Hep Çocuklara Olacak Değil ya Bu da Büyüklere Parti Fikirleri:-)

Aralık 28, 2014

İki sene önce ilk partimizi hazırlarken aklımdaki şey arkadaşlarımla günlük hayatın içinden sıyrılıp eğlenmekti. Yemek, içmek , sohbet çok güzel ama bunu hep yapıyorduk zaten. Ve ben çocuklar içerdeki odada elektronik aletlere gömülmüşken diğer tarafta iş hayatından, abuk insanlardan falan konuşmamızı değil, hep beraber farklı bir moda girmemizi istiyordum.

Önce partide yapabileceğimiz şeyleri sıraladım:

Bu bir yılbaşı partisi olduğuna göre muhakkak bir hediye çekilişi olmalıydı. Hediyelerin büyük olmasına gerek yok, eğlencesi paketi açmasında. ( Meselâ dün gece Metos'a kilitli buzdolabı poşeti çıktı, geçtiğimiz senelerde bulaşık süngeri çıkan da olmuştu:-)

Sonra bizim üniversite son seneden beri tuttuğumuz bir defterimiz vardı, hepimiz ona yazı yazmalıydık. Sizin de böyle bir defteriniz olmayabilir - ki büyük ihtimal benim gibi hafif çatlak değilseniz yoktur- minik bir defter alıp parti defteri yaparak herkese yazı yazdırılabilir hatıra olarak.

Kutu oyun oynanabilir diye düşündüm.( Hoş bizde hiç ona zaman kalmadı ama yapabilsek çok eğlenirdik eminim:-)

Bir tane de normalde hiç yapmayacağımız, çocuk işi bir eğlence bulmaya karar verdim. Oyuncakçı dükkânlarında gezerken gördüğüm bir blok içine gizlenmiş şeylerin kazı yaparak çıkartıldığı oyuncak ilk sene aldığımdı. Onları kazıp çıkartırkenki halimizi görmeliydiniz:-) ( Bakınız:-) İkinci seneki üç boyutlu puzzle alıp anneler çocuklar arası kim önce tamamlayacak yarışması da daha az eğlenceli geçmedi:-) (Bakınız:-) Bu sene de porselen kupaları boyadık büyük bir ciddiyetle:-)



Bir dahaki sefere kupaları Z boyasın, sanat eseri oldu onunkisi :)


Yine yeni yıl temasından dolayı dileklerimizi yazıp asmak da bir faaliyet oldu.

Sıraladığım bu faaliyetleri yazıp ağacın dallarına astım. Hangisini yapacağımız da ayrı bir eğlence unsuru olsun istedim çünkü. Herkes bir tane çekebilsin diye araya "Zamanımız az başka bir kart çekin, kahve molası" gibi seçenekler de ekleyerek kişi sayısına eşleştirdim :)


Üç boyutlu yapbozlarla uğraşan çocuklar:) Bir de inatçılar, neredeyse başka bir şey yapamayacaktık :)

Yemek yenip sofra toplandıktan sonra hepimiz bir araya gelip şimdi sırada ne varmış, sen ne yazdın, bunu nasıl yapacağız derken bütün gece negatif duygulardan uzak keyifli bir gece geçirdik:-)

Kardan adamla çam ağacı olmazsa olmaz :)

Tabi böyle bir parti için öncelikler bir ay öncesinde düşünmeye başlamak şart:-) Uzun zamana yayıp keyifle hazırlamalı her detayı:-)

Any'nin Uzunkavaklaraltındayataruyumazoğlu çalışması, kocaman bir kucaklaşma ve hep uzunların arasında yok oluyorum diye yakınan Any :) Çam ağacının başında da bir poz olsun bari.

Bir de benimkisi gibi sizinle aynı keyfi alan arkadaşlarınız olmalı ki cıvızlamadan bütün hepsine gülerek iştirak etsinler:-)


Dilek ağacındakiler de zaman kapsülüne eklendi, anketler doldurulup koyuldu, çantadan ufak tefek şeyler bulunup içine atıldı, şimdi beş sene bir köşede saklanacak :)

Son olarak evet güzel bir sofra önemli olabilir ama daha da önemlisinin yorgunluktan yüzü düşmemiş gülümseyen bir ev sahibi olduğunu unutmayın.. Panik yapmayın. Her şey yetişir, hem yetişmezse de yetişmez canım, insanız sonuçta :)

Benzer yazılarım

21 Yorum yap

  1. bu nefis yazıya döncem yine. üç tane çılgın aşk filmi var yaaa. senin dediğin true romance. eveeet dinamit gibi film yaaa :) ama bu da şeker film :)

    YanıtlaSil
  2. ah evet arquette kardeşler. bak en güzelleri rosanna arquette ama. bunda da erkek kardeş david oynuyo işteeee. çok kıt fikirliyiz işteee. köstebek evet evet :)

    YanıtlaSil
  3. Oyunculuk olarak olabilir ama güzellik olarak ben Patricia'nın genç ve zayıf hallerini beğeniyorum en çok:-)

    YanıtlaSil
  4. Nasil eglenmissiniz ne guzel vakit gecirmissiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok eğlendik Mehtap, sabahlayacaktık neredeyse. En sevdiklerimle evde geçirilen vaktin tadını dışarda hiçbir eğlence yeri vermiyor:-)

      Sil
  5. Biz de ailecek bir aradayken feci eğleniriz yılbaşında. Benden de bir öneri gelsin o zaman şimdi aklıma geldi eğer erkekler yadırgamazsa erkekler arasında bir dansözlük yarışması (en iyi kadın gibi dans eden kazanır gülmekten yerlere yatmak garanti) kadınlar arasında da en iyi kabadayı hareketleri yarışması yapılabilir belki :))

    YanıtlaSil
  6. Bu fikirleri yazmalıyım. Çok tatlısın Handan. Çocukların çok şanslı oladuklarını biliyorlar mı?

    YanıtlaSil
  7. yumurtadan yapılmış kardan adama bayıldım,yerim onu beeennn :)

    YanıtlaSil
  8. harika bir geceymiş,bunda da en büyük pay yaratıcı ev sahibesinin
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  9. Bu fikirler de çok iyi GeCe, eğlenceli olacaktır gerçekten de :-)

    Teşekkürler Kadriye, çocukları bilemiyorum ama ben farkındayım şanslı olduğumun:-)

    Mozarella peynirindendi kardan adam Minikmini, hiç yumurta aklıma gelmedi bak:-)

    Teşekkür ederim Çenebaz, herkes aynı kafadan olunca daha da güzelleşti gece tabi:-)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Handan, senin her şeyi daha eğlenceli kılacak fikirlerine bayılıyorum. Yaşam enerjine hayranım. Senin gibi bir insanla yakın arkadaş olmak isterdim.Çocukların, eşin, arkadaşların ve çevrendeki herkes çok şanslı. Onları pozitif enerjinle sarmalayıp mutlu olmalarını sağlıyorsun. Sevgiyle öpüyorum ve yeni yılını kutluyorum arkadaşım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sözler bunlar Nermin, çok teşekkür ederim canım:-) Kim bilir belki bir gün seninle de bir kahve keyfi yaparız karşılıklı, belli mi olur, hayat güzel sürprizlerle doludur :-) Benden de kocaman sevgiler:-)

      Sil
  11. Ne kadar eğlenceli ne kadar mutlu nasıl da bulaşıcı fotoğraflar nasıl bir içtenlik bu! Harikasınız :) Öyle güzel ki ! Hiç bozmayın emi :)))

    YanıtlaSil
  12. Super fikirler yaa bayildiiim :)) tesekurler degerlendirmeye deger !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Biz çok eğlendik Eda, bir anımız boş geçmedi :-)

      Sil
  13. Süper kadın Handan yine iş başında :) Bu arada sana kar gönderdim yakala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi, geldi Hamiyet, onu izliyorum şimdi:-)

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. :-) Bizim çocuklar çok eğlendiler Bahar, çekilişlere bayılıyorlar:-)

      Sil
  15. her şey çok güzel de ben en çok kardan adamı beğendim...ne sempatik olmuş öyle:)

    YanıtlaSil