Yeni Başlayanlara

Aralık 19, 2014

Öncelikle blog dünyasına hoş geldin. Burası sakin sulardır, kendine çok hırs yapma. Keyif alarak yazılarını yaz, dolaş, sevdiğin blogları oku, yorumların içten olsun, "Merhaba seni izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim "gibi basma kalıp bir cümle kurup herkese aynı yazıyı yazma, hepimiz aynı konumdayız, kimse zorlama yorumları sevmez.


Bloğunun arka plânına kocaman resimler koyma, yazılara eklediğin fotoğrafların boyutunu küçült sayfa açılışını zorlarsın aksi halde. Yazı rengin görünür olsun, okunur olsun:-) 

Sana gelenlerin yorumlarına cevap yaz, onları misafirin kabul et. Birisine cevap yazıp diğerini atlama, çok ayıp olur. 

Seni izlemeye alana kadar birilerine gidip, izlendikten sonra bir daha uğramamazlık etme,hiç hoş bir davranış değil. Ya da sadece gelip sana yorum yazana dönüp yorum yazmak da pek hesap kitap işi. Tabi bunun bir de elli kez gelip sana yorum yazana bir kere bile gidip bakmadığın boyutu da oluyor ki tam bir burnu büyüklük. Sakın sakın diyeyim..


Kılık, kıyafet kombinleri yapıp aynı kıyafetle bir milyon fotoğrafı oraya koymak biraz megolamanlığa giriyor. Bir bilemedin iki fotoğraf yeter, daha fazlasına girme, antipatik duruyor.

Birileri seni izlemeye aldıysa gidip o bloğa bir bak, yorum yaz ki anlasın karşı taraf da geldiğini. İllâ izleyeceksin diye bir kural yok tabi ama bu kadarını yapmak nezaket gereği. 

Sürekli mızmızlanan bloglar bir yerden sonra bayıyor, sürekli ovünenler de öyle, çizgini güzel tuttur .

Burası yarış yeri değil, takipçi sayın arttıkça başın göğe ermeyecek, maksat keyifli paylaşımlarda bulunup güzel vakit geçirmek, unutma:-) 

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Meraba, blogunuzu çok beğendim. Ben de beklerim.
    Blog adresim www.takipçi geldihanım.com

    (Hiişşşt.Çaktırma. bu şekilde en az 2 bin takipçi yapıp bir daha kastıkça kasacağım.)
    Ahaha :))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ha, takipçiye takipçi demezsin Zeugma, kim tutar seni: D

      Sil
  2. Her cümleye katılıyorum, güzel tavsiyeler. :))

    YanıtlaSil
  3. aybende biloğuma beklerim, az foto koyup çok yorum yaparım, ay herkes ben,i sevsin beni beğensim..bi milyonu bulunca muttluluktan geberebilirim....aa bide çok kıvranmam, öyle dengede tutarım ki ayıp ettin bak.. aaay içim dışıma çıktı yoldayım da sööleşemsi ayıp..tamammı oldumu şimdi acep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam, oldu canım, sen böööyle devam et anacım ay Prensesim diycektim :)

      Sil
  4. çok doğru tespitler, çoğu fikrimiz benzeşiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzeşmese birbirimizi bulmazdık zaten, değil mi Bahar :)

      Sil
  5. Eline, yüreğine, her bi şeyine sağlık. :) Düşüncelerime tercüman olmuşsun. Daha az önce senin sayfana 50 kere gelene 1 kere bile uğramamakla ilgili düşünmüştüm inan, tam üstüne yazını okudum. Diğer konularda da her cümlene katılıyorum mirim. Süper bi yazı ve konu olmuş gerçekten. Teşekkürler, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bana gelmeyenleri izlemeyi bıraktım CS, baktım sinirleniyorum, ne gerek var dedim. Hayır, gerçekten anlamıyorum , nedir bunun altında yatan mantık.

      Teşekkür ederim:-)

      Dediğin düğmeleri kalabalık yapıyor diye kaldırmıştım bi tarihte, koydum yeniden:-)

      Sil
    2. Teşekkürler yeniden koyduğun için. Çünkü kesinlikle her bloggerın okuması gereken bi yazı. Paylaştım şeker. ;)

      Sil
  6. Ama bunu google + 'da paylaşamıyoruz? Keşke o da olaydı, elim direk oraya gittiydi... :)

    YanıtlaSil
  7. Ağzına burnuna her bir yanına sağlık kız Handan yirim seni :)) Valla kimseyi kırmamak için bişey demiyordum ama fevkalade bir yazı yazmışsın ve diyemediklerimi dile getirmişsin ya helal sana balım:) Ha bu arada sayfana yeni yıl gelmiş bile :)) Günaydın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu epeydir aklımdaydı Hamiyet, ama kimseyi kırmadan yazma yolu bulabilmek için düşünmem gerekti biraz :) En yapıcı yol bu gibi geldi bana :)

      Biraz renklensin blog dedim, süslendi bizimki :)

      Günaydın sana da :)

      Sil
  8. süpersiniz hele mızmızlar için son derece yerinde olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. :) Valla Donkişot hepimizin zor anları var ve paylaşıyoruz ama bloğu çöp kutusu gibi kullanınca insan bir yerden sonra okumak istemiyor.. Bir de çok negatif yazınca insan iyice negatifleşiyor, silkinmek gerek :)

    YanıtlaSil
  10. Birileri lafları yemiş :)) yeni blogger olmadığıma sevindim vallahi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birilerine demedim Gülçin, yılların birikimini söyledim:-)

      Sil