelerde yaşamak fikrini oradan edindim örneğin. Yani akşama misafirim gelecek, yapılacak bir milyon iş varken beş dakika çayımı koyup balkonda keyif yapmak gibi. Ya da sabah tartışıp sinir olduğum Can'la öğleden sonra gezmeye çıktığımda sinir olmamı evde bırakıp dolaştığım yerlerin tadını çıkartmak gibi.

Hayat o kadar kısa ki, üç gün sonra saçma gelecek endişeler için anın güzelliğini görmezden gelmek çok saçma...

Hele de bir ilkbaharda:-)

Nereden nereye geldim:-)

Tabletin pili ! e gelmiş. Bitmeden yazımı bitireyim.

Hepinize günaydın.

Epeydir yoklama yapmamıştım, sağdan say bakiim, kaç kişi buradaymış görelim:-)

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Günaydın :)) Bay Feynman kitabını Deep önermişti ben de o Fermat olmasın demiştim değilmiş tabi :) O kitabı özellikle merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kimin bloğunda görüp de aldıydım bunu diye düşünüyordum Şenay:-) Deep de görmüşüm demek:-)

      Sil
  2. 2 numara ben oluyorum galiba. Burdayıım :) Tatlı olan evde rejim olasın zaten. Ya da azıcık tatlı yediğin iin rejim bozulmuş sayılmaz. Zaten diyetisten kuralıdır; canının istediği şeyden bir çatal,kaşık ye ki, iki saat sonra bütün tecereyi ya da tepsiyi mideye indirmeye kalkma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek masum bir parçacık yediğimi söyleyemeyeceğim BT, ama yediklerime dikkat etmeye başladım yeniden:-)

      Sil
  3. üçüncüyüm, tünaydın, biraz geç kalmışım, affet hocam:)))))
    çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Geç olsun da güç olmasın Çenebaz:-) Sileceğim o takip listesindeki 280 kişiyi pek yakında, numara yapmayın diye:-)

      Sil
  4. Mutlu Cumalar...Arada olur ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da mutlu cumalar Şule:-) Valla her şeyi idare ettim de oğluşun cheesecake karşı konulmaz lezzette :-) Neyse, toparlıyorum durumu:-)

      Sil
  5. Ben hiçbir zaman turbo devrine geçemedim ki bıraksan hep tembel, miskinlikte şero ile garfield karışımı bir şeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Ben se gün boyu minimum hareketle iş kurtarmaya çalışıyorum Burcu, ama dar vakitlerde nasıl hızlıyım anlatamam:-)

      Sil
  6. hayat kısa kuşlar uçuyor..:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de geldim buradayım :)
    Sevgiler gönderiyorum :)

    YanıtlaSil