Bir Film Eleştirisinin Düşündürdükleri. ( Ay Ne Gri Bir Başlık Oldu:-)

Kasım 30, 2014

Dün akşam Deep'in Film Seçkisi'ne bakarken benim çok sevdiğim filme dört üzerinden iki verdiğini gördüm. Filmdir herkes her filmi aynı şekilde sevmek zorunda değil :-) ( Ben de "Neee, iki mi verdin" diyerek gayet seviyeli bir şekilde kendisine bildirdim zaten:-)

Sonra düşündüm , ben film eleştirisi hiç yapamam, öyle puanlama falan anlamam. Sevdiklerim ve sevmediklerim vardır, o kadar.

Bu da hayatla ilgili bir filmdi. Evet çevrimi çok ilgi çekici değildir belki. Ne bileyim içindeki abuk ilişkiler olmasaydı da olurdu bence. Genç olsam ben de çok etkilenmezdim büyük ihtimal.

Oradaki kadının hayatı sıfırladığı boş daireye girmesi, yıllar boyunca birikenlerin altında nefes alamaz hale gelenler için daha bir cazip herhalde. Tek başına olmayıp yaptığın her adımda bir sürü kişiyi de hesaplamak zorunda olmak. Hele de sevgi bağıyla bağlı olduklarına. Bu sırada bir çok şeyden vaz geçmek. Gitar çalmak gibi belki:-)  İnsanı daha hassaslaştırıyor .

Bugün bir film daha seyrettim. Saçmasapan bir film belki. Kevin Costner'ın Sonsuz Aşk'ı. Eşinin çantaları toplayıp gidiyorum, doğrularımdan vaz geçemem sahnesinde ağladım yine. Doğrularını savunup hiç birşeyinden vaz geçmeyen insanlar hep hayranlğımı uyandırır. Ben olsam aman bebek ne olur, yok eşimin yüzü asıldı, aman kırgınlık olmasın, bıttırı bıttırı bir sürü şey düşünüp gidemezdim.

İşte bu yüzden hayatının son günlerinde kimsesiz bir kadının bir eve kendini kapatıp alış veriş yapıp , yiyip içtiği , sıradan bir film çok etkileyici olabiliyor kimileri için.

Üstelik filmin sonunda diyor ki hayatımı bununla geçindiremem, daha önemli işler yapmam lâzım moduna hiç gerek yok, hem mutlu olup hem de hayatta kalabilirsiniz..

Daha ne olsun:-)

Sevgili Deep, teşekkürler bunları düşünmemi sağlayabildiğin için.

Sanırım ben o filme dört tam puan vermeye devam edeceğim, bana hissettirdiklerinden, irdelettikleri ve hatırlattıklarından dolayı:-)

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Canım ben de dört veriyorum. Sen dört verdiyse. N : ) filmi izlemedim ama olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ha ha ha, ilâhi Nihal, teşekkür ederim: D ( Filmi de izleyip hiç sevmiyormuşsun sonra:-)

    YanıtlaSil
  3. izlemedim ama merak ettim şimdi :))

    YanıtlaSil
  4. Filmin ismi Gitar, Bahar:-) Arada cinsellik içeren sahneleri olmasa da olurdu bence ama çok severek izledim yine de:-)

    YanıtlaSil
  5. Sen zevkli kadınsan begendiysen izleriz ki ;)

    YanıtlaSil
  6. :-) Yaşadıkları, aklından geçenler hatta o sıradaki ruh hali bile etkiliyor insani film beğenirken Mehtap:-)

    YanıtlaSil
  7. Her film her kişide aynı etkiyi yaratmaz. Hatta toplumlar arası bile büyük faklar var. Artık kültür yok oldu hepimiz amerikalıya döndük desek bile bi film için amerikalıların verdiği puanla bizim verdiğimiz puanlar bile çok farklı oluyor.

    YanıtlaSil
  8. Ben de öyle söylüyorum İlk İnsan. Hatta farklı ruh hallerinde bile değişiyor bazen. Ya da yirmili yaşlarımda izlediğim filmlere şimdi dönüp bakmıyorum bile:-)

    YanıtlaSil
  9. gelcektim yiaaa. bugün pazar. ev işi günüm. temizlik ütü yemek günüm yiaaaa :) okudum da yoruma gelmemiştim. yarın gelcektim. yarın yine gelirim. heheee eleştirmen olabilirsin işteeee. kıyamam taam bari 3 yapayım yaaa. ay du bak ne dicem. bi film eleştirisi kitabı al bak. iyiler var. film eleştirisi obcektif yapılır ki. bi dolu kıstas var. sevmek ve duygusal etkilenmek diye bir kıstas yok beee :) hah haaa baksanaaa bi filme bayılırız ama kötüdür yaaa ya da sıkıntı basar ama o film iyidir. esnek konu işte. filmdeki kızın duygularını hissettim tabeeeee. herıld yani. bak bu filmi bi italyana farnsıza verseydik daha iyi olurdu. amerikalılar çok kötü yapıyo filmleri yaaa. filan filan. ama sana katılıyorum. demek ki hayatının filmi olmuş. heey bak bugün yazdığım gabrielle'i izlesene bak o daha iyi kikikiii :)))) bak ne dicem filmlere not verirken kişisel duygularımı katmamaya çabalıyom. olabildiği kadar. şöyle diyek, gitar, duygusal olarak 4 sanat olarak 2 :) hadi ortada anlaşalım yaaa. 3 :)

    YanıtlaSil
  10. Ha ha ha, ama ben senin ikine bir şey demiyorum zaten Deep. Kendim de dört falan diyemem aslında, benimki sadece sevmek ve sevmemek:-)Film eleştirisinden anlamam ,öyle bir çabam ve niyetim de yok. Zaten eleştirmenlerin beğendiği filmleri de sevmem genelde :-)

    YanıtlaSil
  11. kikiki boşver eleştirmenleri onlar sıkıcı yaaa ben de obcektif subcektif karışık işte. 2 3 4 önemli diil zaten. neyse annaştıık :)

    YanıtlaSil
  12. Zaten anlaşmıştık Deep:-) ( Kız gitarist diildi kısmı:-) Ben kendi film zevkimle ilgili irdeleme yaptım sayende. Teşekkürler:-)

    YanıtlaSil
  13. Handan deep de yazdım en sevdiğim filmler den ben 4 de veririm 14de
    Üç kere seyrettim hele sonuncu uykum kaçtı mutfağa su içmeye gittim tv açtım ve film başladı tekrar sonuna kadar seyrettim. Çok iyi bir şey yaptım:))
    Sevgiler havva peynirci

    YanıtlaSil
  14. Çok iyi yapmışsın Havva :-) Ben de bir tek ben mi sevdim bu kadar diyordum:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeet havva ve handan voltranı oluşturduuu :) birimiz hepimiz hepimiz birimiz için :)

      Sil
    2. Kırmızı gitarlarımızı kapıp geliyoruz başına Deep:-)

      Sil
    3. hah haaaa çalmaya mıııı başımda kırmaya mıııı :)

      Sil
    4. Ha ha ha :-) Duruma bakıcaz artık:-)

      Sil