O Captain My Captain !

Ekim 01, 2014


Güya seyretmiyordum bu sefer, yine sonuna kadar izlemiş olarak buldum kendimi... Ve yine ağladım son sahnede...

Ama neyse ki yanımdaki güzellikler Mr. Keating'i uğurlarken umut ve mutluluk doldurdular içimi :)


“Bu masanın üstünde duruyorum, çünkü bu bana, her şeye başka açılardan da bakmaya kendimizi zorlamamız gerektiğini hatırlatıyor. Yukarıdan her şey farklı görünüyor. İnanmıyorsanız eğer, gelip siz de deneyin. Hepiniz. Haydi sıraya dizilin.”
“Eğer bir şeyden eminseniz, buna bir de başka bir açıdan bakmaya zorlayın kendinizi. Aptalca veya yanlış olduğunu düşünseniz bile, yapın bunu. Bir şey okurken yalnızca yazarın düşüncelerini dikkate almakla kalmayın, bu konuda kendinizin de ne düşündüğünü tartın. Kendi benliğinizin sesini bulmaya çalışmalısınız çocuklar. Ve buna başlamak için ne kadar çok beklerseniz, onu bulmanız o kadar güçleşir. Thoreau demiş ki: ‘İnsanların çoğu sessiz bir umutsuzluk içinde yaşamlarını sürerler.’ Neden buna boyun eğelim? Yeni yollar aramaktan asla kaçınmamalısınız.


(Alıntı şuradan)

Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. Oyyy maaşallah. Koca adam olmuşlarrrr :))) Daha da büyümüşler kız. Oğlum bi durun yaaa. Benimki de beni geçti ayyyy nene olcam yakında :D

    YanıtlaSil
  2. Ufaklığın ufaklık bi tarafı da kalmamış artık. Oyyy bi doya doya mıncıklayamadım mıncıklayamadım. Adam askere gitçek yakında.. :)))

    YanıtlaSil
  3. Robin Williams geldi aklıma yazını okurken. Şimdi izlerken bende ağlarım heralde:( Çocuklar da çok tatlılar Handan Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
  4. Daisy sen gel bize, yanına koyarım oğlanı hem yumurursun hem sohbet ederiz. O zaten bayılıyor yumrulmaya:-)

    Zaten ağlanıyordu şimdi çifte etkili Kadriye:-) Amin, Allah bütün çocukları ailelerine bağışlasın...

    YanıtlaSil
  5. günaydın hatun. baryamda nereye gidecen. İskoçya, kanada, venezuella felan. rota nedir bu sefer :)))

    YanıtlaSil
  6. Evdeyim canım, gel bayram ziyaretine:-)

    YanıtlaSil
  7. aaaaaaaaa. nasıl olur international Henden. olmadı bak şimdi. Avusturya- macaristan imparatoru bekliyomuş seni. ben öle duydumdu :)))))

    YanıtlaSil
  8. ben çeşmeye gidiyom baryamın 1. günü. yazlıkta çok yoruldum yaz boyu. pişir, düşür, temizlik yap. anlamadım yazdan bişe. kocam dinleneyim diye tatile çıkarıyor eheheh.

    YanıtlaSil
  9. Ba ba ba, yazık sana Daisy....Yok, imparator bekleyecek biraz daha, evdeyim ben:-)

    YanıtlaSil