Öğlen Saat Tam On İkide Dört Dörtlük Oluyorum :)

Ekim 12, 2014


Tam kırk dört yıl önce başlamış maceram :) Şanslı bir bebekmişim.




Dünyalar güzeli tatlı annem hep yanımdaymış:)


 Canım babam hep istediği kızısına kavuşmuş...



Müzikle, sanatla iç içe olmuşum doğduğum andan itibaren.


Ferhan Ablamı hatırlıyorsunuzdur, doğum gününü hep birlikte kutlamıştık bu sene :) İşte onun kucağındayım burada :)


Ve sevgili halacığım. Metehan'a hamileyken Ankara'da teftiş yapıyordum. O zaman bana yaptığı yemeklerin tadı hâlâ damağımda. Canım hiç bir şey yemek istemezken, onun sofrasında ne görsem silip süpürüyordum. Huzur içinde yatsın..


Bakın işte ben, ilk yaş günümde. En soldaki Mehmet Ağabeyim, okula koşup babama beni müjdeleyen . "Müştemi isterim enişte" diyerek gitmiş yanına :) Pamuk anneanneciğim, elinde çikolata olmadan bir gün bile gelmemiştir bize. Pamuk elli kızım diye sevmesi kulağımda. Onun ördüğü şalları kullanıyorum hâlâ. Nur içinde yatsın. Anneme baksanıza... Benim yarı yaşımda, gencecik bir kız gibi. Pastaya bakarken ne düşünüyormuşum acaba.. Miraç, erkenden ayrıldı aramızdan. Gencecik.. Onu kucağında tutan babaannem, kızım ben senin evlendiğini görmek istemiyorum derdi. Görmedi. Ben evlendikten bir ay sonra vefat etti hiç göremeden... Elinde örgüsü, divanda oturmuş bana anlattığı masalları nasıl unuturum. Pantolonlarımı örerdi hep. Benim boyum uzadıkça pantolonlar da uzardı. Dizleri yırtılınca sökülüp örülürdü yeniden :)




Hanım kızımız büyümüş, iki yaşına ulaşmış. Devrin bütün şarkılarını söylüyor kendince :)


Küçük afacan Handan yakalanmış  :)


Görele'de anneannesinin evine gidiyor.


Pazen pijamasının içinde ne düşünceli :)


Minik piyanosunda notaları öğretmiş bile babası :)


Saçlar henüz düzleşmemiş.


Fotoğraflar özlemlere çare olsaydı keşke.. İşte Halit dayım Fatoş Yengemle evleniyor, gencecik... Bu sene ilk defa olmayacak doğum günümde... Diğer yanımda Lami dayım, ne uzun sohbetlerimiz olurdu, sabaha kadar anlatırdı...Ne gülerdim hikâyelerine.. İkisi anneannemi de alıp aralarına keyifle bizi izliyorlardır şu anda eminim... Dört yaşında Handana baksanıza, pek mutlu , sevildiğinin de ne kadar farkında değil mi :)


Hülya Abla'm pek tatlı gülümsemiş.. Yaşar'ın asıl herkesin arasındaki bir pozu vardı ki , onun bulmam lâzım benim :)


İlk okul birinci sınıf, yirmi üç nisan.. Annemin hazırladığı papatya kostümü ile :) Hem biliyor musunuz abla oldum artık. Ne mutluluk..


Hep Ayşegül bekliyorduk da erkek olduğunu öğrenmiştik ya bebeğimizin. Önce kızlara göre daha sevimsiz olacakmış gibi düşünüyordum ki aklıma kendi kardeşim geldi... Daha güzel nasıl olabilir bir çocuk baksanıza tatlılığa :) Oğluşlarım da tıpkı onun gibi kıvırcık uzun saçlı halleriyle çok şekerdiler. Ama tabi benim bunlardan haberim yok henüz sadece "küçük anne"yim :)


Canımın içi..


İşte bir güzel sahne daha.. Naime Öğretmenin evine gidip kalmayı ne çok severdim. Üniversiteye hazırlık için dersaneye yazılırken yanımdaydı da kazandığımı görememişti. Çok erken ayrılmıştı aramızdan çok..

Annemin kucağındaki bebek kim dersiniz? Geçen ay evlenen yakışıklı güçlü koruyucum tabii ki :) Emir. Ferhan Ablamın tatlı küçük oğluşu.




Ooo, ilk okuldan mezuniyet anı gelmiş bile.. Balolar falan yoktu biz küçükken, öğretmenlerimizin büyük bir özveriyle hazırladıkları mezuniyet gösterilerimiz vardı. Ne güzel günlerdi...


Babamın şarkısını okuyorum burada Sevgi Öğretmenime..

Sevgi sınavına geldik
Yokla biraz öğretmenim
Anılarımız sararmış
Akla biraz öğretmenim..

Sevgi öğretmenimin son günlerinde onu görme imkânım oldu.. Elini tuttum, öptüm usulcacık. O benim gözümde iki katlı evinin bahçesinin çiçeklerinin arasında kitap okurken kalacak hep. Ve evinin bodrumundaki çocuk kitaplarıyla büyülendiğim anı asla unutmayacağım.


İşte söz ettiğim kırmızı örgü pantolon. Ben uzadıkça onun da paçasına çizgiler eklenmiş :)


Asu ile oyun oynuyoruz. Geçen yaz Görele'de çocuklar oynuyorlardı artık bizim yerimize, nasıl da geçmiş o kadar zaman.. Emünem benim. Ben de onun Saffeti:)


Burası Ahmet Amcanın dağın tepesindeki evinin arka bahçesi. Nasıl güzel bir gül bahçesiydi bilseniz. Evinde odaların arasındaki bir minik koridorun sonunda masası vardı, yanında da kocaman bir pencere bu bahçeye bakıyordu. Hâlâ düşündükçe özenirim :) Ahmet Amca şair. Çok sevdiğim şiirleri var. Rahatsızlanmış diye duydum en son, umarım tez elden iyileşir. ( Objektif'e yazdım hemen bir şiirini, işte şurada)


Madem köye çıktık, memleketten devam edelim :) Trabzon Atatürk Köşkü'nün girişindeki boy aynasında toplu bir fotoğraf :) Annem, babam, Kürşad, teyzem, Asuman, Akif.. Akif'in bize gazoz yetiştiremediği yıllar. Biz yine onların gacocunu bitirmişiz :) Zaten biz Lütfiye teyzemlerde kalırdık hep. Gelsin pandispanyalar, gitsin tatlılar :) (Valla oradan gönderdi yine, siz bu satırları okurken ben yiyor da olabilirim:)


Yine Görele. Teyzemlerin ahşap iki katlı evi. Yanımdaki amcamın kızı ama :) Sevgili Golak. Anlatarak bitmez birlikte anılarımız. Liseden mezun olmuş üniversite sınav sonuçlarını bekliyorum.


Amcacığım ve Emel Yengemle birlikte.. Evlerinde ne güzel zamanlar geçirdim. Canım amcam da ne zamandır aramızda değil, ama sofra başında biraz daha birşeyler yemek için bize anlatıp dikkat dağıtmaya çalıştığı hikâyeler aklımda :) Ve " Ne güzel kızlarımız var değil mi Emel?" diyen sesini duyduğum sürece benimle sayılmaz mı? Allah rahmet eylesin..



Ah Salise Teyzeciğim, ne arandım fotoğraf bulmak için. Her daim makinadan kaçardı, neyse ki sonradan dijitaller çıktı da eğer sevmezsen sileceğim diyerek razı ederdim çekmeye. Çocukların sünnetinde, ne de tatlı bakmış.. Sessiz, sakin, tatlı teyzem, rahat uyu..


Anne olduğum o özel an da yer almalı tabii ki.. Karnımdaki pilates topu değil Metehan :)


Eniştemsiz de olmaz şimdi. İzmir'de misafirimiz olurdu her geldiğinde. Ama hiç kalmazdı bizde. Bir gece sadece bir gece, Can çok hastaydı, eniştem de ona kıyamadığından yatmaya karar verdi. Gece yarısı bir depremle uyandık ki... Otele dönse kesin sokakta sabahlardı, ne şans diye söylemiştik :) Yakında gelir yine :)


Annemin dayısı ve yengesi :) Çocuklarla gittiğimizde demiştik ki dayınızın dayısının dayısına geldiniz.. Her zaman güler yüzlü her zaman tatlı Necati Dayıcığım, mekânı cennet olsun.. Hemen buraya onun ağabeyi Recai Dayımı da eklemeliyim. Kocaman dayım. Genç dinç askerler seni hiç unutmuyor, gür sesin ve dinç adımlarınla zımpara rap rap zımpara rap rap...


Resmiye Teyzem ve Recep Amcam. Yalancı teyzem. Kapıda bana kaç teyzem olduğunu sormuş birisi. İki teyzem var bir de yalancı teyzem var demişim hâlâ güleriz. Ben kendimi bildim bileli komşumuz. Burada da Bilgiç daha kırk günlük olmadan yollara düştüğümüzde onların yazlığını bastığımız bir gün :)

 








Ve harika doğum günü sofraları :) İster kalabalık ister biz bize..

Ama siz de biliyorsunuz artık, hiç bir zaman yalnız kalmadığımı.. Bütün sevdiklerim her an yüreğimde :)


Ah, bu kadar uzun plânlamamıştım bu yazıyı ben, bir anda sürüklendim zaman içinde:-) 

Ee, ne duruyorsunuz, siz de mumu üflesenize:-) 


☺♥ ☺ ♥ ☺ ♥ İYİ Kİ DOĞDUM☺♥ ☺ ♥ ☺ ♥

Di mi :-) 

Benzer yazılarım

28 Yorum yap

  1. İyi ki doğdun tabiki Handan Nice yıllara sağlık ve huzurlu ermen dileğiyle. Ne güzel bir post olmuş. Hayatının film şeridi. Şanslısın bence sevgi dolu bir hayatın olmuş. Bundan sonrasında da öyle olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. İyi ki doğdun şekerim ne harika bir dört dörtlük oldun sen yahu :)Hep böyle mutlu geçsin hayatın inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Kadriye :)Sevgi hepimizi sarıp sarmalasın hep canım..

    Ne güzel dört dörtlük oldu di mi Hamiyet :) Teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
  4. handan
    nice yıllara,
    anıların mı güzel,sen mi onları güzelleştirdin:)
    yaşın kaç olsa da belli ki geçmişten geleceğe dört dörtlük bi handan var
    nice yıllara

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Havva:-) Dört dörtlük her daim olmasa da üç dörtlük, iki dörtlükle de kabul etmek kendini ve elinden geleni yapmak güzel:-)

    YanıtlaSil
  6. İyi ki doğdun Handan, seni sen yapan herkesi de tanımış olduk. Harika bir post olmuş. Biz sana değil, sen bize doğum günü hediyesi vermişsin. O resimlerdeki gibi, önündeki yıllar da mutluluk dolu geçsin. Sevgiler
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  7. Evet beni ben yapan herkes burada Çenebaz, hepsini anmak istedim :-) ( Arkadaşlarım hariç, bir kırk dört fotoğraf daha gerekecekti aksi halde:-) Teşekkür ederim canım:-)

    YanıtlaSil
  8. Adeta bir roman gibiydi, ellerine sağlık. Güzel annesinin güzel kızı Handan'ın yaşamı çok hareketli, rengarenk geçmiş.
    Neredeyse her kareden bir kişinin artık hayatta olmayışı feci hüzünlendirdi beni:( Allah rahmet eylesin hepsine.

    Dört dörtlük yeni yaşını kutluyor, sağlık ve huzurla gelecek nice yıllar, uzun ömürler diliyorum sevgili Handan. Tüm sevdiklerinle birlikte...

    YanıtlaSil
  9. koccamaaan musmutlu yıllar diliyorum:):):)

    YanıtlaSil
  10. hepsi de ayrı güzel, duygulandım..

    doğum günün kutlu olsun güzel arkadaşım, sağlıkla, huzurla, mutlulukla nice nice yıllara....

    YanıtlaSil
  11. Ayy...insan nasil duygulaniyor fotolari izlerken..... gözlerim dolu dolu okudum, izledim hepsini. Paylastigin icin sagol Handan'cim ve kutlu olsun dogum günün. Nice uzun ve saglikli yillar diliyorum, tüm sevdigin insanlarla birlikte insallah.
    Cok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Doğum günün kutlu olsun. İyi ki doğmuşsun da ben de hayat dolu pozitif yazılarını okuyabiliyorum:)
    Pınar

    YanıtlaSil
  13. Doğum günün kutlu olsun! Hayat kısa bir film şeridi gibi değilmi.. Ne çabuk geçiyor zaman ve sevdiklerimiz ne çabuk ayrılıyor aramızdan..
    Dilerim yeni yaşın ve bundan sonraki yaşların hep sevdiklerinle içiçe geçsin ve gönlünce sür nice güzel yaşlarını..
    Öperim

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim Zeugma..Sevdiklerimiz hep bizimle olsun, hep:-)

    Koskocamaan sarılıyorum ben de sana Yaz:-)

    Teşekkür ederim Baharcım, her yaşa bir fotoğraf koydum, ama bu çok uzun oldu sanki, sanırım bi yanlışlık var hesapta:-)

    Hüzünleniliyor Ayşecim, bir taraftan da mutlu oluyorum hepsini görüp küçük mutlu ayrıntılari hatırladıkça..Bizi de hatırlayacak , mutlulukla anacak kişiler olur umarım canım. Teşekkür ederim, ben de seni öpüyorum çok..

    Teşekkür ederim Pınarcım:-)

    Bir varmış bir yokmuş gibi Sebuş, o var olan biri ne kadar güzel doldursak, hayata gülümseyişle bakıp sevdiklerimize ne kadar çok sarılsak kârdır:-) Teşekkür ederim , ben de seni öpüyorum canım:-)

    YanıtlaSil
  15. Canım...
    Ruhu güzel...
    Gönlü güzel...
    Handan'ım
    Kainat sana tüm güzelliklerini hediye etmiş.
    Ben de sana kalbimin güllerini yolluyorum ABLA KOKULU...

    DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.
    Abla seni seviyor.
    Ailemize tekrar hoş geldin <3

    YanıtlaSil
  16. Ben de seni seviyorum Ferhan Ablacım teşekkür ederim :-)

    YanıtlaSil
  17. Canım eh benim ki sanal alemde biraz geç kutlama oldu :)))))

    mutlu yıllar canım, yaaaa en güzel kelimeleri hep söylemişler ben şimdi ne diycemmmmm...

    Ya galiba şu en uygunu olur, iyi ki okulun ilk günü seninle tanışmışım .....

    Yoksa güzel bir insanı göremeden yaşayamadan öylece gidecektim bu hayattan ......

    seni seviyorum

    any:)))

    YanıtlaSil
  18. Handan ablacım iyi ki doğmuşsun !!! Her şey gönlünce olsun iyiki tanıdık seni , hep böyle şenşakrak olman dileğiyle..
    bu arada fotoğraflar o kadar güzel ki ..

    YanıtlaSil
  19. İyi ki doğdun, (geç kaldım biraz affola). Harika bir yayın olmuş, çok sevdim, çok kıymetli.

    YanıtlaSil
  20. Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun :)
    Nice güzel senelere.. sevdiklerinizle, sağlıkla İnşaallah..
    Benim bir tane bile bebeklik resmim yok. En küçüklük resmim 10 yaşındayken :D

    YanıtlaSil
  21. Teşekkür ederim Nesrincim:-)

    İyi ki doğdun demenin geç kalması olmaz ki Yazdan Kalan:-) Teşekkür ederim canım:-)

    Teşekkür ederim Hayalperest. Babam fotoğraf çekmeye çok meraklıydı. Zaten kendisi tab ederdi fotoğrafları. Onun için ben bayağı şanslıyım sanırım:-)

    YanıtlaSil

  22. Ne güzel bir doğum günü arşivi olmuş Mutlu sağlıklı uzun yılların olsun tüm sevdiklerinle birlikte

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim Çınar:-)

    YanıtlaSil
  24. Handanım Mutlu mutlu yılarrrrr seni çok özledim çok öpüyorum ama tembelim çok fenaa okul yoğun yazamadım affet kuzummmm

    YanıtlaSil
  25. canım iyiki dogduuuuun. Metoşun karnındaki resmi varda bilgiç in yok. Onu da eklesen ya:)

    YanıtlaSil
  26. iyi ki doğmuşsun Handan <3

    YanıtlaSil
  27. Teşekkür ederim Öziicim, affedecek bir şey yok, merak ediyorum sadece uzun süre ses çıkmayınca:-)

    Nihalcim,teşekkürler:-) Bilgiç'in doğum gününden fotoğraf yok biliyor musun, akıllı annesi fotoğraf makinasına film koymamış. Düşündükçe sinir oluyorum. Ama öncesinden bulup koyarım bir ara:-)

    İyi ki doğmuşum di mi Katre:-) Sen de iyi ki doğacaksın:-) Üç gün kaldı sabret:-)

    YanıtlaSil
  28. Anyyyyy, sana cevap yazmamışım yahu:-)

    Bence iyi ki sosyolojiden bütünlemeye kalmışız, o sinir ders de böylece bir işe yaramış:-)

    Seni seviyorum canım :-)

    YanıtlaSil