Kaldı Otuz Dört

Kasım 05, 2014

44lük listemden onuncu maddeyi de bugün bilmeden gerçekleştirmiş oldum. Değişik bir yemek arıyordum, beşamel soslu sebzeli dana sote pişirdim:-)

Soğanlı sarımsaklı kısık ateşte pişirip dometes sosuyla karıştırdığım eti borcama yaydım. Üzerine garnitür (Patates, bezelye, havuç haşlanıp katılabilir ben kolayına kaçtım:-)  ve beşamel sos ve rendelenmiş kaşar koyup 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.

Zaten kemerin bile üzerine beşamel sos dökülüp kaşarla fırına sürülse böyle görünür eminim:-)



Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Oldu mu şimd ama? Açım bi de. Beşemel sos dedin üstüne. Ağzımın sularını zor zaptediyorum. Afiyet olsun diycem, ama inan dilim varmıyo... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak açlıktan beşemel olmuş sosun adı bilem... :P

      Sil
  2. Imm çok güzel görünüyor :)) Beşamel sosa ben ısınamadım bir türlü:D

    YanıtlaSil
  3. Ayyy, yaaa ben yeni öğrendiğim yemeğin tarifi için şeyettiydim CS. Kendim akşam yemeği yedim ya, sanki en az can çekilen saat bu gibi geldiydi..

    Ben çok severim de pek yapmıyordum Şenay, kalori meseleleri:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yok yok, şeytme sen. Şimdi doydum, sorun yok. Ama beşameli neye döksen adam ettiği bi gerçek valla, pek de severim. Brokoliyi bile adam ettiğini bilirim. ;)

      Sil
  4. Neyse, iyi bari :-) Afiyet olsun:-) Karnıbahara da yakışıyor bak CS:-) Hatta okulda bir öglen molasında hiç üşenmeden Maçka'dan arkadasın Taksim'deki evine gidip yemişliğimiz vardır. Tabi okula döndüğümüzde herkes duymuş, bize karnıbahar ha şeklinde bakış atıyordu:-) Tamam bakıştan biraz daha sesli hali olabilir:-)

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık, tadı da nefistir kesin :)
    Tam yazacakken gördüm, hemen üstte sen yazmışsın. Karnıbaharı kendi suyuyla hafif haşlayıp beşamel + kaşarla fırına atınca da nefis oluyor.
    Bazen beşamel yerine süt, yumurta, un, kaşar rendesi çırparak da yapıyorum.
    Haşlanmış her sebzeye uygulanabiliyormuş, ıspanak graten de varmış örneğin. Ben sadece karnıbahara uygularım.

    YanıtlaSil
  6. Evet ben de o karışımı mantarda kullanıyorum Zeugma. O tarif karnıbaharın en lezzetli hali:-) Kızartmayı saymıyoruz tabi, öğk o öğk:-)

    YanıtlaSil
  7. enfes görünüyor,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ediyorum Etkaca:-)

    YanıtlaSil
  9. Çok şahane bir şey bu beşamel sos, kim bulduysa Allah razı gelsin, beri dursun :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık nefis gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Bahar:-) Görüntüsü ve lezzetiyle tam misafirlere ikram etmelik olmuş, hem de pratik:-)

    YanıtlaSil
  12. hımm enfes görünüyor gerçekten..denemek lazım

    YanıtlaSil
  13. Ben kırmızı et çok sevmem ama içindeki diğer malzemelerle güzel oldu Sevda, denenebilir:-)

    YanıtlaSil