25 Kasım 2014 Salı

Uzun Kış Gecelerinde Film Keyfine Eş

Kocaman bir kâse patlamış mısır :-). Evde kokusu çıkmasıyla sanki masalsı bir hava oluşuyor gibi geliyor:-)


Çelik tenceremizin ( Seramikte de yaptım) dibini kaplayacak kadar incecik sıvı yağ koyup ocağın altını açıyoruz. Yağ kızana kadar bekliyoruz. Deneyimlerim tencere kızmadan içine mısır tanesi atılınca kuruyup sertleştiğini gösteriyor onun için bu ön işlem. Sonrasında tencerenin dibini kaplayacak kadar mısır döküyoruz, sakın gözünüze az gözüküp de daha fazla koymayın, kapaktan taşıyor yoksa. Kapağı kapatıp ( Tam kapanmayan kapaklardan uzak durun, her yer yağ olur ben karışmam.) Seslerin çıkmasını bekliyoruz. Arada hafif sallayıp sesler azalınca fazla bekletmeden ocağı kapatıyoruz. Dur, kapağı hemen açma! Kesin içerde zıplamaya hazır bir tane vardır o da çıtlasın sonra açarsın:-)

Şimdi üzerine tuz serpip keyif yapmak zamanıdır, afiyet olsun:-)

12 yorum:

  1. kız canım çekti resmen burnuma koktu desem
    akşama yapayım da millet bayram etsin ....

    bu arada ben hep fazla koyup hep taşırıyorum.....
    any:))))

    YanıtlaSil
  2. Dikkat edersen fotoğraftakinden de taşmak üzere Any, mısırın dibiydi hepsini koyayım dediydim:-) Yap yap, Metehan'a kaç kilo yapsam yiyor maymun:-)

    YanıtlaSil
  3. Şimdi daha fena bişey diycem ...
    gittim bakkala hazırından aldım eee iş yerinde olunca hazıra taban

    any:))))

    YanıtlaSil
  4. Ha ha ha, o da bir seçenek tabi, üstelik tencere yıkamak zorunda da kalmazsın:-)

    YanıtlaSil
  5. ben tuzunu da patlatmadan önce atıyorum. üçü bir arada:)))) mısır, yağ, tuz. bir de en derin tencereye yapıyorum anca yetiyor bize:))))afiyet olsun
    çenebaz

    YanıtlaSil
  6. Evet tuz o zaman da atılabilir. Benim oğlum tuzladığıma da tuz attığından sonraya bırakıyorum o işi Çenebaz:-) En büyük tencere bizde de ancak yetiyor:-)

    YanıtlaSil
  7. Evde hangi yöntemlerle yaparsak yapalım, sinamada yediğimiz mısırların tadını vermediğini düşünüyorum her zaman...

    YanıtlaSil
  8. Sinemanın keyfi başkadır tabi Pis Patiler. Ama bu yöntem de yağı kızdırıp yaparsan bayağı başarılı :-) Meselâ ben de mısır patlatma makinasınınkini hiç sevmem, çok kuru oluyor çünkü.

    YanıtlaSil
  9. Ben korkarim patlatmaya.hep esim patlatir ;)

    YanıtlaSil
  10. Ben Can'a desem nasıl yapmaya çalışır acaba , çok merak ettim şimdi bak Mehtap. Kapağı kapatmaz mı diye telaşlansam mı diye düşündüm ama gerek yok sanırım, tencereyi de mısırı da bulamaz nasıl olsa:-)

    YanıtlaSil
  11. dün gece yapmıştım çok güzel oluyor uzun kış gecelerinde :)

    YanıtlaSil
  12. Kokusunu seviyorum en çok Bahar:-)

    YanıtlaSil