Ya Ben Yıllarca Villada Kalmışım da Haberim Yok

Kasım 11, 2014

Canım sıkılınca ev ilânlarına bakarım bazen. İki yılda bir ayakkabı beğenip alamayan bir insanın ev bulması da bayağı zor takdir edersiniz ki. Evi biraz beğenmeye başladığımda fiyat uçmuş oluyor zaten.

İlanlardaki fotoğraflarda ilk pencereye bakıyorum, oradan karşı evin penceresi gözüküyorsa içinde her nevi lüks olsa da benim için bitiyor .

Şimdi villa diye evler satıyorlar. Dört katlı falan olma saçmalıklarını geçtim. ( Dört kat yahu, dört kat, in çık bitmez, düşünmesi bile fena) Evler bitişik düzen, bahçede masa atacak yer yok neredeyse, kapının önünde iki lâf etsen beş aile dinleyecek.. İnsan utanır ona villa demeye. Toplu konut bildiğin.

Onca yıl İzmir'de oturduğum lojman evi o villalardan konforluydu inanın. Duvardaki kocaman çatlakları, temeli olmadığından sağa sola yatmaktan arada bir açılan ya da kapanmayan kapıları ve national geographici aratmayan börtü böceğiyle yine de daha iyiydi, hiç olmazsa kimseyle burun buruna değildim.

Villaymış, pöh...

Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. ha hah haa ....
    any:)
    günaydın canım

    YanıtlaSil
  2. Sen görmedin bizim o villayı Any, bir milyon dolar ederdi en az:-) Günaydın canım:-)

    YanıtlaSil
  3. İnsan evin içine bakıyor, çevresine değil..
    böyle oluncada yapanlar dışa değil içe önem vermeye başladılar..

    YanıtlaSil
  4. Şu emlak ilanlarına gülmekten ölüyorum ben zaten.
    En son bir ev ilanında şu açıklamayı gördü bu gözler
    " bir odası karanlık ama ışık açılabilir. " Heyt be!
    Zamanında Ultra Lüks evler hakkında da yazmıştım bak ; http://www.keskegercekolsa.com/2011/06/ultra-luks-yaz.html#.VGMhqb5D-i4

    YanıtlaSil
  5. Apartman dairesinde bile bir nebze anlarım da Hayalperest villa diye aldığın evin penceresi yandaki villayla bitişikse gerçekten sorun var demektir. Ama yok herhalde ki birileri satıyor birileri de alıyor..

    Ha ha haa, ışık açılabilir Damla, niye öyle diyorsun:-) Baktım yazına, o ebeveyn banyosu bir harikaydı:-) Ben de dört odalı ama tek tuvaletli bir evde nasıl yani neden tek tuvalet var dediydim. Adam dedi ki bu ev eski de ondan, karşıda yeni bloklar yapıyorz onlarda iki tuvalet var. Peki bu ev kaç yıllık? Beş... O zamanlar , beşş yıl önce medeniyyet gelmediydi daha malum:-)

    YanıtlaSil
  6. "İki yılda bir ayakkabı beğenip alamayan"

    Burcun akrep mi? Ben de hiçbir şey beğenmem kolay kolay, dımdızlak ortalarda gezerim :)

    YanıtlaSil
  7. Teraziyim Burcu. Geçen gün artık zorunluluktan aldım bir ayakkabı, iki sene sonra haliyle artık şart oldu, ama görsen kara lastik gibi bir şey... Ya hem rahat hem şık modeli yok mu kardeşim bunların:-)

    Neyse yalnız değilmişim, sevindim:-)

    YanıtlaSil