Eve Biraz Deniz Esintisi Getirdim

Mart 12, 2015




İşte böyle tatsız tuzsuz bir anahtarlığım vardı. Zamanında beğenerek almış olduğuma göre diğer seçenekler kim bilir nasıldı:-)

Aslında yeni ve güzel bir çok model var şimdi, ben de bunu gözü kapalı savurtup atabilirdim ya atmadan önce biraz uğraşayım dedim.

Ay demez olsaydım, bu avuç içi kadar şeyi zımparalayacağım diye canım çıktı. Hayır eli, parmakları ve bileği sakat birisi niye dalar bu işlere. Kolumun haberdar olmadığım kaslarına gelmiyorum bile bak.

Ama inatla zımparaladım. Oyuk yerleri maket bıçağıyla bir bir kazıdım ki oymaları yapmış kadar oldum.

Ha ha ha, kırk yılda bir boyama yapıyorum, dinleyeceksiniz artık uzun uzun. Hem ben, benim gibi zımparadan habersiz saf tiplere sesleniyorum, oyuklu moyuklu şeylerle hiç uğraşmayın anacım.

Bir yandan zımparalıyorum, iş uzadıkça da şimdi boyarken kötü olursa bir daha bu işlemi hayatta yapamam fırlatır atarım modundayım:-)

Neyse sonunda bunu da beyaza boyadım. Ama duvarım da beyaz olduğundan biraz renklendirmek için kapakları mavi yaptım. Daha verniklemedim. Boyasından tam emin değilim ama eski halinden kat kat iyi oldu kanımca:-)


Kollarım o kadar ağrıyor ki sanırım boyamayı düşündüğüm diğer nesne olan dikiş kutusuna el sürmeyeceğim. Zaten onun da kapağı bunun gibi, bir oymalı şeyle daha uğraşmama imkân yok. (Hımm...Belki o kısmını sökebilirim :-)

Şimdi ben yapbozumun başına gidiyorum. Bugün onu bitirmeyi başarırsam kitabıma gömülebilirim artık. Bu kadar ekşın yordu beni:-)

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Çok uğraşmışsın ama güzel olmuş. Kutunun kapağını biraz pamuk ve kumaş kaplayarak böyle kabarık bir kapak yapabilirsin, boyamaktan daha kolay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim GeCe:-) Evet öyle bir şey de iyi fikir.

      Sil
  2. zımparalamadan da kapatablirirdin bunu handan! şimdi artık herşeyin kolayı var:) kapatıcı boyalar var aklında bulunsun.. bir kat sürüyorsun ve ardından üzerine istediğin rengi geçiyorsun..
    emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlamak istiyorum Sebuş:-) Büyük mobilyalar için olduğunu biliyordum öyle bir boyanın da bu boyutta olanlar için düşünmedim hiç.

      Sil
  3. ama güzel olmuş arkadaşım:))

    YanıtlaSil
  4. Sabrına hayran kaldım, ben asla uğraşamazdım :) Ama çok güzel olmuş ellerine sağlık olsun.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkkür ederim Çınar:-) Bazen inatçı olabiliyorum sanırım:-)

      Sil
  5. Yine süpersin be Handan...
    Ne diycem yalnız ben sana... Hani mavi kapak var ya... Orayı hafif beyazlatsan, eskitme gibi hani...
    Ben anlatamadım ama sen anlamışsındır beni ;)
    Öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk önce öyle yaptım Şebnem, ama pek soluk oldu sanki yeniden boyadım ben de. Teşekkür ederim canım:-)

      Sil
  6. Bir gün ben de yapacağım:) inanıyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Benim gibi sağlamlığından atmaya kıyamadığın ama rengini sevmediğin bir şeylerden başla Kadriye:-) Ama böyle oymalı olması anacım:-)

      Sil
  7. Vaay! Muhteşem olmuş, yorulduğuna değmiş... Ne güzel bir anahtarlık çıkmış ortaya... Eline, koluna sağlık...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. yokluğumda sanatla iç içe olmuş ve aşmışsın bebeğim, harika olmuş bu da öncekiler de .....
    El maharetim yok diye diye .....

    any:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki doğru düzgün resim çizebilseydim, neler neler geliyir aklıma da elimden aynı şekilde çıkmıyor Any. Şu anda yapbozu bitirmeye çalışıyorum, salonu atölye havasından kurtarayım azıcık:-)

      Sil
  9. Handişkoooo :) sen istanbulda mıydın?
    Beşiktaşta saat 13:30 da 22sinde iskelede buluşacaz bloggerlar olarak sende gelsene :) yavruları da al :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavruların dersi, ödevi, sınavı, dırınımı falan olmaz da denk düşürürsem neden olmasın İnya, teşekkürler haber verdiğin için:-)

      Sil
    2. önceki buluşmamızda haber veremedim sana biraz heyecandan unutmuştum açıkçası. Fekat şimdi sen de olursan memnunluğum daha bi hat safhaya çıkacak :) belkim nostalji yapar 90lardan bahsederik :=))

      Sil
    3. Ha ha ha, ben gençkene diye başlarsam bir konuşmaya susturamazsınız sonra:-)

      Sil
  10. Boyayınca nasıl değişmiş çok ferahlatıcı görünüyor. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil