Akçaağaç Şurubu

Mart 18, 2015


Yabancı film iziyorsanız kesin akçaağaç şurubu dökülen pancakeleri görmüşsünüzdür. Home tvde falan da çok kullanılır. Biz de Danimarka'ya gittiğimizde otelde rastlayıp çok merak ettiğimiz bu şurubu pancakelerle denemiştik. Pekmezin biraz daha sulu kıvamda olanı gibiydi, hoşumuza gitti.

Hep bir bakayım, bizde nerede satılıyor bu diyordum. Bugün nihayet aklıma gelip peynir aldığım şarküteriye sordum. Varmış. Hemen atladım. Bilgiç çok sevinecek diye düşündüm.

Neyse ki almadan önce fiyatını sormayı akıl ettim de kasada şok yaşamadım:-)

Şimdi bu şurubu kullanmayıp vitrinde saklamayı düşünüyorum, pek değerli anacım yedirir miyim:-)

Neyse magnezyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, çinko, kalsiyum , ne ararsan bulunur şurubu şurup niyetine içeriz artık. Yemeklerden sonra bir çay kaşığı:-)

Not: 236 ml lik bu şeker şişeye  68TL verdim, merak edenlere söyleyeyim dedim.

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Vitrin diyince soracaktm zatiii :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah krep yaptım hemen, üzerine incecik döküp yedik:-) Bu şekilde 2016 sonuna kadar idare ederiz belkim:-) ( Son kullanma tarihi olmasaaa ben daha da uzatırım da bitirme tarihini:-)

      Sil
  2. bence de vitrine yakışır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet Arwen, şişesi de pek cici, güzel gider :-)

      Sil
  3. Çok tasarruflu kadınsın Handan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Öyleyim de mi Kadriye:-) Gerçi almış olmam biraz işi bozuyor ama niyse:-)

      Sil
  4. Ehehe, vitrinlik akçaağaç şurubu :)) Marta Stewart izlerken çok duyuyordum ben de, o her şeye ekliyordu neredeyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklenmez öyleee Şenay, azıcık azıcık. Fazlası sağlığa zararlı. ( İnternetten akçaağaç şurubunun faydaları yazıp buraya yolu düşen olursa ona özel not: Önceki cümleyi kaale alma arkadaşım sen, o kazığın dimağdaki etkisi:-)

      Sil
  5. Merhaba, Amerika'da en 1. kalite organik maple şurup üreten bir fabrika ile anlaştık. Türkiye'ye getiriyoruz. Eğer gerçek maple syrup isterseniz sağlayabilirim. Amerika USDA sertifikalı ve cam şişededir. Gerçek bir çiftliktendir, içinde mısır şurubu vs yoktur. Ben de evde pancake ve pastlar yapıyorum ama gerçek maple şurubu maalesef Türkiye'de bulamamıştım. Damak tadına ve kaliteye ve gerçek saf organik akçaağaç şurubu isteyenler bana ulaşabilir. 05324426521. aybarsd@msn.com

    YanıtlaSil