Bir İnsan Niye Yatmak Varken Tatilde Yorulur Bilmem

Ocak 26, 2015

İyileştik mi gidebilecek miyiz derken vurduk kendimizi yollara.

Uçağa binerken reklâm levhalarında şehirleri gören bir çocuğun " Efes Türkiye'de mi?" sorusuna diğer çocuğun kendinden emin ve tok bir sesle " Haayıır" deyişini düşündükçe gülüyorum:-)

Öğleden sonra Palandöken'de Dedeman Otel'e yerleşip kayak takımlarımızı kiralamıştık bile. Şehir zaten çok yüksek olduğundan hiç dağa çıkıyor gibi hissetmiyor insan. Havaalanından otele yarım saat sürmedi varmak:-) Yine de şehir sisler içindeyken biz yukarda günlük güneşlik bir ortama düştük.


İlk sabah giyinip kuşanan ekip acaba kaymayı hatırlıyor muyum şüphesi ve burada yollar nasıldır ki kaygısı ile yola koyuldu:-)

Bu Can var ya bu Can, hepimizi kendisi gibi yetenekli sanıp bıddırı bıddırı iki rahat bırakmadı . Aslında kameraya da söylenmiştim ama sesimi almamış hain ...

Neyse, yıl boyunca kullanmadığım kaslarımı kullanıp benim ne işim var ki burada sorularıyla söylene söylene geçti ilk gün. Hayır öyle bir şey ki hem azap çekip hem de mutlu oluyorsunuz. Ayaklarınızdaki cendere şeklindeki botlar bir milim sıkı olsa tam bir cehennem, bir milim bol olsa kayaklar kontrol edilemiyor. Hele çocuğun ayaklarım acıdı dediğinde tam bir kaos, şimdiiiii yavrucum, ne kadar acıyor, az mı çok mu? Hepimizin acıyor zaten , seninki farklı bir acı mı bilemiyorum ki ben ...


Üç saat kaydıktan sonra pestili çıkan ekip kendisini öğle yemeğini müteakip odasına atıp akşam çayına kadar yatarak ancak kendisine geldikten sonra akşam manzarasının tadını çıkartarak büyük ihtimal sabah kahvaltıda yenmeyen poğaça ve kurabiyelerle çayını içip saat dört gibi kararan havanın ardından uzuuun gecede yapacak şey arayışına girdi.( Hayır cümleyi bir daha okuyup düzeltmeyi reddediyorum:-)  Jetonlu oyunlar, bilardo ve iskâmbil destesi imdadına yetişti. Gecenin eğlencesi ailece oynanan pis yedili oldu.


İkinci gün düşüp parmağını sakatlayan evin annesi kendisini fotoğraf çekimine verirken üçüncü gün düşüp kolunu sakatlayan Bilgiç de ona katıldı. Anne oğul birinin sağ birinin sol tarafı sakat birlikte voltranı oluşturup durumu idare ettiler :-)

Son gün erkekleri toparlayıp şehre inmeyi ikna etmesi biraz zor oldu ama bir yere gidip de müze falan gezmeden döneceğimi beklemiyorlardı tabii:-)

O da bir sonraki yazı olsun:-)


Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. efes neredee :) cevaba çok güldüm :))
    manzara ortam tabii siz şahanesiniz bir de o kazalar olmasaymış iyiymiş, geçmiş olsun..
    herkesin acı eşiği farklı oluyor..
    son olarak müze aşkınaa diyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğun cevabını düşündükçe gülümsüyorum Bahar.

      Manzara güzeldi gerçekten.

      Ben kendi eklemlerimin sakatlanmasına alışığım da Bilgiç'e moralim bozuldu biraz.Eve döner dönmez doktordaydık, neyse sadece zedelenmiş.

      Müzesiz olmaz:-)

      Sil
  2. Hoşgeldin sefalar getirdin :)
    İlk önce geçmiş olsun ikinize de. Müze gezmeye kalktığınıza göre şimdi sıkıntı yok dimi parmak ve kollarda.
    Şimdi yerimde miskin miskin otururken o kara nasıl içim gitti anlatamam. O kırmızı içeceğin şarap olduğunu ve mideme bile indirdiğimi hayal etme potansiyeline bile giriverdim :)
    Bu arada hikayelerinin hepiciğini okudum. Bayıldım tıklamaktan içime fenalıklar geldi. Sıcağı sıcağına yorum yazamamak ne fenaymış ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yaz bölümü çıkmıyor şimdide. Siz yokken de üye değilsin dedi yorum yapamadım. Bu yorum çıkar İnşaallah..
      Herşeye rağmen güzel bir mola olmuş. :)

      Sil
    2. Evet içecek şaraptı Sebnem, sıcak şarap:-) Yalnız fonda dımtıs çıstıs bangır bangır müzik olmasa daha bi romantik olabilirdi tabi:-) İyiyiz neyse ki, kırık çıkık gezmekten vazgeçirmiyor bizi bacım:-) Hikâyeyi beğendiğine sevindim, pek bir ürkektim bu konuda:-)

      Yorumları kapatmıştım Hayalperest, reklâm yorumlara gıcık kaptığımdan, yazmıştım da gitmeden önce ama hikâyenin gerisinde kalınca görülmemiş:-) Güzel ve yorucu bir mola oldu, çocuklarla bir sürü tatil plânı yaptıydık güya ama burnumu çıkartasım yok dışarı :-)

      Sil
    3. Ben o yazıyı okudum da tam olarak herkese kapatığınızı anlamamışım. :) :)
      Olsun.. birkaç gün sonra geçer, onları da yaparsınız siz. Ben sizde o gücü görüyorum. ;) :)

      Sil
    4. Demek iyi anlatamamışım Hayalperest:-)

      Evet evet , kıpırdanma çalışmalarıma başladım. Ben kendimi zorlamasam hep yatmaya meyilli olduğum için :-) Bir de hem oğlanlar hem Can evde olunca hep birlikte bir şeyler yapma fırsatını kaçırmayalım diyorum ama televizyon karşısına yayılıp tenis maçı izlemek de çok güzel yaaa:-)

      Sil
  3. ha haaaa oh oh iyi tatiller neşeli günleeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deep:-)

      Sen benim hikâyemi okudun mu bakiim ?

      Sil
    2. dur okumadım. hangisi ama söleseneee okuyum :) özür görmemişim ki.

      Sil
    3. Etiketlerden hikâyeyi seç, henüz bitmedi ama:-)

      Sil
  4. Ohh ne güzel, Beyaza kızıl ne de güzel yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi Burcu:-) Her akşam yeniden çekmemek için zor tuttum kendimi:-)

      Sil
  5. Ay Handan,şu acı meselesine çok güldüm :)
    Bu arada geçmiş olsun, ama sen her halükarda tatilin tadını çıkarmayı başarırsın :)
    İyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, gülünmeyecek gibi değil Burcu:-) Biraz tadımız kaçtı tabi ama yine de plânladığımız hiçbir şeyden geri kalmadık:-)

      Sil
  6. Geçmiş olsun İkinize de..Güzel geçmiş anlaşılan, sevindim :))

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldiniz :)
    Dondurucu hava + kayak hiç bana göre bir tatil türü değil ;)
    Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gün içerisinde yukarıda hava inanılmaz sıcaktı Zeugma, şapkaları bile çıkartabildik. Şehir soğuktu ama. Ben bayılırım soğuğa. Kayak konusunda tam bilemiyorum bak, yakama yapışan üç tip olmasa bu acıyı çeker miydim:-)

      Sil
  8. Tüh kazalar olmasaydı şahane bir tatilmiş aslinda. Her şey gönlüne göre olsun . Iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özlem, pek yorucu bir tatildi, ama memnunum yaptığımıza:-)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun. Parmakla kurtulmana sevindim. Çünkü çok ciddi kazalar oluyor. Hem azap hem zevk kısmına katılıyorum. Aynen. İyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kadriye. Benim o parmağım alışkın zaten, ne gelse ilk onun başına gelir:-)

      Sil
  10. oooo içim açıldı valla:):) süper çok hoşuma gitti akşam akşam..

    YanıtlaSil
  11. Kızım ya güzelim hikayeyi yazmışsın yorumu kapatmışsın gitmişsin delü ettün benüüüüü :)) İlk gün yazdım yazdım bir güzel yorum uzun uzadıya ana bastım yolla tuşuna sonrası zaten malum :)) Yorumu kapatıyorum yazını görmemişim son günlerdeki koşturmacamın arasında. Handan süper bir hikaye olmuş, sen bu işi biliyon anacım devam devam :) Bu arada geçmiş olsun desene gittiniz her yerinizi kırıp döndünüz :) Fotoğraflar insanı mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah balım ya, sinir oldum reklâm yorumlarına, giderken kapattım ben de:-) Teşekkür ederim, bir de hikâyenin devamını yazmak için sessiz bir an bulabilsem:-)

      Evet bayağı sakatlandık, neyse buna da şükür ucuz atlattık:-)

      Sil
  12. Gunlerdir yorum yazamadim sana :( sen palandokene benim memleketimemi gittin, bol resim canimmm, hasret gidereyim bende

    YanıtlaSil
  13. Gecmis olsun ayrica canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, yorumları kapattıydım ben yokken reklam yorum gelip durmasın diye Mehtap. Niyeyse gıcık kaptım birden:-)

      Teşekkür ederim canım, yavaş yavaş geçiyor işte:-)

      Sil
  14. süpersiniz!! nazara gelmişsiniz geçmişler olsun..

    YanıtlaSil